Adana Kız Lisesi Trafik Haftası etkinliği düzenledi

11.05.2018 - 11:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1749+ kez okundu.
 

Adana Kız Lisesi Trafik Haftası etkinliği düzenledi

ADANA ()-Adana Kız Lisesi Trafik Haftası kapsamında, Trafik kurallarına uyulması ve bilinçli nesiller yetiştirilmesi amacıyla, Trafik Haftası Kutlama Etkinliği düzenledi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Bilal ile İl Emniyet Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİNDE “BİREYSEL SORUMLULUĞUN” ÖNEMİ DAHA FAZLA Etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü yardımcısı Erdal Cilasın, “Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte, trafik sorunu da artmıştır. Her gün gazetelerde okuduğumuz, radyoda dinlediğimiz, televizyonda izlediğimiz trafik kazaları; dikkatsizlikten, trafik kurallarına uymamaktan meydana gelmektedir. İnsan yaşamı bakımından trafik, çağımızın en önemli sorunudur. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarıyla hayatını kaybetmektedir. Sürücülerin hız limitleri başta olmak üzere, trafik kurallarına uygun davranmamaları ile kaza ve ölü sayısı arasında doğrudan bir ilişkinin olduğu kanıtlanmıştır. Ancak, karayolu trafik güvenliğinde “Bireysel sorumluluğun” önemi daha fazla ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolunun, trafik kurallarına uymak olduğu görülmektedir.” diye konuştu.   ÖĞRENCİLERİN OKUL ÇAĞINDA EĞİTİLMELERİ GEREK Kız Lisesi Müdürü Yıldız Akman, “Ülkemiz genelinde karayolu trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri okullarda örgün ve yaygın eğitim yöntemleriyle sürdürülmektedir. Okul çağındaki öğrencilerin eğitimi ileriki yaşlarda alışkanlık edinmelerini, bireyde trafik olgusunun doğup gelişmesini, bilinçli bireylerin çoğalmasını, trafik kurallarına uyma alışkanlığı edinmelerini sağlayacak ve bu sayede bilinçli nesiller oluşacaktır. Trafikte bir düzen ve istikrar sağlamak, trafik kazalarında azalma kaydetmek için öğrencilerin okul çağında eğitilmeleri gerekmektedir.” dedi.   Okul müdürü Akman, “Bugünkü Trafik Haftası etkinliğimizde bize cesaret veren ve katkı sağlayan,  İl Jandarma Komutanlığına, İl Emniyet Müdürlüğüne, İlçe Jandarma komutanlığına,  İlçe Emniyet Müdürlüğüne desteklerini esirgemedikleri için çok teşekkür ediyorum.” açıklamalarını yaptı. Etkinlikte çeşitli gösterilerin ardından, Kız Lisesi Müdürü Yıldız Akman, katılımcılara plaket takdim etti.  
ADANA ()-Adana Kız Lisesi Trafik Haftası kapsamında, Trafik kurallarına uyulması ve bilinçli nesiller yetiştirilmesi amacıyla, Trafik Haftası Kutlama Etkinliği düzenledi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Bilal ile İl Emniyet Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİNDE “BİREYSEL SORUMLULUĞUN” ÖNEMİ DAHA FAZLA

Etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü yardımcısı Erdal Cilasın, “Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte, trafik sorunu da artmıştır. Her gün gazetelerde okuduğumuz, radyoda dinlediğimiz, televizyonda izlediğimiz trafik kazaları; dikkatsizlikten, trafik kurallarına uymamaktan meydana gelmektedir. İnsan yaşamı bakımından trafik, çağımızın en önemli sorunudur. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarıyla hayatını kaybetmektedir. Sürücülerin hız limitleri başta olmak üzere, trafik kurallarına uygun davranmamaları ile kaza ve ölü sayısı arasında doğrudan bir ilişkinin olduğu kanıtlanmıştır. Ancak, karayolu trafik güvenliğinde “Bireysel sorumluluğun” önemi daha fazla ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolunun, trafik kurallarına uymak olduğu görülmektedir.” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERİN OKUL ÇAĞINDA EĞİTİLMELERİ GEREK

Kız Lisesi Müdürü Yıldız Akman, “Ülkemiz genelinde karayolu trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri okullarda örgün ve yaygın eğitim yöntemleriyle sürdürülmektedir. Okul çağındaki öğrencilerin eğitimi ileriki yaşlarda alışkanlık edinmelerini, bireyde trafik olgusunun doğup gelişmesini, bilinçli bireylerin çoğalmasını, trafik kurallarına uyma alışkanlığı edinmelerini sağlayacak ve bu sayede bilinçli nesiller oluşacaktır. Trafikte bir düzen ve istikrar sağlamak, trafik kazalarında azalma kaydetmek için öğrencilerin okul çağında eğitilmeleri gerekmektedir.” dedi.

 

Okul müdürü Akman, “Bugünkü Trafik Haftası etkinliğimizde bize cesaret veren ve katkı sağlayan,  İl Jandarma Komutanlığına, İl Emniyet Müdürlüğüne, İlçe Jandarma komutanlığına,  İlçe Emniyet Müdürlüğüne desteklerini esirgemedikleri için çok teşekkür ediyorum.” açıklamalarını yaptı.

Etkinlikte çeşitli gösterilerin ardından, Kız Lisesi Müdürü Yıldız Akman, katılımcılara plaket takdim etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.