Onkoloji hastası çocukların tiyatro keyfi

GENÇLİK 24.03.2016 - 18:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2243+ kez okundu.
 

Onkoloji hastası çocukların tiyatro keyfi

  ADANA-Acıbadem Adana Hastanesi’nde tedavileri devam eden onkoloji hastası çocuklar, konferans salonunda kendileri için sahnelenen “Eğlenceli Masallar” adlı tiyatro oyununu izleyerek doyasıya eğlendiler. “Gönüllü Palyaçolar” ekibi sahneledi Tedavileri devam eden minik onkoloji hastaları için sahnelenen tiyatro oyununu çocukların aileleri de izledi. Ahmet Yılmaz Parsak yönetimindeki “Gönüllü Palyaçolar” ekibinin yaklaşık 1 hafta provasını yaptıktan sonra sahneye koyduğu oyun için hastanenin konferans salonuna sahne ve dekor kurulurken ses sistemi de yerleştirildi. Tiyatro oyununun ardından dans gösterisi sergilediler Oyun esnasında kılıktan kılığa giren öğrencilerin rol aldığı Eğlenceli Masallar oyunu, yaklaşık 1 saat sürdü. Müzik eşliğinde sahnelenen oyun minikler ve aileleri tarafından ilgi ile izlenirken, kimi zaman çocuklarda oyuna oturdukları yerden eşlik ettiler. Tiyatronun sona ermesinin ardından çalınan müziklerle çocuklar ve aileleri için bir de dans gösterisi sunan öğrenciler daha sonra çocuklar ile de dans ettiler. Prof. Antmen teşekkür etti Acıbadem Adana Hastanesi Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen de etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “Amacımız, hastalıkla mücadele eden çocuklarımızı bulundukları hastane ortamından zihnen bir süreliğine de olsa uzaklaştırarak mutlu etmek. Bu nedenle bizlere bu konuda destek veren Gönüllü Palyaçolar ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. (EGEMEN)  

 

ADANA-Acıbadem Adana Hastanesi’nde tedavileri devam eden onkoloji hastası çocuklar, konferans salonunda kendileri için sahnelenen “Eğlenceli Masallar” adlı tiyatro oyununu izleyerek doyasıya eğlendiler.

“Gönüllü Palyaçolar” ekibi sahneledi

Tedavileri devam eden minik onkoloji hastaları için sahnelenen tiyatro oyununu çocukların aileleri de izledi. Ahmet Yılmaz Parsak yönetimindeki “Gönüllü Palyaçolar” ekibinin yaklaşık 1 hafta provasını yaptıktan sonra sahneye koyduğu oyun için hastanenin konferans salonuna sahne ve dekor kurulurken ses sistemi de yerleştirildi.

Tiyatro oyununun ardından dans gösterisi sergilediler

Oyun esnasında kılıktan kılığa giren öğrencilerin rol aldığı Eğlenceli Masallar oyunu, yaklaşık 1 saat sürdü. Müzik eşliğinde sahnelenen oyun minikler ve aileleri tarafından ilgi ile izlenirken, kimi zaman çocuklarda oyuna oturdukları yerden eşlik ettiler. Tiyatronun sona ermesinin ardından çalınan müziklerle çocuklar ve aileleri için bir de dans gösterisi sunan öğrenciler daha sonra çocuklar ile de dans ettiler.

Prof. Antmen teşekkür etti

Acıbadem Adana Hastanesi Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen de etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “Amacımız, hastalıkla mücadele eden çocuklarımızı bulundukları hastane ortamından zihnen bir süreliğine de olsa uzaklaştırarak mutlu etmek. Bu nedenle bizlere bu konuda destek veren Gönüllü Palyaçolar ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. (EGEMEN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.