4. İstanbul HUB Semineri bu yıl havacılıkta yolcu deneyimini mercek altına alıyor

EĞİTİM 28.04.2018 - 08:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2544+ kez okundu.
 

4. İstanbul HUB Semineri bu yıl havacılıkta yolcu deneyimini mercek altına alıyor

  Özyeğin Üniversitesi’nin düzenlediği dördüncü İstanbul HUB Semineri 3 Mayıs Perşembe günü akademisyenleri ve sektörün lider şirketlerini buluşturarak İstanbul’daki havalimanlarında yolcu deneyiminin önemini masaya yatırıyor.   İstanbul Hub Semineri’nde bu yıl, hem mevcut havalimanları hem de önümüzdeki Ekim ayında hizmete girecek olan Yeni İstanbul Havalimanı’ndaki yolcu deneyimine ilişkin uygulamalar ve görüşler, konunun uzmanı akademisyen ve sektör yöneticileri tarafından İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde 3 Mayıs 2018 tarihinde tartışılacak.   Havacılık sektöründeki gelişmeler dikkate alındığında, Frankfurt, Dubai ve Doha gibi Avrupa’nın ve Orta Doğu’nun büyük Hub’larıyla rekabet içinde olan İstanbul’un rekabetçi avantajını sürdürebilmesi için yolcu deneyiminin önemi özellikle ön plana çıkıyor.   İlki 2015 yılında düzenlenen Hub seminerleri ile İstanbul’daki hava taşımacılığının gelişimi her yıl düzenli olarak tartışılarak, İstanbul’un bir havacılık merkezi olmasına katkıda bulunan etmenler, farklı açılardan değerlendiriliyor.   Bu yılki seminere, IATA Yolcu Deneyimi Müdürü Nuria Fermoso, Pegasus Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Litvanya Kazimiero Simonavičiaus Üniversitesi Havacılık Programları Bölüm Başkanı Dr. Konstantinos Kalligiannis, ISG Yönetim Kurulu Üyesi Dato’ Azmi MURAD, THY Yolcu Deneyimi Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ve Çelebi Yer Hizmetleri & Kargo Başkanı Atilla Korkmazoğlu konuşmacı olarak katılacak.   4. İstanbul Hub Semineri, ATLASGLOBAL Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Arşan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek bir panel ile sona erecek

 

Özyeğin Üniversitesi’nin düzenlediği dördüncü İstanbul HUB Semineri 3 Mayıs Perşembe günü akademisyenleri ve sektörün lider şirketlerini buluşturarak İstanbul’daki havalimanlarında yolcu deneyiminin önemini masaya yatırıyor.

 

İstanbul Hub Semineri’nde bu yıl, hem mevcut havalimanları hem de önümüzdeki Ekim ayında hizmete girecek olan Yeni İstanbul Havalimanı’ndaki yolcu deneyimine ilişkin uygulamalar ve görüşler, konunun uzmanı akademisyen ve sektör yöneticileri tarafından İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde 3 Mayıs 2018 tarihinde tartışılacak.

 

Havacılık sektöründeki gelişmeler dikkate alındığında, Frankfurt, Dubai ve Doha gibi Avrupa’nın ve Orta Doğu’nun büyük Hub’larıyla rekabet içinde olan İstanbul’un rekabetçi avantajını sürdürebilmesi için yolcu deneyiminin önemi özellikle ön plana çıkıyor.

 

İlki 2015 yılında düzenlenen Hub seminerleri ile İstanbul’daki hava taşımacılığının gelişimi her yıl düzenli olarak tartışılarak, İstanbul’un bir havacılık merkezi olmasına katkıda bulunan etmenler, farklı açılardan değerlendiriliyor.

 

Bu yılki seminere, IATA Yolcu Deneyimi Müdürü Nuria Fermoso, Pegasus Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Litvanya Kazimiero Simonavičiaus Üniversitesi Havacılık Programları Bölüm Başkanı Dr. Konstantinos Kalligiannis, ISG Yönetim Kurulu Üyesi Dato’ Azmi MURAD, THY Yolcu Deneyimi Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ve Çelebi Yer Hizmetleri & Kargo Başkanı Atilla Korkmazoğlu konuşmacı olarak katılacak.

 

4. İstanbul Hub Semineri, ATLASGLOBAL Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Arşan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek bir panel ile sona erecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.