Adana Kurban Bayramı’na hazır

GÜNDEM 16.08.2018 - 16:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1774+ kez okundu.
 

Adana Kurban Bayramı’na hazır

Adana’da Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içinde kutlanması için hazırlıklarını tamamlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, arife günü mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek, bayram boyunca toplu taşıma hizmetini bedava sürdürecek ve mobil mezbahalarda ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek.
MEZARLIKLARDA TEMİZ VE İLAÇLAMA Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda 21-24 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesi tüm birimlerinde gerekli tedbirleri aldı. Adanalıların kabristan ziyaretlerini rahat bir şekilde yapmaları için mezarlıklarda temizlik ve ilaçlama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehitlikleri çiçeklerle ve Türk Bayrakları ile donattı. ARİFE GÜNÜ VE BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ ULAŞIM Arife günü Buruk, Kabasakal, Asri, Küçükoba ve Akkapı mezarlıklarına ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek Büyükşehir Belediyesi, kabristanların içinde yürüme güçlüğü çeken yaşlı vatandaşlar ve engelliler için golf arabaları ve binek araçlarla ulaşım hizmetini bu bayramda sürdürecek. Belediye otobüsleri, arife günü eski vilayet ile mezarlıklar arasındaki ring seferlerini 07.30-17.30 saatleri arasında gerçekleştirecek. 4 günlük bayram tatili boyunca, belediye otobüsleri ve metro toplu taşıma hizmetini bedava sürdürecek. MOBİL MEZBAHANELERDE ÜCRETSİZ KURBAN KESİMİ Büyükşehir Belediyesi, kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamda hayvanlarını kestirmeleri için merkez Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde 4 ayrı merkezde ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek. Kurban Bayramı’nın ilk 3 günü Büyükşehir Belediyesi’nin mobil mezbahalarda görev yapacak deneyimli kasaplar, dini vecibelere uygun şekilde kurbanlıkların kesimini yapıp, etlerini parçalayarak vatandaşlara teslim edecek. Kurbanlık kesin merkezleri, Seyhan’da Öğretmenler Bulvarı ile çevre yolu otoban çıkışı arasındaki arazide, 2000 Evler Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Gülen Özkan Camii karşısındaki alanda, Yüreğir’de Sinanpaşa Mahallesi Yüreğir Otogarı bitişiğindeki arsada, Çukurova İlçesi’nde Huzurevleri Mahallesi İsmet Atlı Bulvarı zeytinlik içinde hizmet verecek.
Adana’da Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içinde kutlanması için hazırlıklarını tamamlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, arife günü mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek, bayram boyunca toplu taşıma hizmetini bedava sürdürecek ve mobil mezbahalarda ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek.

MEZARLIKLARDA TEMİZ VE İLAÇLAMA

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda 21-24 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesi tüm birimlerinde gerekli tedbirleri aldı. Adanalıların kabristan ziyaretlerini rahat bir şekilde yapmaları için mezarlıklarda temizlik ve ilaçlama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehitlikleri çiçeklerle ve Türk Bayrakları ile donattı.
ARİFE GÜNÜ VE BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ ULAŞIM
Arife günü Buruk, Kabasakal, Asri, Küçükoba ve Akkapı mezarlıklarına ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek Büyükşehir Belediyesi, kabristanların içinde yürüme güçlüğü çeken yaşlı vatandaşlar ve engelliler için golf arabaları ve binek araçlarla ulaşım hizmetini bu bayramda sürdürecek. Belediye otobüsleri, arife günü eski vilayet ile mezarlıklar arasındaki ring seferlerini 07.30-17.30 saatleri arasında gerçekleştirecek. 4 günlük bayram tatili boyunca, belediye otobüsleri ve metro toplu taşıma hizmetini bedava sürdürecek.
MOBİL MEZBAHANELERDE ÜCRETSİZ KURBAN KESİMİ
Büyükşehir Belediyesi, kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamda hayvanlarını kestirmeleri için merkez Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde 4 ayrı merkezde ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek. Kurban Bayramı’nın ilk 3 günü Büyükşehir Belediyesi’nin mobil mezbahalarda görev yapacak deneyimli kasaplar, dini vecibelere uygun şekilde kurbanlıkların kesimini yapıp, etlerini parçalayarak vatandaşlara teslim edecek. Kurbanlık kesin merkezleri, Seyhan’da Öğretmenler Bulvarı ile çevre yolu otoban çıkışı arasındaki arazide, 2000 Evler Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Gülen Özkan Camii karşısındaki alanda, Yüreğir’de Sinanpaşa Mahallesi Yüreğir Otogarı bitişiğindeki arsada, Çukurova İlçesi’nde Huzurevleri Mahallesi İsmet Atlı Bulvarı zeytinlik içinde hizmet verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.