4.5G abone sayısı 76 milyonun üzerinde

EKONOMİ 06.04.2020 - 10:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1316+ kez okundu.
 

4.5G abone sayısı 76 milyonun üzerinde

ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Metin Balcı, 4.5G teknolojisinin 4 yıldır kullanımda olduğunu belirterek, "Bu süreçte, 2019 sonu itibarıyla ülkemizde 4.5G abone sayısı 76 milyonu aştı" dedi. İlk yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ın 71 ilde 1000'den fazla noktada aktif servis verdiğini anlatan Balcı, 5G teknolojisi için de ülkenin mühendislik gücü ve markası olmaya devam edeceklerini vurguladı. Balcı, "Sürece Türkiye, belki geç giriş yaptı ama sonrasında yaşanan gelişmelerle bu arayı kapatarak pek çok ilki bir arada yaşadı" diye konuştu. Balcı, 4.5G'nin hizmete sunulduğu ilk günde, 4,5 milyon abonenin bu teknolojiyi kullandığı bilgisini paylaştı. Dünyada örneğine az rastlanır bir geçiş sürecine imza atıldığının altını çizen Balcı, "4.5G teknolojisinin ülkemize gelmesinin üstünden geçen 1 yılda mobil geniş bant abone sayısı 51.7 milyona ulaştı" dedi.

ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Metin Balcı, 4.5G teknolojisinin 4 yıldır kullanımda olduğunu belirterek, "Bu süreçte, 2019 sonu itibarıyla ülkemizde 4.5G abone sayısı 76 milyonu aştı" dedi.

İlk yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ın 71 ilde 1000'den fazla noktada aktif servis verdiğini anlatan Balcı, 5G teknolojisi için de ülkenin mühendislik gücü ve markası olmaya devam edeceklerini vurguladı. Balcı, "Sürece Türkiye, belki geç giriş yaptı ama sonrasında yaşanan gelişmelerle bu arayı kapatarak pek çok ilki bir arada yaşadı" diye konuştu. Balcı, 4.5G'nin hizmete sunulduğu ilk günde, 4,5 milyon abonenin bu teknolojiyi kullandığı bilgisini paylaştı. Dünyada örneğine az rastlanır bir geçiş sürecine imza atıldığının altını çizen Balcı, "4.5G teknolojisinin ülkemize gelmesinin üstünden geçen 1 yılda mobil geniş bant abone sayısı 51.7 milyona ulaştı" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.