Adana'da tarımsal kalkınma projeleri hayata geçiyor

GÜNDEM 16.03.2019 - 12:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2336+ kez okundu.
 

Adana'da tarımsal kalkınma projeleri hayata geçiyor

  Adana Büyükşehir Belediyesi Üretken Belediyecilik gereği tarımsal kalkınma projelerini hayata geçirmekte, köylüyü köyünde üretmeye teşvik etmektedir.  Adana ASKİ sadece suyu insanlara götürerek hizmet vermiyor. Bölge halkının su dışındaki yaşamsal alanlarını da düşünerek proje üretiyor. Bölge halkının daha iyi şartlarda yaşamasını ve herkesin bölgesinde iş yaparak geçimlerini sağlamasını sağlamak adına projeler üretiyor yatırımlar yapıyor. Bu itibar ile tarım ve hayvancılık, sebze ve meyve yetiştiriciliği gibi birçok alanda hem Adana Büyükşehir Belediyesi hem de ASKİ olarak kırsal kesimde yaşayan vatandaşına her türlü desteği veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ’nün direktifleri doğrultusunda proje üretmeye devam eden Adana ASKİ hem kırsal da hem de şehir merkezinde vatandaşlarımıza daha sorunsuz bir yaşam alanı bırakmak için çalışıyor.  Bu amaçla;  Tarımsal sulamalar sistemleri gerçekleştiriyor, Göletler yapıyor kapalı ve damlama sulama sistemleri kuruyor. Bugüne kadar bu düşünce ile Tufanbeyli’de, Pozantı’da toplam 35.000 dekar kapalı sistem tarımsal sulama sistemi kuruldu. Aslında bu tür destekleme çalışmaları doğrudan ASKİ'nin veya Büyükşehir Belediyesinin görev alanı değil. Ancak insanımız doğduğu yerde doysun, toprağını işlesin üretsin denilerek, üreten belediyeciliğin uzantısı olarak bu bölgemizdeki köylerimize ve insanımıza bu hizmeti götürülerek, tarım yapması teşvik edilmektedir. Bu çalışmalarla bölgedeki atıl durumda olan kıraç toprakların sulanmasını sağlandı. Bu sistem içinde bölgeye 216 tane özel mebran havuzu yapıldı.  Tufanbeyli ve Pozantı bölgesinde hayat bulan bu projeler ve canlanan kırsal hayat Adananın diğer bölgelerinde de Adana ASKİ tarafından hayata geçirilecek. Şehir merkezindeki hayatı kolaylaştırma ve kenti geleceğe hazırlama çalışmalarındaki Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ aynı inancı şehrin diğer bölgelerine taşıyarak yöre özelliklerine göre projeler geliştirerek hayata destek olmaktadır.  Yerinde mutlu ve üretken vatandaşların Adana’ya katma değer katacağı inancıyla hareket eden Adana ASKİ, Başkan Hüseyin SÖZLÜ’nün bu alandaki hedeflerini hayata geçirmeye devam edecektir.  Adana kırsalı ile kenti ile geleceğe hazırlanmaktadır. 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Üretken Belediyecilik gereği tarımsal kalkınma projelerini hayata geçirmekte, köylüyü köyünde üretmeye teşvik etmektedir. 

Adana ASKİ sadece suyu insanlara götürerek hizmet vermiyor. Bölge halkının su dışındaki yaşamsal alanlarını da düşünerek proje üretiyor. Bölge halkının daha iyi şartlarda yaşamasını ve herkesin bölgesinde iş yaparak geçimlerini sağlamasını sağlamak adına projeler üretiyor yatırımlar yapıyor. Bu itibar ile tarım ve hayvancılık, sebze ve meyve yetiştiriciliği gibi birçok alanda hem Adana Büyükşehir Belediyesi hem de ASKİ olarak kırsal kesimde yaşayan vatandaşına her türlü desteği veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ’nün direktifleri doğrultusunda proje üretmeye devam eden Adana ASKİ hem kırsal da hem de şehir merkezinde vatandaşlarımıza daha sorunsuz bir yaşam alanı bırakmak için çalışıyor. 

Bu amaçla; 
Tarımsal sulamalar sistemleri gerçekleştiriyor, Göletler yapıyor kapalı ve damlama sulama sistemleri kuruyor. Bugüne kadar bu düşünce ile Tufanbeyli’de, Pozantı’da toplam 35.000 dekar kapalı sistem tarımsal sulama sistemi kuruldu. Aslında bu tür destekleme çalışmaları doğrudan ASKİ'nin veya Büyükşehir Belediyesinin görev alanı değil. Ancak insanımız doğduğu yerde doysun, toprağını işlesin üretsin denilerek, üreten belediyeciliğin uzantısı olarak bu bölgemizdeki köylerimize ve insanımıza bu hizmeti götürülerek, tarım yapması teşvik edilmektedir. Bu çalışmalarla bölgedeki atıl durumda olan kıraç toprakların sulanmasını sağlandı. Bu sistem içinde bölgeye 216 tane özel mebran havuzu yapıldı. 

Tufanbeyli ve Pozantı bölgesinde hayat bulan bu projeler ve canlanan kırsal hayat Adananın diğer bölgelerinde de Adana ASKİ tarafından hayata geçirilecek. Şehir merkezindeki hayatı kolaylaştırma ve kenti geleceğe hazırlama çalışmalarındaki Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ aynı inancı şehrin diğer bölgelerine taşıyarak yöre özelliklerine göre projeler geliştirerek hayata destek olmaktadır. 

Yerinde mutlu ve üretken vatandaşların Adana’ya katma değer katacağı inancıyla hareket eden Adana ASKİ, Başkan Hüseyin SÖZLÜ’nün bu alandaki hedeflerini hayata geçirmeye devam edecektir. 

Adana kırsalı ile kenti ile geleceğe hazırlanmaktadır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.