40. YAŞINI SAĞLIKLA KUTLADI

GÜNDEM 17.10.2019 - 13:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1727+ kez okundu.
 

40. YAŞINI SAĞLIKLA KUTLADI

    Aslen Mardinli olan ancak Adana’dayaşayanHıdır Bozkurt, Eylül ayı başında göğüs ağrısı şikayetiyle Acıbadem Adana Hastanesi’ne başvurdu.Yapılan detaylı muayene, elektrokardiyogram ve laboratuvar tetkikleriyle o an kalp krizi geçiriyor olduğu anlaşılan ve hemen tedavi altına alınan Hıdır Bozkurt, 10 Eylül’de 40. yaş gününü neşe içinde kutladı. “Ağrıyı önemsemeyip hastaneye başvurmasaydım ve kalp krizi geçirdiğim tespit edilememiş olsaydı şimdi ailemle bu kutlamayı yapamazdım” diyen Hıdır Bozkurt, 40. yaşıyla aslında yeniden doğumunu kutladığını belirtti.   “40. doğum günüm en özel doğum günüm oldu” “40. doğum günüm en özel doğum günüm oldu” diyen gıda sektöründe işletmecilik yapan Hıdır Bozkurt, Eylül ayındaAcıbadem Adana Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan ilk tetkiklerle kalp krizi geçirdiği anlaşılan Bozkurt, hemenAcıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bülent Bolat tarafından anjiyografi işlemine alındı. Anjiyo işlemi sonucundaBozkurt’a ‘kritik koroner arter hastalığı’ tanısı konuldu.   Yüzde 99 oranında tıkalı kalp damarları açıldı Tanı sonrasında hastanenin Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Ortak Konseyi, hastanın Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bülent Bolat liderliğinde acilen operasyona alınması gerektiğinde karar kıldı. Bu kararda;  genç olması, ailesinde kalp hastalığı öyküsünün bulunması, sigara içmesi ve stresli bir yaşamı olması etkili oldu. Tüm bunlara ek olarak hasta, genç hastalarda çoğunlukla rastlanan “kollateral dolaşımın gelişmemiş olması” sebebiyle ani ölüm riski taşıyordu. Başarılı bir ameliyatla üç damarına by-pass operasyonu yapılan Hıdır Bozkurt 10 Eylül’de kırkıncı yaş gününü hem ailesi hem de ameliyat ekibiyle birlikte kutladı. Bozkurt, “Bu servis artık ailem gibi. Doktorum ve tüm servis çalışanlarının profesyonelliği ve yakın ilgisiyle tekrar hayata döndüm. Yüzde 99 tıkalı olan damarlarım artık açık ve 40. yaşımı da hem ailem hem de yeni ailem dediğim kardiyoloji servisi çalışanlarıyla kutlamaktan mutluyum” dedi. 

 

 

Aslen Mardinli olan ancak Adana’dayaşayanHıdır Bozkurt, Eylül ayı başında göğüs ağrısı şikayetiyle Acıbadem Adana Hastanesi’ne başvurdu.Yapılan detaylı muayene, elektrokardiyogram ve laboratuvar tetkikleriyle o an kalp krizi geçiriyor olduğu anlaşılan ve hemen tedavi altına alınan Hıdır Bozkurt, 10 Eylül’de 40. yaş gününü neşe içinde kutladı. “Ağrıyı önemsemeyip hastaneye başvurmasaydım ve kalp krizi geçirdiğim tespit edilememiş olsaydı şimdi ailemle bu kutlamayı yapamazdım” diyen Hıdır Bozkurt, 40. yaşıyla aslında yeniden doğumunu kutladığını belirtti.

 

“40. doğum günüm en özel doğum günüm oldu”

“40. doğum günüm en özel doğum günüm oldu” diyen gıda sektöründe işletmecilik yapan Hıdır Bozkurt, Eylül ayındaAcıbadem Adana Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan ilk tetkiklerle kalp krizi geçirdiği anlaşılan Bozkurt, hemenAcıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bülent Bolat tarafından anjiyografi işlemine alındı. Anjiyo işlemi sonucundaBozkurt’a ‘kritik koroner arter hastalığı’ tanısı konuldu.

 

Yüzde 99 oranında tıkalı kalp damarları açıldı

Tanı sonrasında hastanenin Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Ortak Konseyi, hastanın Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bülent Bolat liderliğinde acilen operasyona alınması gerektiğinde karar kıldı. Bu kararda;  genç olması, ailesinde kalp hastalığı öyküsünün bulunması, sigara içmesi ve stresli bir yaşamı olması etkili oldu. Tüm bunlara ek olarak hasta, genç hastalarda çoğunlukla rastlanan “kollateral dolaşımın gelişmemiş olması” sebebiyle ani ölüm riski taşıyordu. Başarılı bir ameliyatla üç damarına by-pass operasyonu yapılan Hıdır Bozkurt 10 Eylül’de kırkıncı yaş gününü hem ailesi hem de ameliyat ekibiyle birlikte kutladı. Bozkurt, “Bu servis artık ailem gibi. Doktorum ve tüm servis çalışanlarının profesyonelliği ve yakın ilgisiyle tekrar hayata döndüm. Yüzde 99 tıkalı olan damarlarım artık açık ve 40. yaşımı da hem ailem hem de yeni ailem dediğim kardiyoloji servisi çalışanlarıyla kutlamaktan mutluyum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.