-“Yüzmenin Dışında İl Spor Merkezleri Ücretsiz Olacak”

SPOR 24.05.2018 - 13:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1558+ kez okundu.
 

-“Yüzmenin Dışında İl Spor Merkezleri Ücretsiz Olacak”

-Adana’da İl Spor Merkezleri Kayıtları Başladı -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ataşbak: -“Öğrencilerin Boş Zamanını Sporla Değerlendirmeleri İçin 38 Branşta İl Spor Merkezi Açacağız”
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, öğrencilerin boş zamanlarını sporla değerlendirmeleri için 38 branşta “İl Spor Merkezleri” açacaklarını söyledi. Ataşbak, altyapıyı güçlendirmek, sporu tabana yaymak için her yıl olduğu gibi İl Spor Merkezleri açacaklarını, bunun hazırlıklarının tamamlandığını ifade etti. Yüzme havuzlarının bakım ve onarımlarının yapılarak sezona hazırlandığını, spor salonları ve diğer tesislerin eksiklerinin giderildiğini belirten Ataşbak, şöyle devam etti: “Sporun tabanını okullar oluşturuyor. Öğrencilerin boş zamanını sporla değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için 38 branşta il spor merkezi açacağız. Yüzmenin dışında tüm branşlar ücretsiz olacak. İl Spor Merkezleri’nde diplomalı, deneyimli antrenörler görev yapacak. Hedefimiz, kulüplere ve milli takımlara yeni yetenekler kazandırmaktır. Son yıllarda 81 il arasında nüfus oranına göre il spor merkezlerine başvuran öğrenci sayısında Türkiye genelinde önemli bir konumdayız. Bu sezonda yoğun başvuru olacağına inanıyoruz.” Ataşbak, her yıl açılmakta olan İl Spor Merkezleri öncelikle çocuklara ve gençlere spor yapmayı teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklar yerine vatanını ve milletini seven elit sporcular yetiştirmek için kursların açıldığını kaydetti. -HANGİ BRANŞLARDA İL SPOR MERKEZİ AÇILACAK?- Ataşbak, engellilerin içinde spor merkezleri açılacağını, İl Spor Merkezleri’ne kayıtların başladığını, okulların da tatile girmesiyle antrenmanların 11 Haziran Pazartesi günü başlayacağını, 5-18 yaş öğrencilerin nüfus kağıdı fotokopisiyle birlikte spor servisine, Yüzme branşı için  ise Atatürk Yüzme Havuzu’na  başvurmalarını istedi. Bu arada, Adana’da açılacak kurslar şöyle: Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Bisiklet, Bocce, Bowling, Dart, Boks, Cimnastik, Futbol, Gelişmekte Olan Sporlar, Güreş, Halter, Hentbol, Herkes İçin Spor, İzcilik, Judo, Kano, Karate, Kick Boks, Kürek, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme, Fitness, Bilek Güreşi , Wushu, Yelken, Yüzme,  Diğer Spor Dalları
-Adana’da İl Spor Merkezleri Kayıtları Başladı -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ataşbak: -“Öğrencilerin Boş Zamanını Sporla Değerlendirmeleri İçin 38 Branşta İl Spor Merkezi Açacağız”

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, öğrencilerin boş zamanlarını sporla değerlendirmeleri için 38 branşta “İl Spor Merkezleri” açacaklarını söyledi.

Ataşbak, altyapıyı güçlendirmek, sporu tabana yaymak için her yıl olduğu gibi İl Spor Merkezleri açacaklarını, bunun hazırlıklarının tamamlandığını ifade etti.

Yüzme havuzlarının bakım ve onarımlarının yapılarak sezona hazırlandığını, spor salonları ve diğer tesislerin eksiklerinin giderildiğini belirten Ataşbak, şöyle devam etti:

“Sporun tabanını okullar oluşturuyor. Öğrencilerin boş zamanını sporla değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için 38 branşta il spor merkezi açacağız. Yüzmenin dışında tüm branşlar ücretsiz olacak. İl Spor Merkezleri’nde diplomalı, deneyimli antrenörler görev yapacak. Hedefimiz, kulüplere ve milli takımlara yeni yetenekler kazandırmaktır. Son yıllarda 81 il arasında nüfus oranına göre il spor merkezlerine başvuran öğrenci sayısında Türkiye genelinde önemli bir konumdayız. Bu sezonda yoğun başvuru olacağına inanıyoruz.”

Ataşbak, her yıl açılmakta olan İl Spor Merkezleri öncelikle çocuklara ve gençlere spor yapmayı teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklar yerine vatanını ve milletini seven elit sporcular yetiştirmek için kursların açıldığını kaydetti.

-HANGİ BRANŞLARDA İL SPOR MERKEZİ AÇILACAK?-

Ataşbak, engellilerin içinde spor merkezleri açılacağını, İl Spor Merkezleri’ne kayıtların başladığını, okulların da tatile girmesiyle antrenmanların 11 Haziran Pazartesi günü başlayacağını, 5-18 yaş öğrencilerin nüfus kağıdı fotokopisiyle birlikte spor servisine, Yüzme branşı için  ise Atatürk Yüzme Havuzu’na  başvurmalarını istedi.

Bu arada, Adana’da açılacak kurslar şöyle:

Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Bisiklet, Bocce, Bowling, Dart, Boks, Cimnastik, Futbol, Gelişmekte Olan Sporlar, Güreş, Halter, Hentbol, Herkes İçin Spor, İzcilik, Judo, Kano, Karate, Kick Boks, Kürek, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme, Fitness, Bilek Güreşi , Wushu, Yelken, Yüzme,  Diğer Spor Dalları

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.