Adana’da darbe girişiminin 2 yıllık bilançosu

GÜNDEM 13.07.2018 - 10:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2328+ kez okundu.
 

Adana’da darbe girişiminin 2 yıllık bilançosu

       15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara’da bombalama eylemine katılan savaş uçaklarına lojistik desteğin sağlandığı İncirlik Üssü’nün bulunduğu kent olan Adana’da, terör örgütü FETÖ’ye yönelik Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalarda 2 yıllık sürede toplam 3 bin 556 kişi gözaltına alındı. Aralarında meslekten ihraç edilen hakim, savcı, polis ve askerlerin de bulunduğu şüphelilerden bin 333’ü tutuklanırken, bin 273 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.             Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Adana’da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar devam ediyor. Soruşturmalarla ilgili davalar seri şekilde açılıp sonuçlandırılırken, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Kurmak ve Yönetmek’ ve ‘Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme (Darbe)’ suçlarından toplam 3 bin 556 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.             BİN 16 SORUŞTURMA DOSYASINDAN DAVA             Şüphelilerden 342’si polis, 125’i asker, 91’i hakim/savcı olmak üzere bin 333’ü tutuklanırken, bin 273 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmalar kapsamında aralarında FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in de bulunduğu firari olan 277 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Ayrıca şüpheliler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar sonunda terör suçlarına bakmakla görevli Adana 2, 11, 12 ve 13’üncü ağır ceza mahkemelerine bin 16 dava açıldı.             DARBE SUÇUNDAN 5 ESKİ ASKERE MÜEBBETE ONAMA             Öte yandan Adana’da darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen İl Jandarma Bölge Komutanlığında görevli 5 eski subaya 11. Ağır Ceza Mahkemesince "Darbeye teşebbüs etmek” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından da onandı. Terör mahkemelerindeki FETÖ davalarının birçoğu sonuçlanırken, aralarında “örgüte finans sağlama” suçlarından görülen davaların da bulunduğu birçok davada sona gelindi.             “FETÖ’DE ÇÖZÜLME DEVAM EDİYOR”             Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, FETÖ silahlı terör örgütünün hain darbe girişimine yönelik devlete sızan örgüt üyeleriyle ilgili soruşturma ve davaların etkili şekilde sürdürüldüğü, örgütte çözülme sürecinin devam ettiğini söyledi. 15 Temmuz’da ülkemize karşı yürütülen emperyalist planların milletimizin dirayet ve cesareti ile bertaraf edildiğini kaydeden Yeldan, “Esir edilmek istenen Türk milleti, tarihten gelen güç ve kararlılığı ile geleceğini karartmak isteyen hain oyunları bozmuştur. Bu vesileyle hani darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

       15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara’da bombalama eylemine katılan savaş uçaklarına lojistik desteğin sağlandığı İncirlik Üssü’nün bulunduğu kent olan Adana’da, terör örgütü FETÖ’ye yönelik Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalarda 2 yıllık sürede toplam 3 bin 556 kişi gözaltına alındı. Aralarında meslekten ihraç edilen hakim, savcı, polis ve askerlerin de bulunduğu şüphelilerden bin 333’ü tutuklanırken, bin 273 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

            Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Adana’da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar devam ediyor. Soruşturmalarla ilgili davalar seri şekilde açılıp sonuçlandırılırken, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Kurmak ve Yönetmek’ ve ‘Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme (Darbe)’ suçlarından toplam 3 bin 556 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

            BİN 16 SORUŞTURMA DOSYASINDAN DAVA

            Şüphelilerden 342’si polis, 125’i asker, 91’i hakim/savcı olmak üzere bin 333’ü tutuklanırken, bin 273 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmalar kapsamında aralarında FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in de bulunduğu firari olan 277 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Ayrıca şüpheliler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar sonunda terör suçlarına bakmakla görevli Adana 2, 11, 12 ve 13’üncü ağır ceza mahkemelerine bin 16 dava açıldı.

            DARBE SUÇUNDAN 5 ESKİ ASKERE MÜEBBETE ONAMA

            Öte yandan Adana’da darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen İl Jandarma Bölge Komutanlığında görevli 5 eski subaya 11. Ağır Ceza Mahkemesince "Darbeye teşebbüs etmek” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından da onandı. Terör mahkemelerindeki FETÖ davalarının birçoğu sonuçlanırken, aralarında “örgüte finans sağlama” suçlarından görülen davaların da bulunduğu birçok davada sona gelindi.

            “FETÖ’DE ÇÖZÜLME DEVAM EDİYOR”

            Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, FETÖ silahlı terör örgütünün hain darbe girişimine yönelik devlete sızan örgüt üyeleriyle ilgili soruşturma ve davaların etkili şekilde sürdürüldüğü, örgütte çözülme sürecinin devam ettiğini söyledi. 15 Temmuz’da ülkemize karşı yürütülen emperyalist planların milletimizin dirayet ve cesareti ile bertaraf edildiğini kaydeden Yeldan, “Esir edilmek istenen Türk milleti, tarihten gelen güç ve kararlılığı ile geleceğini karartmak isteyen hain oyunları bozmuştur. Bu vesileyle hani darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.