ADANA BAROSU OLAĞANÜSTÜ DÖNEMDE TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’Nİ HEDEF ALAN ZİHNİYETİ KINADI

GÜNDEM 17.09.2020 - 13:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1440+ kez okundu.
 

ADANA BAROSU OLAĞANÜSTÜ DÖNEMDE TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’Nİ HEDEF ALAN ZİHNİYETİ KINADI

  Adana Barosu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TTB hakkında "ihanet oluşumu" diyerek hedef aldığı ve “Derhal ve gecikmeksizin kapatılmalı, yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalı” söylemini kınadı.     Yapılan yazılı açıklamada;   “Türk Tabipler Birliği (TTB) salgın günlerinde yaşamlarını ortaya koyarak halka hizmet veren sağlık emekçilerinin örgütüdür. Bugünümüz, geleceğimiz, yaşamlarımız için mücadele etmektedir.       Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TTB hakkında "ihanet oluşumu" diyerek hedef aldığı ve “Derhal ve gecikmeksizin kapatılmalı, yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalı” söylemini kınıyoruz.     Türk Tabipler Birliği’nin artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmesini ve tüm sağlık kurumlarında vefat eden meslektaşları için siyah kurdele takacak olmasının “zehirli ve zillet bir komplo” olarak görülmesi toplumun huzurunu kaçıracak, kutuplaşmayı ve ayrışmayı körükleyecek ucuz siyasetten başka bir şey değildir.       Salgına karşı bilgilendirme ve uyarı Türk Tabipleri Birliği’nin yasal ve etik yükümlülüğü; yaşama ve yaşatma mücadelesinin tarihsel hekimlik sorumluluğunun gereğidir.       Salgın kontrolden çıkmış, doktorlar ve sağlık çalışanları canla başla ailelerine dahi vakit ayırmadan bizlerin sağlığı için mücadele ederken ölen meslektaşlarını anmak amacıyla siyah kurdele takma eylemi düzenlemesinden neden rahatsızlık duyulur anlamakta zorlanıyoruz.     Savunma tek adama biat etsin diye barolar hedef alınmıştı, şimdi de pandemi sürecinde halk sağlığı için mücadele veren TTB tehdit edilmektedir.       Bu olağanüstü dönemde tüm sağlık çalışanlarımızın emeklerine sağlık; tüm sağlık çalışanları halkımızın gerçek kahramanıdır.     Türkiye’nin onurlu hekimlerinin ve Türk Tabipleri Birliği’nin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. “ denildi.

 

Adana Barosu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TTB hakkında "ihanet oluşumu" diyerek hedef aldığı ve “Derhal ve gecikmeksizin kapatılmalı, yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalı” söylemini kınadı.  

 

Yapılan yazılı açıklamada;

 

“Türk Tabipler Birliği (TTB) salgın günlerinde yaşamlarını ortaya koyarak halka hizmet veren sağlık emekçilerinin örgütüdür. Bugünümüz, geleceğimiz, yaşamlarımız için mücadele etmektedir.

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TTB hakkında "ihanet oluşumu" diyerek hedef aldığı ve “Derhal ve gecikmeksizin kapatılmalı, yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalı” söylemini kınıyoruz.

 

 

Türk Tabipler Birliği’nin artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmesini ve tüm sağlık kurumlarında vefat eden meslektaşları için siyah kurdele takacak olmasının “zehirli ve zillet bir komplo” olarak görülmesi toplumun huzurunu kaçıracak, kutuplaşmayı ve ayrışmayı körükleyecek ucuz siyasetten başka bir şey değildir.

 

 

 

Salgına karşı bilgilendirme ve uyarı Türk Tabipleri Birliği’nin yasal ve etik yükümlülüğü; yaşama ve yaşatma mücadelesinin tarihsel hekimlik sorumluluğunun gereğidir.

 

 

 

Salgın kontrolden çıkmış, doktorlar ve sağlık çalışanları canla başla ailelerine dahi vakit ayırmadan bizlerin sağlığı için mücadele ederken ölen meslektaşlarını anmak amacıyla siyah kurdele takma eylemi düzenlemesinden neden rahatsızlık duyulur anlamakta zorlanıyoruz.

 

 

Savunma tek adama biat etsin diye barolar hedef alınmıştı, şimdi de pandemi sürecinde halk sağlığı için mücadele veren TTB tehdit edilmektedir.

 

 

 

Bu olağanüstü dönemde tüm sağlık çalışanlarımızın emeklerine sağlık; tüm sağlık çalışanları halkımızın gerçek kahramanıdır.

 

 

Türkiye’nin onurlu hekimlerinin ve Türk Tabipleri Birliği’nin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. “ denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.