24. Adana Film Festivali’nin açılış filmi “The Shape of Water” oldu

23.09.2017 - 07:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1606+ kez okundu.
 

24. Adana Film Festivali’nin açılış filmi “The Shape of Water” oldu

      Oscar yarışına avantajlı giren yapıt, Adana Film Festivali’nin açılış filmi   24. Adana Film Festivali’nin açılış filmi olarak 2017 Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan kazanan Aşkın Gücü/The Shape of Water seçildi. Oscar galibini çıkarmasıyla ün yapan Telluride ve Toronto festivallerinden dolayı Oscar yarışına önde giren Aşkın Gücü, 24. Adana Film Festivali’nin 25 Eylül’deki açılış töreni sonrası 22:15’te Avşar 3’te gösterilecek. “Sevgi dünyayı kurtarır” temasıyla hareket eden filmde Soğuk Savaş döneminde yaşayan dilsiz hademe Eliza'nın, sınırlarını zorlaması konu ediliyor. Devletin, gizli bir deney için hapsettiği bir yaratığı kurtarmak isteyen Eliza karakterinde Sally Hawkins unutulmaz bir performans sergiliyor. Bu performansıyla Sally Hawkins’in adı Oscar’ın güçlü adayları arasında geçiyor. Cronos, Şeytanın Belkemiği, Pan'ın Labirenti ve Hellboy gibi filmleriyle tanınan yönetmen Guillermo Del Toro, bu kez arka planda soğuk savaş yıllarının olduğu politik bir masala imza atıyor.   Daha önce “Milyoner”, “12 Yıllık Esaret” ve “Birdman”i Oscar'a taşıyan yapım şirketi Fox Searchlight'ın 2018 Oscar’ı için en iddialı filmi Aşkın Gücü. Film, son yıllarda Oscar alacak filmlerin habercisi sayılan Toronto, Telluride ve Venedik Film festivallerinde fısıltı gazetesini arkasına alarak Oscar yarışına önde girdi.   Aşkın Gücü’nün dünyada Venedik, Telluride ve Toronto’nun ardından dördüncü durağı 24. Adana Film Festivali olacak. Film, festivalin açılışında Türkiye prömiyerini yapacak.   ADANA FİLM FESTİVALİ SOSYAL MEDYA HESAPLARI   Adana Film Festivali ile ilgili tüm gelişmeler, haberler ve etkinlik bilgileri aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edilebilecek.   www.adanafilmfestivali.org.tr facebook.com/adanafilmfestivali twitter.com/adanafilmfest instagram.com/adanafilmfest     İletişim ve detaylı bilgi için:   Özlem Akkayalı          05324161180 –İstanbul Utku Sağılır                 05065420960 - Adana Ali Güleryüz               05326625900 - Adana E-Posta                                    basin@adanafilmfestivali.org.tr

 

 

 

Oscar yarışına avantajlı giren yapıt, Adana Film Festivali’nin açılış filmi

 

24. Adana Film Festivali’nin açılış filmi olarak 2017 Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan kazanan Aşkın Gücü/The Shape of Water seçildi. Oscar galibini çıkarmasıyla ün yapan Telluride ve Toronto festivallerinden dolayı Oscar yarışına önde giren Aşkın Gücü, 24. Adana Film Festivali’nin 25 Eylül’deki açılış töreni sonrası 22:15’te Avşar 3’te gösterilecek.

“Sevgi dünyayı kurtarır” temasıyla hareket eden filmde Soğuk Savaş döneminde yaşayan dilsiz hademe Eliza'nın, sınırlarını zorlaması konu ediliyor. Devletin, gizli bir deney için hapsettiği bir yaratığı kurtarmak isteyen Eliza karakterinde Sally Hawkins unutulmaz bir performans sergiliyor. Bu performansıyla Sally Hawkins’in adı Oscar’ın güçlü adayları arasında geçiyor. Cronos, Şeytanın Belkemiği, Pan'ın Labirenti ve Hellboy gibi filmleriyle tanınan yönetmen Guillermo Del Toro, bu kez arka planda soğuk savaş yıllarının olduğu politik bir masala imza atıyor.

 

Daha önce “Milyoner”, “12 Yıllık Esaret” ve “Birdman”i Oscar'a taşıyan yapım şirketi Fox Searchlight'ın 2018 Oscar’ı için en iddialı filmi Aşkın Gücü. Film, son yıllarda Oscar alacak filmlerin habercisi sayılan Toronto, Telluride ve Venedik Film festivallerinde fısıltı gazetesini arkasına alarak Oscar yarışına önde girdi.

 

Aşkın Gücü’nün dünyada Venedik, Telluride ve Toronto’nun ardından dördüncü durağı 24. Adana Film Festivali olacak. Film, festivalin açılışında Türkiye prömiyerini yapacak.

 

ADANA FİLM FESTİVALİ SOSYAL MEDYA HESAPLARI

 

Adana Film Festivali ile ilgili tüm gelişmeler, haberler ve etkinlik bilgileri aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edilebilecek.

 

www.adanafilmfestivali.org.tr

facebook.com/adanafilmfestivali

twitter.com/adanafilmfest

instagram.com/adanafilmfest

 

 


İletişim ve detaylı bilgi için:

 

Özlem Akkayalı          05324161180 –İstanbul

Utku Sağılır                 05065420960 - Adana

Ali Güleryüz               05326625900 - Adana

E-Posta                                    basin@adanafilmfestivali.org.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.