Adana gerçek potansiyelini UR-GE ile yakalayacak

EKONOMİ 22.02.2021 - 13:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2683+ kez okundu.
 

Adana gerçek potansiyelini UR-GE ile yakalayacak

  Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) tarafından bölgedeki üreticilerin ihracat rakamlarını artırmak amacıyla düzenlenen UR-GE çalışmaları devam ediyor. Farklı illerde farklı sektörlerin ihtiyaçlarına göre düzenlenen Adana Mobilya UR-GE projesi, 2020 yılında 112 milyon dolar ihracatla Türkiye’nin sektör ihracatından yüzde 2 pay alan Adana’daki mobilya firmalarına yönelik gerçekleştirildi. AKAMİB tarafından online olarak düzenlenen “Hedef Pazar Araştırması ve Trade Map Analizi Eğitimi”, Adana’da faaliyet gösteren mobilya üreticilerinin katılımıyla yapıldı. 11-12 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen interaktif eğitimlerde firmalar hedef pazarlarda nasıl daha fazla ihracat yapabileceklerine ilişkin uygulamalar gerçekleştirdi. Bu toprakların ruhunda üretim var AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, UR-GE projesini değerlendirerek, “Türkiye’nin en verimli topraklarının bulunduğu Çukurova aynı zamanda Türkiye’nin en kıymetli sanayicilerini de yetiştirdi. Bu toprakların ruhunda üretim var ve bizim de amacımız yaptığımız eğitimlerle Adana’daki üreticilerimizin ihracatını artırmalarını sağlamak. 2021 yılının ilk ayında 7,5 milyon dolar sektör ihracatı gerçekleştiren Adana’nın potansiyeli bunun çok üzerinde ve amacımız bu potansiyele erişmek” şeklinde konuştu.  

 

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) tarafından bölgedeki üreticilerin ihracat rakamlarını artırmak amacıyla düzenlenen UR-GE çalışmaları devam ediyor. Farklı illerde farklı sektörlerin ihtiyaçlarına göre düzenlenen Adana Mobilya UR-GE projesi, 2020 yılında 112 milyon dolar ihracatla Türkiye’nin sektör ihracatından yüzde 2 pay alan Adana’daki mobilya firmalarına yönelik gerçekleştirildi. AKAMİB tarafından online olarak düzenlenen “Hedef Pazar Araştırması ve Trade Map Analizi Eğitimi”, Adana’da faaliyet gösteren mobilya üreticilerinin katılımıyla yapıldı. 11-12 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen interaktif eğitimlerde firmalar hedef pazarlarda nasıl daha fazla ihracat yapabileceklerine ilişkin uygulamalar gerçekleştirdi.

Bu toprakların ruhunda üretim var
AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, UR-GE projesini değerlendirerek, “Türkiye’nin en verimli topraklarının bulunduğu Çukurova aynı zamanda Türkiye’nin en kıymetli sanayicilerini de yetiştirdi. Bu toprakların ruhunda üretim var ve bizim de amacımız yaptığımız eğitimlerle Adana’daki üreticilerimizin ihracatını artırmalarını sağlamak. 2021 yılının ilk ayında 7,5 milyon dolar sektör ihracatı gerçekleştiren Adana’nın potansiyeli bunun çok üzerinde ve amacımız bu potansiyele erişmek” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.