ADANA SANAYİSİNE ANTİKOR TESTİ

GÜNDEM 29.06.2020 - 16:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2026+ kez okundu.
 

ADANA SANAYİSİNE ANTİKOR TESTİ

  Hiçbir semptom göstermediği halde taşıyıcı olan ve hastalığı fark etmeden atlatan kişilerin tespit edilmesi COVİD-19 salgınıyla mücadelede en kritik konulardan birisi olurken, bu konuda antikor testleri önem taşıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adana Sanayi Odası iş birliğinde antikor tarama testleri yapılmaya başlandı. Adana Sanayi Odası koordinasyonunda yapılmaya başlanan tarama testlerinin işletmelere gidilerek, çalışanlardan yerinde numune almak suretiyle gerçekleştirildiğini belirten Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Üretim kararlılığımızı sürdürürken sağlığımızı da korumak zorundayız” dedi. İlk testlerin başlangıcı Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kaya katılımı ile başladı. COVID-19 antikor testlerinin Adana’da sanayi alanında çalışanlar için başladığını ifade eden Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, " Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı öncülüğünde, Sanayi işletmelerinde faaliyet gösteren çalışanlara yönelik yapılması planlanan Antikor Temelli COVID-19 Tarama Testi yapmaya başladık. Bu bağlamda Antikor testi ile kişilerin vücutlarında COVID-19 virüsüne yönelik antikor bulunup bulunmadığı tespiti yapılacaktır. Antikorun pozitif çıkması, kişinin o an için hasta olduğu anlamına gelmemektedir. COVİD-19 testinin pozitif çıkması; kişinin geçmiş dönemlerde virüse maruz kaldığı ve belki de farkında olmadan hastalığı geçirdiği veya halihazırda bünyesinde COVID-19 virüsünü taşıdığı anlamına gelmektedir. Kişinin halihazırda COVID-19 virüsüne maruz kalıp kalmadığının hasta olup olmadığı kesin tespiti için PCR testi yapılması gerekmektedir. Yapılan testler ertesinde Antikor testi sonuçları pozitif çıkan kişilere Sağlık Bakanlığı tarafından PCR testi yapılacak ve ona göre nihai sonuçlar alınıp, gerekli diğer sağlık prosedürleri işletilecektir.” dedi. KIVANÇ, “SANAYİNİN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ”  Türkiye'nin COVID-19 pandemisi ile ciddi bir mücadele verdiğini ve bunu da en iyi şekilde sürdürdüğünü belirten Kıvanç, " Adana’da sanayicilere yönelik gerekli taramalara başladık. Benim buradaki genel mesajım herkes için sosyal mesafenin korunması maskelerin takılması ve hijyen kurallarına uyulması. Ancak bu süreçte böyle baş edebiliriz. Tüm sanayicilerimizi bu tarama testini yaptırmaları için davet ediyoruz. Bunun kendilerine büyük fayda sağlayacağı ve tüm sanayi için önemli olduğunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.    

 

Hiçbir semptom göstermediği halde taşıyıcı olan ve hastalığı fark etmeden atlatan kişilerin tespit edilmesi COVİD-19 salgınıyla mücadelede en kritik konulardan birisi olurken, bu konuda antikor testleri önem taşıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adana Sanayi Odası iş birliğinde antikor tarama testleri yapılmaya başlandı. Adana Sanayi Odası koordinasyonunda yapılmaya başlanan tarama testlerinin işletmelere gidilerek, çalışanlardan yerinde numune almak suretiyle gerçekleştirildiğini belirten Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Üretim kararlılığımızı sürdürürken sağlığımızı da korumak zorundayız” dedi.

İlk testlerin başlangıcı Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kaya katılımı ile başladı.

COVID-19 antikor testlerinin Adana’da sanayi alanında çalışanlar için başladığını ifade eden Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, " Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı öncülüğünde, Sanayi işletmelerinde faaliyet gösteren çalışanlara yönelik yapılması planlanan Antikor Temelli COVID-19 Tarama Testi yapmaya başladık. Bu bağlamda Antikor testi ile kişilerin vücutlarında COVID-19 virüsüne yönelik antikor bulunup bulunmadığı tespiti yapılacaktır. Antikorun pozitif çıkması, kişinin o an için hasta olduğu anlamına gelmemektedir. COVİD-19 testinin pozitif çıkması; kişinin geçmiş dönemlerde virüse maruz kaldığı ve belki de farkında olmadan hastalığı geçirdiği veya halihazırda bünyesinde COVID-19 virüsünü taşıdığı anlamına gelmektedir. Kişinin halihazırda COVID-19 virüsüne maruz kalıp kalmadığının hasta olup olmadığı kesin tespiti için PCR testi yapılması gerekmektedir. Yapılan testler ertesinde Antikor testi sonuçları pozitif çıkan kişilere Sağlık Bakanlığı tarafından PCR testi yapılacak ve ona göre nihai sonuçlar alınıp, gerekli diğer sağlık prosedürleri işletilecektir.” dedi.

KIVANÇ, “SANAYİNİN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

 Türkiye'nin COVID-19 pandemisi ile ciddi bir mücadele verdiğini ve bunu da en iyi şekilde sürdürdüğünü belirten Kıvanç, " Adana’da sanayicilere yönelik gerekli taramalara başladık. Benim buradaki genel mesajım herkes için sosyal mesafenin korunması maskelerin takılması ve hijyen kurallarına uyulması. Ancak bu süreçte böyle baş edebiliriz. Tüm sanayicilerimizi bu tarama testini yaptırmaları için davet ediyoruz. Bunun kendilerine büyük fayda sağlayacağı ve tüm sanayi için önemli olduğunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.