07.09.2018 - 16:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2727+ kez okundu.
 

"Gölge" Adana’da Sahnelendiği tüm kentlerde büyük ilgi uyandıran “Gölge” isimli tiyatro oyunu Adana’da tiyatroseverlerle buluşuyor. Sinema ve dizi oyuncusu tiyatro sanatçısı İlkay Kayku’nun sergilediği tek kişilik oyun bir kadın oyunu olarak öne çıkıyor.   Eşinin gölgesinde kalan bir kadın İlk gençlik yıllarından beri tanıştığı kocasıyla hayatlarının ilerleyişinde tüm heyecanı ve beraberliği kaybetmiş bir kadının kendini arama hikayesi olarak özetlenebilecek Gölge isimli oyun,  kariyerinin peşinde koşarken evi ve karısından iyice uzaklaşan kocası Cemil'in hayatının gidişatına göre şekillendirdiği hayatının içerisinde hapsolan bir kadının bir gününü anlatıyor.    Günümüz kadınına eleştirel bir bakış   En baştan beri sorgulamayı, düşünmeyi, "kendi" olarak ne istediğini düşünmeyi unutan kadın, yıllar sonra kendisini bir çıkmaz sokakta bulur, ne yapacağını, nasıl hareket edeceğini unuttuğu için eyleme geçmek onun için artık imkansızdır. Bu imkansızlığın içerisinde salonunun bir köşesinde durmadan adımlar atmaya çalışan kadının bir kaç adım uzağında, salonunun ortasında oturacak ve onunla beraber bu hikayeye tanık olacaksınız. Bir kadın... Evinin bir kısmına kendini konuşlandırmış, duran bir kadın. İçi dağ, tepe koşarken; orada duran bir kadın. Kendisini biri değil, bir şey haline ne zaman getirdiğini sorularda, cümlelerde arayan, durmadan arayan bir kadın. Tüm kelimelerin bir paradokstan öteye gidemediği zamanları yaşayan; tüm cümleleri, önce kelimelere, sonra da harflerine kadar bölüp, sonra onlardan tekrar cümleler yazan bir kadın. O tüm bunları gerçekten yaparken, izleyici de onun salonunun bir köşesine çekilip, sandalyesine kurulup, bir gününe tanık olacak. Oyunun Künyesi Yazan: Harun Güzeloğlu Yöneten: Özgün Çoban Yönetmen Yardımcısı: Özge Öztürk Oynayan: İlkay Kayku Işık Tasarım ve Uygulama: Oğulcan Aşkın Reji Asistanları: Ali Karaca, Ceren Taştoka  

"Gölge" Adana’da

Sahnelendiği tüm kentlerde büyük ilgi uyandıran “Gölge” isimli tiyatro oyunu Adana’da tiyatroseverlerle buluşuyor. Sinema ve dizi oyuncusu tiyatro sanatçısı İlkay Kayku’nun sergilediği tek kişilik oyun bir kadın oyunu olarak öne çıkıyor.

 

Eşinin gölgesinde kalan bir kadın

İlk gençlik yıllarından beri tanıştığı kocasıyla hayatlarının ilerleyişinde tüm heyecanı ve beraberliği kaybetmiş bir kadının kendini arama hikayesi olarak özetlenebilecek Gölge isimli oyun,  kariyerinin peşinde koşarken evi ve karısından iyice uzaklaşan kocası Cemil'in hayatının gidişatına göre şekillendirdiği hayatının içerisinde hapsolan bir kadının bir gününü anlatıyor. 

 

Günümüz kadınına eleştirel bir bakış

 

En baştan beri sorgulamayı, düşünmeyi, "kendi" olarak ne istediğini düşünmeyi unutan kadın, yıllar sonra kendisini bir çıkmaz sokakta bulur, ne yapacağını, nasıl hareket edeceğini unuttuğu için eyleme geçmek onun için artık imkansızdır. Bu imkansızlığın içerisinde salonunun bir köşesinde durmadan adımlar atmaya çalışan kadının bir kaç adım uzağında, salonunun ortasında oturacak ve onunla beraber bu hikayeye tanık olacaksınız. Bir kadın... Evinin bir kısmına kendini konuşlandırmış, duran bir kadın. İçi dağ, tepe koşarken; orada duran bir kadın. Kendisini biri değil, bir şey haline ne zaman getirdiğini sorularda, cümlelerde arayan, durmadan arayan bir kadın.

Tüm kelimelerin bir paradokstan öteye gidemediği zamanları yaşayan; tüm cümleleri, önce kelimelere, sonra da harflerine kadar bölüp, sonra onlardan tekrar cümleler yazan bir kadın.
O tüm bunları gerçekten yaparken, izleyici de onun salonunun bir köşesine çekilip, sandalyesine kurulup, bir gününe tanık olacak.

Oyunun Künyesi


Yazan: Harun Güzeloğlu

Yöneten: Özgün Çoban

Yönetmen Yardımcısı: Özge Öztürk

Oynayan: İlkay Kayku

Işık Tasarım ve Uygulama: Oğulcan Aşkın

Reji Asistanları: Ali Karaca, Ceren Taştoka

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.