Adana’nın altyapı çilesi tarihe karıştı

GÜNDEM 16.08.2018 - 16:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2203+ kez okundu.
 

Adana’nın altyapı çilesi tarihe karıştı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde geleceğe yatırım yapan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), son 4,5 yılda 97 bin 430 metre yağmur suyu hattı, 457 bin 70 metre kanalizasyon şebekesini tesis ederek, uzun yıllardır süregelen altyapı çilesine son verdi.
İçme suyu ile atık su hizmetlerini çevre ve insan sağlığını ön planda tutan bir yaklaşımla, vatandaş memnuniyetini dikkate alarak, kesintisiz, kaliteli ve ekonomik olarak sunan ASKİ, Toroslar’dan Akdeniz’e uzanan 14 bin kilometrekarelik sorumluluk sahasında yer alan 15 ilçenin kanalizasyon ve yağmur suyu sorunlarına köklü çözüm getirdi. Merkez-kırsal ayrımı yapmadan, öncelikleri dikkate alarak Adana’nın dört bir yanında yürüttüğü projelerle güçlü ve sağlam altyapının oluşması için seferber olan ASKİ, çapı 2 metreyi bulan beton borular döşeyerek pis suların ve yağmur sularının kontrollü şekilde arıtma tesislerine ulaştırılmasını sağladı. Seyhan, Yüreğir, Karaisalı, Ceyhan, Kozan ve Yumurtalık ilçelerindeki modern atık su arıtma tesislerini kesintisiz işleterek pis suların çevre kirliliğine yol açmadan, insan sağlığını tehdit etmeden arıtılmasını gerçekleştiren ASKİ, kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımlarına da öncelik verdi. Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda yatırım zincirine yeni halkalar ekleyen ASKİ’nin son 4,5 yılda tesis ettiği yağmur suyu hattı 97 bin 430 metreye, kanalizasyon şebekesi 457 bin 70 metreye ulaştı. Başkan Hüseyin Sözlü, “Merkeze ne yapılıyorsa, kırsaldaki mahallelerimize de onu yapıyoruz. 2014 yerel seçimleriyle birlikte ASKİ’nin hizmet alanına dahil olan ilçelerimiz başta olmak üzere, Adana’nın tamamında, tam da söz verdiğimiz gibi yatırımlarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi.  
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde geleceğe yatırım yapan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), son 4,5 yılda 97 bin 430 metre yağmur suyu hattı, 457 bin 70 metre kanalizasyon şebekesini tesis ederek, uzun yıllardır süregelen altyapı çilesine son verdi.

İçme suyu ile atık su hizmetlerini çevre ve insan sağlığını ön planda tutan bir yaklaşımla, vatandaş memnuniyetini dikkate alarak, kesintisiz, kaliteli ve ekonomik olarak sunan ASKİ, Toroslar’dan Akdeniz’e uzanan 14 bin kilometrekarelik sorumluluk sahasında yer alan 15 ilçenin kanalizasyon ve yağmur suyu sorunlarına köklü çözüm getirdi.

Merkez-kırsal ayrımı yapmadan, öncelikleri dikkate alarak Adana’nın dört bir yanında yürüttüğü projelerle güçlü ve sağlam altyapının oluşması için seferber olan ASKİ, çapı 2 metreyi bulan beton borular döşeyerek pis suların ve yağmur sularının kontrollü şekilde arıtma tesislerine ulaştırılmasını sağladı.

Seyhan, Yüreğir, Karaisalı, Ceyhan, Kozan ve Yumurtalık ilçelerindeki modern atık su arıtma tesislerini kesintisiz işleterek pis suların çevre kirliliğine yol açmadan, insan sağlığını tehdit etmeden arıtılmasını gerçekleştiren ASKİ, kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımlarına da öncelik verdi. Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda yatırım zincirine yeni halkalar ekleyen ASKİ’nin son 4,5 yılda tesis ettiği yağmur suyu hattı 97 bin 430 metreye, kanalizasyon şebekesi 457 bin 70 metreye ulaştı.

Başkan Hüseyin Sözlü, “Merkeze ne yapılıyorsa, kırsaldaki mahallelerimize de onu yapıyoruz. 2014 yerel seçimleriyle birlikte ASKİ’nin hizmet alanına dahil olan ilçelerimiz başta olmak üzere, Adana’nın tamamında, tam da söz verdiğimiz gibi yatırımlarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.