''Adana'nın ilk engelli merkezini açtık''

03.12.2018 - 18:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1860+ kez okundu.
 

''Adana'nın ilk engelli merkezini açtık''

      Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan engelli vatandaşlarımızı topluma kazandıracak ve üretken hale getirecek etkinlikler bütün kurum ve kuruluşların öncelikli görevlerinden biri olması gerektiğini belirtti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Başkan Çelikcan'' Engelli vatandaşlarımız hayata nasıl sabırla inançla tutunuyorlarsa, bizde sevgi ve şefkat ile onlara hayatı kolay ve yaşanılır hale getirmeliyiz. Asıl olan yüreklerimizin, duygularımızın ve niyetlerimizin engelli olmamasıdır. Engellisine sahip çıkan toplum gelişmiş toplumlardır. Engelli vatandaşa sahip çıkmak sosyal sorumluluğun yanı sıra bir insanlık görevidir. ' dedi.   ADANA'DA İLK VE TEK ENGELLİ MERKEZİNİ BİZ AÇTIK   Adana ve Yüreğir'de yaşayan engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını ve onlara her zaman sahip çıktıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Adana'da ilk engelli merkezini biz hizmete açtık. Onlar için dizayn ettiğimiz özel araçlarla evlerinden alıyoruz. Engelli Koordinasyon Merkezimizde düzenlenen etkinliklere katılıyorlar. Evlerine tekrar bırakılıyorlar. Hiç dışarıya çıkamayan engelli vatandaşlarımıza dışarı çıkma imkanı sunuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hislerini paylaşarak, onlarında engelsiz bireylerle aynı şartlarda yaşamayı hak ettiği, dolaysıyla onları toplumsal hayata hazırlayacak ortamları oluşturmak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır. '' diyerek engelli vatandaşlara sahip çıktıklarını söyledi.    Adana'da tüm engelli vatandaşların faydalanacağı Engelli Koordinasyon Merkezi'ni Yüreğir'e kazandırdıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Evden çıkamayan engelli vatandaşlarımız özel dizayn edilmiş araçlarla evlerinden alınıp Engelli Koordinasyon Merkezimize getirilerek burada düzenlenen seramik, ahşap, resim, ebru sanatı, çalgılı müzik aletleri ve benzeri kurslara katılmaları sağlanmaktadır. Hiç evden çıkmayan bu vatandaşlarımız, bu hizmetimiz sayesinde evlerinden çıkma imkânına kavuşmakla birlikte toplumunda birer parçası olduklarını hmektedirler.'' şeklinde konuştu.                

 

 

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan engelli vatandaşlarımızı topluma kazandıracak ve üretken hale getirecek etkinlikler bütün kurum ve kuruluşların öncelikli görevlerinden biri olması gerektiğini belirtti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Başkan Çelikcan'' Engelli vatandaşlarımız hayata nasıl sabırla inançla tutunuyorlarsa, bizde sevgi ve şefkat ile onlara hayatı kolay ve yaşanılır hale getirmeliyiz. Asıl olan yüreklerimizin, duygularımızın ve niyetlerimizin engelli olmamasıdır. Engellisine sahip çıkan toplum gelişmiş toplumlardır. Engelli vatandaşa sahip çıkmak sosyal sorumluluğun yanı sıra bir insanlık görevidir. ' dedi.

 

ADANA'DA İLK VE TEK ENGELLİ MERKEZİNİ BİZ AÇTIK

 

Adana ve Yüreğir'de yaşayan engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını ve onlara her zaman sahip çıktıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Adana'da ilk engelli merkezini biz hizmete açtık. Onlar için dizayn ettiğimiz özel araçlarla evlerinden alıyoruz. Engelli Koordinasyon Merkezimizde düzenlenen etkinliklere katılıyorlar. Evlerine tekrar bırakılıyorlar. Hiç dışarıya çıkamayan engelli vatandaşlarımıza dışarı çıkma imkanı sunuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hislerini paylaşarak, onlarında engelsiz bireylerle aynı şartlarda yaşamayı hak ettiği, dolaysıyla onları toplumsal hayata hazırlayacak ortamları oluşturmak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır. '' diyerek engelli vatandaşlara sahip çıktıklarını söyledi.

 

 Adana'da tüm engelli vatandaşların faydalanacağı Engelli Koordinasyon Merkezi'ni Yüreğir'e kazandırdıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Evden çıkamayan engelli vatandaşlarımız özel dizayn edilmiş araçlarla evlerinden alınıp Engelli Koordinasyon Merkezimize getirilerek burada düzenlenen seramik, ahşap, resim, ebru sanatı, çalgılı müzik aletleri ve benzeri kurslara katılmaları sağlanmaktadır. Hiç evden çıkmayan bu vatandaşlarımız, bu hizmetimiz sayesinde evlerinden çıkma imkânına kavuşmakla birlikte toplumunda birer parçası olduklarını hmektedirler.'' şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.