Adanalı Atakan Türkiye’nin gururu oldu

SPOR 10.07.2019 - 13:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1588+ kez okundu.
 

Adanalı Atakan Türkiye’nin gururu oldu

  Adı; Atakan Mercimek. Henüz 13 yaşında. Özel Başkent Okulları 7’nci sınıf öğrencisi Atakan Mercimek, büyük bir başarıya imza attı ve Çanakkale’de gerçekleştirilen Türkiye Dron Şampiyonası’ndan memleketi Adana’ya Türkiye birinciliğiyle döndü.  HEDEFİ BÜYÜK Hem Türkiye’nin, hem de Adana’nın gururu Atakan Mercimek’in hedefi ise; uluslararası yarışmalarda şampiyonluk kazanmak. Mercimek, maliyetli bir dal olan dron için başta yerel yönetimler olmak üzere kent dinamiklerinden teşvik amaçlı destek bekliyor.  KIYASIYA YARIŞTILAR Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Drone Şampiyonası'nın ikinci etabında 32 lisanslı drone sporcusu kıyasıya yarıştı.  NEFES KESEN MÜCADELE  Drone yarışları 9-39 yaş aralığındaki drone kullanıcılarının nefes kesen mücadelesine sahne oldu. Türkiye Hava Sporları Federasyonu onayı, Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği ve Pilot Event işbirliği ile Çanakkale Valiliği, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ayvacık Kaymakamlığı, Ati Havacılık ve Barbarossa Hotel destekleri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, BAYKAR, Türk Hava Yolları ve Robit sponsorluğunda Çanakkale – Ayvacık ATİ Havacılık Köyü’nde düzenlenen drone yarışları Çanakkalelilere heyecan dolu günler yaşattı. Behramkale köyündeki ATİ Havacılık Merkezi'nde düzenlenen şampiyonada Atakan Mercimek, tüm rakiplerini geride bırakarak hem Adana’nın hem de Türkiye’nin gururu oldu.  Atakan Mercimek, 17-22 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek  uluslararası yarışmadan da aynı başarıyla dönmek istiyor.  Hız ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan dronelerle mücadele veren pilotlar, özel olarak dizayn edilen gözlükler aracılığıyla alandaki engebeleri geçmeye çalışıyor.  Etaplar sonunda ilk üçe giren pilotlar, Türkiye Milli Drone Takımı'nı oluşturacak. İlk ikiye giren sporcular, Teknofest kapsamında İstanbul'da yapılacak Dünya Drone Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Kıyasıya geçen mücadelenin ardından pilotlardan Atakan Mercimek birinci, Özgürcan Özçelik ikinci, Batu Eril Kun da  üçüncülük aldı.

 


Adı; Atakan Mercimek. Henüz 13 yaşında. Özel Başkent Okulları 7’nci sınıf öğrencisi Atakan Mercimek, büyük bir başarıya imza attı ve Çanakkale’de gerçekleştirilen Türkiye Dron Şampiyonası’ndan memleketi Adana’ya Türkiye birinciliğiyle döndü. 

HEDEFİ BÜYÜK
Hem Türkiye’nin, hem de Adana’nın gururu Atakan Mercimek’in hedefi ise; uluslararası yarışmalarda şampiyonluk kazanmak. Mercimek, maliyetli bir dal olan dron için başta yerel yönetimler olmak üzere kent dinamiklerinden teşvik amaçlı destek bekliyor. 

KIYASIYA YARIŞTILAR
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Drone Şampiyonası'nın ikinci etabında 32 lisanslı drone sporcusu kıyasıya yarıştı. 

NEFES KESEN MÜCADELE 
Drone yarışları 9-39 yaş aralığındaki drone kullanıcılarının nefes kesen mücadelesine sahne oldu. Türkiye Hava Sporları Federasyonu onayı, Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği ve Pilot Event işbirliği ile Çanakkale Valiliği, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ayvacık Kaymakamlığı, Ati Havacılık ve Barbarossa Hotel destekleri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, BAYKAR, Türk Hava Yolları ve Robit sponsorluğunda Çanakkale – Ayvacık ATİ Havacılık Köyü’nde düzenlenen drone yarışları Çanakkalelilere heyecan dolu günler yaşattı.
Behramkale köyündeki ATİ Havacılık Merkezi'nde düzenlenen şampiyonada Atakan Mercimek, tüm rakiplerini geride bırakarak hem Adana’nın hem de Türkiye’nin gururu oldu. 
Atakan Mercimek, 17-22 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek  uluslararası yarışmadan da aynı başarıyla dönmek istiyor. 
Hız ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan dronelerle mücadele veren pilotlar, özel olarak dizayn edilen gözlükler aracılığıyla alandaki engebeleri geçmeye çalışıyor. 
Etaplar sonunda ilk üçe giren pilotlar, Türkiye Milli Drone Takımı'nı oluşturacak. İlk ikiye giren sporcular, Teknofest kapsamında İstanbul'da yapılacak Dünya Drone Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Kıyasıya geçen mücadelenin ardından pilotlardan Atakan Mercimek birinci, Özgürcan Özçelik ikinci, Batu Eril Kun da  üçüncülük aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.