Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği, down sendromlu çocukları ağırladı

23.03.2018 - 12:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1539+ kez okundu.
 

Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği, down sendromlu çocukları ağırladı

    Mehmetçik’e destek için gittikleri sınırdan dönen down sendromlu çocuklar Adana’da ağırlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan askerlere destek olmak üzere sınır bölgesine giden, Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay başkanlığında, down sendromlu 21 çocuk ve aileleri dönüş yolunda Adana’da ağırlandı. ELLERİYLE BESLEDİKLERİ ATLARA BİNDİLER UDF üyesi Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Fatoş Şen, İkinci Başkan Esin Parlak ve Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kırkali’nin ev sahipliğinde Atlı Spor Kulübü Tesisleri’nde ağırlanan down sendromlu çocuklara Adana Kebabı ikram edildi. Baharın sinyalini verdiği güzel havanın etkisiyle doyasıya eğlenen çocuklar, elleriyle besledikleri atlara da binerek keyifli bir gün yaşadılar. UDF’DEN MEHMETÇİK’E 100 KOÇ 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde ‘Melek Yüzler Mehmetçiğin Yanında’ projesi kapsamında, sınıra gittiklerini söyleyen UDP Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, “21 şehirden üye dernek başkanlarımızın yanı sıra down sendromlu çocuklarımız ve ailelerimizle birlikte Afrin sınırında görev yapan Mehmetçik’e moral için yanlarında olmak istedik. Elazığ Down Derneği ekibi halk oyunları oynadı. Çocuklarımız asker selamı vererek sloganlar attılar. Federasyon olarak da 100 koç bağışı yaptık” dedi. ‘ENGELLİ BİREYLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİYORUZ’ Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Fatoş Şen ve İkinci Başkan Esin Parlak da, Federasyon üyesi engelli çocukları ve ailelerini Adana’da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, “Artı Özel Eğitim Gönüllüleri olarak Adana’da yaşayan engelli çocuklarımıza destek olmaya çalışıyoruz. 10 Mayıs’ta üçüncüsünü düzenleyeceğimiz ‘Engel Olma Destek Ol’ defilesiyle engelli bireylerimizin sorunlarına dikkat çekmeye çalışıyoruz” dediler.  

 

 

Mehmetçik’e destek için gittikleri sınırdan dönen down sendromlu çocuklar Adana’da ağırlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan askerlere destek olmak üzere sınır bölgesine giden, Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay başkanlığında, down sendromlu 21 çocuk ve aileleri dönüş yolunda Adana’da ağırlandı.

ELLERİYLE BESLEDİKLERİ ATLARA BİNDİLER

UDF üyesi Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Fatoş Şen, İkinci Başkan Esin Parlak ve Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kırkali’nin ev sahipliğinde Atlı Spor Kulübü Tesisleri’nde ağırlanan down sendromlu çocuklara Adana Kebabı ikram edildi. Baharın sinyalini verdiği güzel havanın etkisiyle doyasıya eğlenen çocuklar, elleriyle besledikleri atlara da binerek keyifli bir gün yaşadılar.

UDF’DEN MEHMETÇİK’E 100 KOÇ

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde ‘Melek Yüzler Mehmetçiğin Yanında’ projesi kapsamında, sınıra gittiklerini söyleyen UDP Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, “21 şehirden üye dernek başkanlarımızın yanı sıra down sendromlu çocuklarımız ve ailelerimizle birlikte Afrin sınırında görev yapan Mehmetçik’e moral için yanlarında olmak istedik. Elazığ Down Derneği ekibi halk oyunları oynadı. Çocuklarımız asker selamı vererek sloganlar attılar. Federasyon olarak da 100 koç bağışı yaptık” dedi.

‘ENGELLİ BİREYLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİYORUZ’

Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Fatoş Şen ve İkinci Başkan Esin Parlak da, Federasyon üyesi engelli çocukları ve ailelerini Adana’da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, “Artı Özel Eğitim Gönüllüleri olarak Adana’da yaşayan engelli çocuklarımıza destek olmaya çalışıyoruz. 10 Mayıs’ta üçüncüsünü düzenleyeceğimiz ‘Engel Olma Destek Ol’ defilesiyle engelli bireylerimizin sorunlarına dikkat çekmeye çalışıyoruz” dediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.