ABD Kongresinden Kovid-19'la mücadele için geçirilen ek bütçeye "denetim" hamlesi

DÜNYA 02.04.2020 - 20:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1633+ kez okundu.
 

ABD Kongresinden Kovid-19'la mücadele için geçirilen ek bütçeye "denetim" hamlesi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için ayrılan 2,2 trilyon dolarlık ek bütçenin denetiminden sorumlu özel bir komite kurulacağını bildirdi. Pelosi, kurulacak yeni komiteye ilişkin telekonferans üzerinden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Söz konusu komitenin Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında ayrılan federal bütçeyi denetleyeceğini belirten Pelosi, "Bu komite, israfı, sahtekarlığı ve kötüye kullanımı ortadan kaldıracak; fiyat belirleme, vurgunculuk ve siyasi kayırmacılığa karşı koruma sağlayacak." dedi. Pelosi, komitenin bütçede uygunsuz harcama tespit edilmesi durumunda sorumlu kişileri ifade vermek üzere çağırma yetkisine sahip olacağını vurgulayarak, "Paranın olduğu yerde sık sık fesat olur. Bizler bu komiteyle ortaya konulan paranın mevzuatta belirtilen koşullar altında sarf edildiğinden emin olmak istiyoruz." diye konuştu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için ayrılan 2,2 trilyon dolarlık ek bütçenin denetiminden sorumlu özel bir komite kurulacağını bildirdi.

Pelosi, kurulacak yeni komiteye ilişkin telekonferans üzerinden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Söz konusu komitenin Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında ayrılan federal bütçeyi denetleyeceğini belirten Pelosi, "Bu komite, israfı, sahtekarlığı ve kötüye kullanımı ortadan kaldıracak; fiyat belirleme, vurgunculuk ve siyasi kayırmacılığa karşı koruma sağlayacak." dedi.

Pelosi, komitenin bütçede uygunsuz harcama tespit edilmesi durumunda sorumlu kişileri ifade vermek üzere çağırma yetkisine sahip olacağını vurgulayarak, "Paranın olduğu yerde sık sık fesat olur. Bizler bu komiteyle ortaya konulan paranın mevzuatta belirtilen koşullar altında sarf edildiğinden emin olmak istiyoruz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.