ADANA’YI EN ÇOK SEVDİREN SANATÇI: DOĞAN NURLU

GÜNDEM 19.01.2021 - 16:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2308+ kez okundu.
 

ADANA’YI EN ÇOK SEVDİREN SANATÇI: DOĞAN NURLU

“Adana’ya gidek mi?” isimli şarkıyı milyonlarca insana sevdirmeyi başaran Adanalı Sanatçı Doğan Nurlu, onlarca sanatçının seslendirdiği parçalarda da imzası olan bir isim. Doğan Nurlu’nun seslendirdiği,  “Adana’ya gidek mi?” klibi youtube’de milyonlarca kişiye ulaştı. Aileden sanatçı Doğan Nurlu, dededen Adanalı ve 10’a yakın enstrümanı çalabiliyor. MENEJERİ İLE GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ Müzisyenliğinin yanı sıra söz yazarı, besteci ve aranjör olan 40 yaşındaki Doğan Nurlu, menejeri Timur Kırkıl ile gazetemiz kurucusu Hakan Denizli’yi ziyaret ederek, çalışmalarını anlattı. Nurlu, Covid-19 salgının eğlence dünyasını da büyük ölçüde etkilediğini aktararak, dijital platformlarda görülmeyen büyük bir pasta olduğunu, bunun da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkısı ile zamanla oturacağına inandığını söyledi. KİMLERE ESERLER VERDİ Doğan Nurlu, “ Müzisyen bir ailenin ferdiyim. Müzikten başka gelirim yok ve bu sektörden başka para kazanmadım. Emrah, Fatih Bulut, Bilal Sonses, Murat Kekilli ile rahmetli Dilberay ve Müslüm Gürses gibi birçok ünlü de eserlerim var. Türkiye çapında klip olmuş, albümlere girmiş birçok şarkım var” dedi.   DEDEDEN ADANALI 3 yıl önce ‘Adana’ya gidek mi?’ türküsüyle ses getirdiğini anlatan sanatçı, dijital platformlarda 50 milyonu aşkın dinlenmiş kendi seslendirdiği eserleri olduğunu kaydetti. Doğan Nurlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bestelerimin toplamda dinlenmiş dijital platformlarda yaklaşık 200-250 milyon tıklanması var. Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği üyesiyim. Besteci ve söz yazarı aranjörlük yapıyorum. Adanalıyım, babam da dedem Adanalı. Babam da müzisyendi. Ayrıca iki düğün salonu işletiyorum. Hemşehrilerimi çok seviyorum. Desteklerini hep gördüm, bundan sonra da göreceğimden şüphem yok.” PANDEMİ SÜRECİ SEKTÖRÜ ETKİLEDİ Menejeri Timur Kırkıl ile il il gezip eğlence yerlerinde sahne aldığını aktaran Sanatçı Doğan Nurlu, pandemiden dolayı sektörün 10 ayı aşkın süredir sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Nurlu, müzik sektörüne ilişkin ise şöyle dedi: “Müzik sektörü 2000’li yıllarda çöktü. Birkaç yıl öncesine kadar ölü vaziyette doğdu. CD-kaset satmadık, zaten plak ölmüştü. Bu süreci bekledik, bu süreçte ürettiklerimizin yüzde 90’ı çöp oldu. İçlerinden yüzde 10 eser 3-4 yılda sektörü palazlandırdı. Ta ki pandemi patlayana kadar… Dijital platformun meyvelerini yemeye başlamıştık. Daha çok oturacaktı. Pandemi frenledi. Büyük bir pasta var, göremediğimiz tabi bunu zaman içerisinde yasalar geçtikçe, Kültür Bakanlığı bu işe el attıkça daha oturacak ama zaman ve süreç gerekiyor.”

“Adana’ya gidek mi?” isimli şarkıyı milyonlarca insana sevdirmeyi başaran Adanalı Sanatçı Doğan Nurlu, onlarca sanatçının seslendirdiği parçalarda da imzası olan bir isim.

Doğan Nurlu’nun seslendirdiği,  “Adana’ya gidek mi?” klibi youtube’de milyonlarca kişiye ulaştı. Aileden sanatçı Doğan Nurlu, dededen Adanalı ve 10’a yakın enstrümanı çalabiliyor.

MENEJERİ İLE GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Müzisyenliğinin yanı sıra söz yazarı, besteci ve aranjör olan 40 yaşındaki Doğan Nurlu, menejeri Timur Kırkıl ile gazetemiz kurucusu Hakan Denizli’yi ziyaret ederek, çalışmalarını anlattı.

Nurlu, Covid-19 salgının eğlence dünyasını da büyük ölçüde etkilediğini aktararak, dijital platformlarda görülmeyen büyük bir pasta olduğunu, bunun da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkısı ile zamanla oturacağına inandığını söyledi.

KİMLERE ESERLER VERDİ

Doğan Nurlu, “ Müzisyen bir ailenin ferdiyim. Müzikten başka gelirim yok ve bu sektörden başka para kazanmadım. Emrah, Fatih Bulut, Bilal Sonses, Murat Kekilli ile rahmetli Dilberay ve Müslüm Gürses gibi birçok ünlü de eserlerim var. Türkiye çapında klip olmuş, albümlere girmiş birçok şarkım var” dedi.

 

DEDEDEN ADANALI

3 yıl önce ‘Adana’ya gidek mi?’ türküsüyle ses getirdiğini anlatan sanatçı, dijital platformlarda 50 milyonu aşkın dinlenmiş kendi seslendirdiği eserleri olduğunu kaydetti. Doğan Nurlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bestelerimin toplamda dinlenmiş dijital platformlarda yaklaşık 200-250 milyon tıklanması var. Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği üyesiyim. Besteci ve söz yazarı aranjörlük yapıyorum. Adanalıyım, babam da dedem Adanalı. Babam da müzisyendi. Ayrıca iki düğün salonu işletiyorum. Hemşehrilerimi çok seviyorum. Desteklerini hep gördüm, bundan sonra da göreceğimden şüphem yok.”

PANDEMİ SÜRECİ SEKTÖRÜ ETKİLEDİ

Menejeri Timur Kırkıl ile il il gezip eğlence yerlerinde sahne aldığını aktaran Sanatçı Doğan Nurlu, pandemiden dolayı sektörün 10 ayı aşkın süredir sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Nurlu, müzik sektörüne ilişkin ise şöyle dedi: “Müzik sektörü 2000’li yıllarda çöktü. Birkaç yıl öncesine kadar ölü vaziyette doğdu. CD-kaset satmadık, zaten plak ölmüştü. Bu süreci bekledik, bu süreçte ürettiklerimizin yüzde 90’ı çöp oldu. İçlerinden yüzde 10 eser 3-4 yılda sektörü palazlandırdı. Ta ki pandemi patlayana kadar… Dijital platformun meyvelerini yemeye başlamıştık. Daha çok oturacaktı. Pandemi frenledi. Büyük bir pasta var, göremediğimiz tabi bunu zaman içerisinde yasalar geçtikçe, Kültür Bakanlığı bu işe el attıkça daha oturacak ama zaman ve süreç gerekiyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.