IOT CİHAZLARI HAKKINDA BİLİNEN 6 YANLIŞ EFSANE

28.12.2019 - 16:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1616+ kez okundu.
 

IOT CİHAZLARI HAKKINDA BİLİNEN 6 YANLIŞ EFSANE

  Bireysel kullanıcılara ve şirketlere çok büyük kolaylıklar sağlayan nesnelerin interneti (IoT) cihazları hakkında yaygın yanlışlar bulunuyor. Güvenlikleri yetersiz olan IoT cihazlarına karşı saldırılarını artıran hackerlere dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, IoT cihazları hakkında en çok dile getirilen ve yanlışa sürükleyen 6 efsaneyi açıklıyor.   Evlerde, iş yerlerinde ya da sosyal hayatın her alanında hızlıca yer edinen IoT cihazları hakkında bilinen bilgiler yetersiz kalıyor. Güvenlik savunmalarının yetersiz olduğu IoT cihazlarına saldıran hackerler ise elleri boş dönmüyor. IoT cihazlar üzerinden veri sızıntılarına ve oluşturdukları güvenlik açığına dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, IoT cihazlarına yönelik sıklıkla dile getirilen 6 siber güvenlik efsanesine karşı kullanıcıları ve şirketleri uyarıyor.   1. IoT sistemini kırmak özel beceriler gerektirir. IoT cihazlarının pahalı bir ev ağında konuşlandırılması, bilgisayar korsanlarının zorla giremeyeceği anlamına gelmiyor. Çoğu IoT sistemi, Linux gibi gömülü işletim sistemlerinde çalışıyor. Bilgisayar korsanlarının Linux sunucularına girmek için kullandıkları aynı teknikler IoT cihazlarına girmek için kullanılabilirken çoğu IoT cihazı da yüksek güvenlik özellikleri ile inşa edilmiyor.   2. IoT hackleri abartılıyor ve sadece filmlerde oluyor. İnsanlar, ofislerinin ve hatta ev sinemalarının saldırıya uğramasının çok zor olacağını düşünüyor olabilir, ancak oluyor ve gelecekte daha da olacak. Örneğin Las Vegas’ta bir otel, bilgisayar korsanlarının yüksek teknolojili bir akvaryumdan ağa erişerek şirket verilerini çaldıklarını bildirdi. IoT ürünleri hakkında az bilgiye sahip insanların, akıllı cihazların savunmalarının yetersiz olduğunu, savunmalarının güçlendirilmediği sürece filmlerde gördüklerine benzer hacklenmeleri yaşayabileceklerini unutmamaları gerekiyor.

 

Bireysel kullanıcılara ve şirketlere çok büyük kolaylıklar sağlayan nesnelerin interneti (IoT) cihazları hakkında yaygın yanlışlar bulunuyor. Güvenlikleri yetersiz olan IoT cihazlarına karşı saldırılarını artıran hackerlere dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, IoT cihazları hakkında en çok dile getirilen ve yanlışa sürükleyen 6 efsaneyi açıklıyor.

 

Evlerde, iş yerlerinde ya da sosyal hayatın her alanında hızlıca yer edinen IoT cihazları hakkında bilinen bilgiler yetersiz kalıyor. Güvenlik savunmalarının yetersiz olduğu IoT cihazlarına saldıran hackerler ise elleri boş dönmüyor. IoT cihazlar üzerinden veri sızıntılarına ve oluşturdukları güvenlik açığına dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, IoT cihazlarına yönelik sıklıkla dile getirilen 6 siber güvenlik efsanesine karşı kullanıcıları ve şirketleri uyarıyor.

 

1. IoT sistemini kırmak özel beceriler gerektirir. IoT cihazlarının pahalı bir ev ağında konuşlandırılması, bilgisayar korsanlarının zorla giremeyeceği anlamına gelmiyor. Çoğu IoT sistemi, Linux gibi gömülü işletim sistemlerinde çalışıyor. Bilgisayar korsanlarının Linux sunucularına girmek için kullandıkları aynı teknikler IoT cihazlarına girmek için kullanılabilirken çoğu IoT cihazı da yüksek güvenlik özellikleri ile inşa edilmiyor.

 

2. IoT hackleri abartılıyor ve sadece filmlerde oluyor. İnsanlar, ofislerinin ve hatta ev sinemalarının saldırıya uğramasının çok zor olacağını düşünüyor olabilir, ancak oluyor ve gelecekte daha da olacak. Örneğin Las Vegas’ta bir otel, bilgisayar korsanlarının yüksek teknolojili bir akvaryumdan ağa erişerek şirket verilerini çaldıklarını bildirdi. IoT ürünleri hakkında az bilgiye sahip insanların, akıllı cihazların savunmalarının yetersiz olduğunu, savunmalarının güçlendirilmediği sürece filmlerde gördüklerine benzer hacklenmeleri yaşayabileceklerini unutmamaları gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.