Adanalı aşçılar Helal Expo’ya damga vurdu

GÜNDEM 09.12.2019 - 15:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1601+ kez okundu.
 

Adanalı aşçılar Helal Expo’ya damga vurdu

Adana’nın zengin mutfak kültürünü ve yöresel lezzetlerini küresel ölçekteki organiasyonlarda tanıtan Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER), 50 ülkenin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen 7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı'na (Helal Expo) damga vurdu. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde dört gün süren dev etkinlikte 9 Adanalı mutfak şefi, 270 aşçının yarıştığı Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nda hem jüri üyeliği, hem de kültür elçiliği yaptı. ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen, 400 profesyonel aşçı, 40 bin ziyaretçi ve 9 bine yakın yabancı delegenin ağırlandığı Helal Expo’da Adanalı aşçıların 8 bin yıllık tarihinde bir çok medeniyete beşiklik eden Çukurova’nın mutfağını en güzel şekilde tanıttığını belirtti. Helal gıda pazarının dünya genelinde 4 trilyon dolara ulaştığını kaydeden Başkan Derviş Göçmen, “Helal Expo’da 7 bölgeden 40 ilimizin mutfağı tanıtıldı. Helal gıda standartlarından oluşan lezzetli yemekler yapıldı ve yöresel lezzetler tanıtıldı. Biz de Helal Expo’da 9 kişilik kafileyle Adana’ya temsil ettik. Adanalı aşçılarımız Nesrin Aslan, Ali Şemi, Ahmet Biralmış, Akif Sipahi, Güniz Yalçın, Mevlüt Göçmen, Neşe Mert, Azize Atar, 270 aşçının yarıştığı Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nda çeşitli kategorilerde jüri üyelikleri yaptı. Dünyanın dört bir yanından gelen meslektaşlarımıza Adana’nın mutfağını ve yöresel lezzetlerini anlattık. Bilgi ve deneyimlerimizi paylaşıp, dostluk köprüleri kurduk” diye konuştu. Başkan Göçmen, Helal Expo’da Adana’yı temsil etmelerine imkan sağlayan Tüm Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Gökhan Tufan’a, desteklerinden dolayı Akdeniz Aşçılar Federasyonu Başkanı Münir Tanak’a, sponsorluk sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’e teşekkür etti.

Adana’nın zengin mutfak kültürünü ve yöresel lezzetlerini küresel ölçekteki organiasyonlarda tanıtan Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER), 50 ülkenin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen 7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı'na (Helal Expo) damga vurdu. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde dört gün süren dev etkinlikte 9 Adanalı mutfak şefi, 270 aşçının yarıştığı Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nda hem jüri üyeliği, hem de kültür elçiliği yaptı.

ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen, 400 profesyonel aşçı, 40 bin ziyaretçi ve 9 bine yakın yabancı delegenin ağırlandığı Helal Expo’da Adanalı aşçıların 8 bin yıllık tarihinde bir çok medeniyete beşiklik eden Çukurova’nın mutfağını en güzel şekilde tanıttığını belirtti. Helal gıda pazarının dünya genelinde 4 trilyon dolara ulaştığını kaydeden Başkan Derviş Göçmen, “Helal Expo’da 7 bölgeden 40 ilimizin mutfağı tanıtıldı. Helal gıda standartlarından oluşan lezzetli yemekler yapıldı ve yöresel lezzetler tanıtıldı. Biz de Helal Expo’da 9 kişilik kafileyle Adana’ya temsil ettik.

Adanalı aşçılarımız Nesrin Aslan, Ali Şemi, Ahmet Biralmış, Akif Sipahi, Güniz Yalçın, Mevlüt Göçmen, Neşe Mert, Azize Atar, 270 aşçının yarıştığı Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nda çeşitli kategorilerde jüri üyelikleri yaptı. Dünyanın dört bir yanından gelen meslektaşlarımıza Adana’nın mutfağını ve yöresel lezzetlerini anlattık. Bilgi ve deneyimlerimizi paylaşıp, dostluk köprüleri kurduk” diye konuştu.
Başkan Göçmen, Helal Expo’da Adana’yı temsil etmelerine imkan sağlayan Tüm Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Gökhan Tufan’a, desteklerinden dolayı Akdeniz Aşçılar Federasyonu Başkanı Münir Tanak’a, sponsorluk sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’e teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.