ADANA ZENGİN ŞEHİR YETER Kİ SAHİP ÇIKALIM

GÜNDEM 12.11.2019 - 13:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1311+ kez okundu.
 

ADANA ZENGİN ŞEHİR YETER Kİ SAHİP ÇIKALIM

Adana’nın tanınmış işadamlarından Mehmet Yağlıcı:
Adana’nın tanınmış işadamlarından, Mercan Otel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yağlıcı, “Adana zengin bir vilayet. Adana’da para yok diye bir şey yok. Şehirle ilgili bir öneri getirildiğinde ‘bir şey yapmayalım, uğraşmayalım’ diyorlar. O zaman Adana’ya kim sahip çıkacak? Biz sahip çıkmazsak, dışarıdaki adam sahip çıkar mı? Yeter ki sahip çıkalım” dedi.  MERCAN OTEL 70 YILDIR VAR  Yağlıcı, Egemen Gazetesi’ne Adana’nın tarihi ve kültürel hayatı ve festivallere ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulundu. Şehrin en gözde yerindeki en eski otellerden Mercan, Santral Palas ve Erciyes Palas’ın mimarı tarafından çizildi. Koridorları ve merdiven boşlukları geniş ve ferah olan otel, yenilenerek 70 yıldan bu yana hizmet veriyor.  ADANA’NIN HER YERİ TARİH  Yağlıcı, Tepebağ’ın en eski yerleşim yeri ve höyüğü olduğunu hatırlatarak, şehrin her yanının adeta tarihle dolu olduğunu söyledi. Melekgirmez’de daha önce Ermeni meyhaneleri olduğunu anımsatan Yağlıcı, “Başka şehirlerde tarih yaşıyor. Adana’nın aslında bir tarihi var. Misis ölümsüzlük şehri bile yeterli. Gazipaşa ilkokulu ne görkemli bir yapı ancak Adana, nostalji yaşatma konusunda çok sahipsiz. ” diye konuştu.  FESTİVALLER EKONOMİYE CANSUYU OLDU  Yağlıcı, Adana’da son dönemlerde festivaller yapılmasını takdirle izlediğini hatırlatarak, etkinliklerin şehir ekonomisine cansuyu olduğunu anlattı. Yağlıcı, “Festivallerin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Belediye reisleri, yerel yöneticiler sahip çıkacak. Her işin maddi gücü var. Adana bugün 2 milyonluk bir şehir. Yürüyüş oluyor, başkaları duymuyor, burada da basına ve iş adamlarına görevler düşüyor” dedi.  OTEL FURYASI BAŞLAYINCA… Adana’da bir ara otel furyası başladığını anlatan Yağlıcı, “Kamu müteahhidi bir arkadaşım da ‘otel’ deyince ‘bir sen eksiktin’ dedim. Yok ‘Mehmetçim. Ben 3-5 sene sonrayı düşünüyorum. Bunlar 20-30 milyon dolar harcıyorlar. 5-6 milyon dolara en güzellerini alırım. O gün geldi.” diye konuştu.  Yağlıcı, Sabancı Ailesi’nin yatırımlarını Adana’dan çekmesinin de şehir ekonomisini etkilediğini hatırlatarak, ayrıca pamuk ekiminin azalması ve bu sektördeki fabrikaların kapanmasının üretim ve istihdamı gerilettiğini dile getirdi.
Adana’nın tanınmış işadamlarından Mehmet Yağlıcı:

Adana’nın tanınmış işadamlarından, Mercan Otel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yağlıcı, “Adana zengin bir vilayet. Adana’da para yok diye bir şey yok. Şehirle ilgili bir öneri getirildiğinde ‘bir şey yapmayalım, uğraşmayalım’ diyorlar. O zaman Adana’ya kim sahip çıkacak? Biz sahip çıkmazsak, dışarıdaki adam sahip çıkar mı? Yeter ki sahip çıkalım” dedi. 

MERCAN OTEL 70 YILDIR VAR 
Yağlıcı, Egemen Gazetesi’ne Adana’nın tarihi ve kültürel hayatı ve festivallere ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulundu. Şehrin en gözde yerindeki en eski otellerden Mercan, Santral Palas ve Erciyes Palas’ın mimarı tarafından çizildi. Koridorları ve merdiven boşlukları geniş ve ferah olan otel, yenilenerek 70 yıldan bu yana hizmet veriyor. 
ADANA’NIN HER YERİ TARİH 
Yağlıcı, Tepebağ’ın en eski yerleşim yeri ve höyüğü olduğunu hatırlatarak, şehrin her yanının adeta tarihle dolu olduğunu söyledi. Melekgirmez’de daha önce Ermeni meyhaneleri olduğunu anımsatan Yağlıcı, “Başka şehirlerde tarih yaşıyor. Adana’nın aslında bir tarihi var. Misis ölümsüzlük şehri bile yeterli. Gazipaşa ilkokulu ne görkemli bir yapı ancak Adana, nostalji yaşatma konusunda çok sahipsiz. ” diye konuştu. 
FESTİVALLER EKONOMİYE CANSUYU OLDU 
Yağlıcı, Adana’da son dönemlerde festivaller yapılmasını takdirle izlediğini hatırlatarak, etkinliklerin şehir ekonomisine cansuyu olduğunu anlattı. Yağlıcı, “Festivallerin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Belediye reisleri, yerel yöneticiler sahip çıkacak. Her işin maddi gücü var. Adana bugün 2 milyonluk bir şehir. Yürüyüş oluyor, başkaları duymuyor, burada da basına ve iş adamlarına görevler düşüyor” dedi. 
OTEL FURYASI BAŞLAYINCA…
Adana’da bir ara otel furyası başladığını anlatan Yağlıcı, “Kamu müteahhidi bir arkadaşım da ‘otel’ deyince ‘bir sen eksiktin’ dedim. Yok ‘Mehmetçim. Ben 3-5 sene sonrayı düşünüyorum. Bunlar 20-30 milyon dolar harcıyorlar. 5-6 milyon dolara en güzellerini alırım. O gün geldi.” diye konuştu.  Yağlıcı, Sabancı Ailesi’nin yatırımlarını Adana’dan çekmesinin de şehir ekonomisini etkilediğini hatırlatarak, ayrıca pamuk ekiminin azalması ve bu sektördeki fabrikaların kapanmasının üretim ve istihdamı gerilettiğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.