Adana Şehir Hastanesinde Kansız kalp ameliyatı

GÜNDEM 07.11.2019 - 14:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3153+ kez okundu.
 

Adana Şehir Hastanesinde Kansız kalp ameliyatı

  Akdeniz bölgesinin en büyük ve modern ve yeni cihazlarla donanımlı Adana Şehir, Eğitim Hastanesi (Sağlık Bilimleri Üniversitesi)’nde önemli kalp ameliyatlarının, özellikle de kalp kapağı değişiminin cerrahiye başvurmadan, yani göğüs açılmadan, yani kansız yapılabiliyor. Bölgedeki üniversite ve  iddialı özel hastanelerde riskli bulunan  bazı kalp ameliyatlarının, “Adana Şehir Hastanesi” nde kolaylıkla yapıldığı bildiriliyor. Pek çok hastanede kardiyoloji uzmanının  “RİSKLİ” dedikleri  böylesi cerrahi bir müdahaleye, hatta anjiyoya geçtiğimiz günlerde muhatap olan Araştırmacı Gazeteci Mehmet Mercan, hiçbir riskle karşılaşmadan Adana Şehir Hastanesinde  kalp kapakçığının değişiminin kasıklardan, sadece birer küçücük delikle başarılı bir şekilde girilerek gerçekleştirildiğini söyledi.  İşlemi  teknik adıyla TAVİ denilen yöntemle  başaran 6. Klinik Şefi Kardiyolog Prof. Dr. İbrahim Halil Kurt’a, Doç  Dr. Ömer Şen, Uzm. Dr. Abdullah Yıldırım, Uzm. Dr. Emre Sezici. Ulviye Gökberk, Aslıhan Korkmaz, Yıldız Altıntaş, Teknisyen Özgür Özsoy, Mehmet Emin Doğan, hemşire Tülay hanımın yardımcı olduğunu  söyleyen Gazeteci Mehmet Mercan, duygularını şöyle dile getirdi:  “Gerçekten de işlemde görev alan ve sonrasında da gerek yoğun bakım ünitesinde ve gerekse serviste çalışanların büyük bir özveri ile zaman gözetmeden hizmet ürettiklerine tanık oldum. Hepsini kutluyorum. Bu arada özel ilgilerini esirgemeyen, Başhekim Doç. Dr. Koray DAŞ, Kardiyoloji uzmanı Prof.  Dr. Mevlüt  Koc ve Doç. Dr. Abdullah Orhan Demirtaş’a servis doktor ve hemşirelerine minnet duygularımı sunuyorum. Özellikle de Hastalığımın  ilk gününden, ayrıca da tedavimin her aşamasında yardım ve desteğini esirgemeyen Çukurova Gazeteciler Cemiyetimizin değerli başkanı Cafer Esendemir’e, can dostlarım gazeteci Muzaffer Bal, Erdal Fernergiz, Semir Yalçın, Ramazan Şanıvar ile Ceyhun Özgönül’e, dualarını esirgemeyen diğer gazeteci dostlarıma  şükranlarımı sunuyorum…”            

 

Akdeniz bölgesinin en büyük ve modern ve yeni cihazlarla donanımlı Adana Şehir, Eğitim Hastanesi (Sağlık Bilimleri Üniversitesi)’nde önemli kalp ameliyatlarının, özellikle de kalp kapağı değişiminin cerrahiye başvurmadan, yani göğüs açılmadan, yani kansız yapılabiliyor.
Bölgedeki üniversite ve  iddialı özel hastanelerde riskli bulunan  bazı kalp ameliyatlarının, “Adana Şehir Hastanesi” nde kolaylıkla yapıldığı bildiriliyor.
Pek çok hastanede kardiyoloji uzmanının  “RİSKLİ” dedikleri  böylesi cerrahi bir müdahaleye, hatta anjiyoya geçtiğimiz günlerde muhatap olan Araştırmacı Gazeteci Mehmet Mercan, hiçbir riskle karşılaşmadan Adana Şehir Hastanesinde  kalp kapakçığının değişiminin kasıklardan, sadece birer küçücük delikle başarılı bir şekilde girilerek gerçekleştirildiğini söyledi. 
İşlemi  teknik adıyla TAVİ denilen yöntemle  başaran 6. Klinik Şefi Kardiyolog Prof. Dr. İbrahim Halil Kurt’a, Doç  Dr. Ömer Şen, Uzm. Dr. Abdullah Yıldırım, Uzm. Dr. Emre Sezici. Ulviye Gökberk, Aslıhan Korkmaz, Yıldız Altıntaş, Teknisyen Özgür Özsoy, Mehmet Emin Doğan, hemşire Tülay hanımın yardımcı olduğunu  söyleyen Gazeteci Mehmet Mercan, duygularını şöyle dile getirdi: 
“Gerçekten de işlemde görev alan ve sonrasında da gerek yoğun bakım ünitesinde ve gerekse serviste çalışanların büyük bir özveri ile zaman gözetmeden hizmet ürettiklerine tanık oldum. Hepsini kutluyorum. Bu arada özel ilgilerini esirgemeyen, Başhekim Doç. Dr. Koray DAŞ, Kardiyoloji uzmanı Prof.  Dr. Mevlüt  Koc ve Doç. Dr. Abdullah Orhan Demirtaş’a servis doktor ve hemşirelerine minnet duygularımı sunuyorum.
Özellikle de Hastalığımın  ilk gününden, ayrıca da tedavimin her aşamasında yardım ve desteğini esirgemeyen Çukurova Gazeteciler Cemiyetimizin değerli başkanı Cafer Esendemir’e, can dostlarım gazeteci Muzaffer Bal, Erdal Fernergiz, Semir Yalçın, Ramazan Şanıvar ile Ceyhun Özgönül’e, dualarını esirgemeyen diğer gazeteci dostlarıma  şükranlarımı sunuyorum…”            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.