Ulaşım ve trafik masaya yatırılacak

GÜNDEM 12.11.2015 - 10:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1492+ kez okundu.
 

Ulaşım ve trafik masaya yatırılacak

MO Adana Şubesi, Adana’nın kanayan yarası ‘ulaşım’ konusunda panel düzenliyor
İ İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, önemli bir konuya parmak basıyor. İMO, Adana’da hızlı ve plansız kentleşmenin bir sonucu olarak son yirmi yılda kent yaşamında sorun olarak ilk sıralara oturan ‘ulaşım ve trafik’ olgusunu masaya yatıracak. Uzmanlar Ulaşım Plancısı Erhan Öncü, İnşaat Yüksek Mühendisi ve Şehir Yüksek Plancısı İsmail Hakkı Acar ve Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı İsmail Şahin'in konuşmacı olarak yer alacağı Adana Ulaşım Paneli, 14 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'da, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. “BU SORUN HEPİMİZİN SORUNU” Adanalıları ‘Adana Ulaşım Paneli’ne katılmaya, görüş ve önerilerini dile getirmeye davet eden İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, “Adana'nın en önemli problemlerinden biri olan ulaşım sorununda ancak hep birlikte sorunun üzerine eğilirsek, kararlı olursak, bilimsel bakış açısıyla konunun detaylarını irdelersek ve önerileri değerlendirsek sağlıklı bir çözüme doğru yol alabiliriz. Sorunlarımız ortak, çözüme de birlikte çalışarak, bilgimizi, çabamızı, emeğimizi birleştirerek ulaşabiliriz” dedi. “ULAŞIM ANA PLANI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ” Adana’nın ulaşım ana planına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Biçer, “Ulaşım ana planını hazırlanma sürecinin, uygulanabilir ve, bütüncül olması sağlanarak yürütülmesi,aynı zamanda gelecekteki gelişmeler gözeterek yapılması önem arz etmektedir. Yine bu çalışmalar da kentin paydaşlarıyla birlikte yürütüldüğünde sağlıklı, kalıcı, verimli sonuçlara ulaşılabilir. Adana için önemli hatalardan biri olan  “Raylı Toplu Taşım Sistemi” ile kentin geleceğine ilişkin önemli ve büyük projelerin karar verme süreçlerinde ve uygulama aşamalarında yapılan geri dönülemez yanlışların, kamu kaynaklarının doğru kullanılmamasının olumsuz sonuçlarını hep birlikte gördük. Bu da çalışmalarımızı planlı, öngörülü, bilimsel veriler ve kentin yapısına ilişkin etütler aracılığıyla yürütülmesinin önemine işaret etmektedir” dedi. ADANALILAR DAVETLİ Kent yaşamımızın bu önemli sorununun giderek daha da karmaşık bir yapıya dönüşmemesi için çözüm yollarının ivedilikle aranması gerektiğine işaret eden Nazım Biçer, “ Bu çözüm yolları gelişen bilim ve teknolojinin ışığında etkin bir şekilde tartışılmalı, bu konudaki çağdaş uygulamalar ve teknolojik gelişmeler incelenerek hayata geçirilmelidir.Bu nedenle olası gelişmelerin bilimsel yaklaşımla ortaya konulması gereklidir. Bu doğrultuda sorunun çözümüne katkı koymak amacıyla, kentin sorunlarına çözüm doğrultusunda değerlendirmeler yapmak, öneriler sunmak üzere ulaşım konusunda uzman konuşmacıların yer alacağı Adana Ulaşım Panelini düzenliyoruz. 14 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'da, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek panelimize Adanalıları davet ediyoruz.Yerel yöneticilerimizin, konuyla ilgili yetkililerin, sorunu yaşayanların, konuyla ilgili düşüncelerini iletmek isteyen herkesin panele katılımını önemsiyoruz” diye konuştu. 
MO Adana Şubesi, Adana’nın kanayan yarası ‘ulaşım’ konusunda panel düzenliyor

İ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, önemli bir konuya parmak basıyor. İMO, Adana’da hızlı ve plansız kentleşmenin bir sonucu olarak son yirmi yılda kent yaşamında sorun olarak ilk sıralara oturan ‘ulaşım ve trafik’ olgusunu masaya yatıracak.

Uzmanlar Ulaşım Plancısı Erhan Öncü, İnşaat Yüksek Mühendisi ve Şehir Yüksek Plancısı İsmail Hakkı Acar ve Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı İsmail Şahin'in konuşmacı olarak yer alacağı Adana Ulaşım Paneli, 14 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'da, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

“BU SORUN HEPİMİZİN SORUNU”

Adanalıları ‘Adana Ulaşım Paneli’ne katılmaya, görüş ve önerilerini dile getirmeye davet eden İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, “Adana'nın en önemli problemlerinden biri olan ulaşım sorununda ancak hep birlikte sorunun üzerine eğilirsek, kararlı olursak, bilimsel bakış açısıyla konunun detaylarını irdelersek ve önerileri değerlendirsek sağlıklı bir çözüme doğru yol alabiliriz. Sorunlarımız ortak, çözüme de birlikte çalışarak, bilgimizi, çabamızı, emeğimizi birleştirerek ulaşabiliriz” dedi.

“ULAŞIM ANA PLANI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Adana’nın ulaşım ana planına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Biçer, “Ulaşım ana planını hazırlanma sürecinin, uygulanabilir ve, bütüncül olması sağlanarak yürütülmesi,aynı zamanda gelecekteki gelişmeler gözeterek yapılması önem arz etmektedir. Yine bu çalışmalar da kentin paydaşlarıyla birlikte yürütüldüğünde sağlıklı, kalıcı, verimli sonuçlara ulaşılabilir. Adana için önemli hatalardan biri olan  “Raylı Toplu Taşım Sistemi” ile kentin geleceğine ilişkin önemli ve büyük projelerin karar verme süreçlerinde ve uygulama aşamalarında yapılan geri dönülemez yanlışların, kamu kaynaklarının doğru kullanılmamasının olumsuz sonuçlarını hep birlikte gördük. Bu da çalışmalarımızı planlı, öngörülü, bilimsel veriler ve kentin yapısına ilişkin etütler aracılığıyla yürütülmesinin önemine işaret etmektedir” dedi.

ADANALILAR DAVETLİ

Kent yaşamımızın bu önemli sorununun giderek daha da karmaşık bir yapıya dönüşmemesi için çözüm yollarının ivedilikle aranması gerektiğine işaret eden Nazım Biçer, “ Bu çözüm yolları gelişen bilim ve teknolojinin ışığında etkin bir şekilde tartışılmalı, bu konudaki çağdaş uygulamalar ve teknolojik gelişmeler incelenerek hayata geçirilmelidir.Bu nedenle olası gelişmelerin bilimsel yaklaşımla ortaya konulması gereklidir. Bu doğrultuda sorunun çözümüne katkı koymak amacıyla, kentin sorunlarına çözüm doğrultusunda değerlendirmeler yapmak, öneriler sunmak üzere ulaşım konusunda uzman konuşmacıların yer alacağı Adana Ulaşım Panelini düzenliyoruz. 14 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'da, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek panelimize Adanalıları davet ediyoruz.Yerel yöneticilerimizin, konuyla ilgili yetkililerin, sorunu yaşayanların, konuyla ilgili düşüncelerini iletmek isteyen herkesin panele katılımını önemsiyoruz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.