Adanalı öğrencilerin sinemayla tanışma mutluluğu

EĞİTİM 13.10.2018 - 14:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2147+ kez okundu.
 

Adanalı öğrencilerin sinemayla tanışma mutluluğu

Adanalı öğrencilerin sinemayla tanışma mutluluğu   ADANA / Kent ekonomisine katkılarının yanı sıra sosyal ve kültürel projelerle öne çıkan Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi,  öğrencileri, Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği iş birliğiyle sinema ile buluşturmaya başladı.   Optimum AVM, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 1 milyon öğrencinin sinemayla buluşturulması hedeflenen "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında, kapılarını bu yıl da Adana’daki 12 bin öğrenci için açtı.   Bu yıl 9 Ekim’de başlayan ve 20 Kasım 2018 tarihine kadar sürecek olan etkinlikler kapsamında, öğrencilerin AVM’ye girişleri, 08.00 ile 09.00 saatleri arasında planlandı.   “BİZİM KÖYÜN ŞARKISI”NI İZLEDİLER   Merkez Yüreğir ilçesindeki Cahit Ortaokulu’nda eğitim gören 165, Cumhuriyet Ortaokulu’nda eğitim gören 66 öğrenci, babalarının doğduğu köye geri dönme kararıyla birlikte şehir yaşamından köy hayatına adapte olmaya çalışan ve okulda yeni arkadaşlar edinmeye çalışan çocukların hikâyesinin anlatıldığı “Bizim Köyün Şarkısı” filmini, Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ndeki Avşar Sinemasında izlediler.   Çoğunluğu hayatında ilk kez sinemayla tanışan ve filmi izlerken adeta beyaz perdenin büyüsüne kapılan öğrencilere, patlamış mısır da ikram edildi. Öğrenciler, kendilerine bu imkânı sağlayanlara teşekkür etti.   FİLMDEN   Tuğçe Soysop'un yönetmenliğini üstlendiği “Bizim Köyün Şarkısı”, babalarının doğduğu köye geri dönme kararıyla birlikte şehir yaşamından köy hayatına adapte olmaya çalışan ve okulda yeni arkadaşlar edinmeye çalışan Çınar ve Zeynep'in hikâyesini anlatıyor.   İstanbul'da yaşayan Çınar, bir müzik yarışmasına katılmanın hayalini kurmaktadır. Fakat planları babasının köye geri dönme kararıyla altüst olur. Çınar ve ultra zeki kız kardeşi Zeynep, köydeki hayata adapte olmaya çalışırken birbirinden komik durumlara düşer. Sonunda şehirden uzakta edindikleri arkadaşları onlara dostluğun önemini gösterecektir. Çınar ve Zeynep, köy hayatına alışabilecek midir? Peki, yeni arkadaşlarıyla müzik yarışmasında şehirlileri alt edip hayallerine kavuşabilecekler midir?

Adanalı öğrencilerin sinemayla tanışma mutluluğu

 

ADANA / Kent ekonomisine katkılarının yanı sıra sosyal ve kültürel projelerle öne çıkan Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi,  öğrencileri, Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği iş birliğiyle sinema ile buluşturmaya başladı.

 

Optimum AVM, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 1 milyon öğrencinin sinemayla buluşturulması hedeflenen "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında, kapılarını bu yıl da Adana’daki 12 bin öğrenci için açtı.

 

Bu yıl 9 Ekim’de başlayan ve 20 Kasım 2018 tarihine kadar sürecek olan etkinlikler kapsamında, öğrencilerin AVM’ye girişleri, 08.00 ile 09.00 saatleri arasında planlandı.

 

“BİZİM KÖYÜN ŞARKISI”NI İZLEDİLER

 

Merkez Yüreğir ilçesindeki Cahit Ortaokulu’nda eğitim gören 165, Cumhuriyet Ortaokulu’nda eğitim gören 66 öğrenci, babalarının doğduğu köye geri dönme kararıyla birlikte şehir yaşamından köy hayatına adapte olmaya çalışan ve okulda yeni arkadaşlar edinmeye çalışan çocukların hikâyesinin anlatıldığı “Bizim Köyün Şarkısı” filmini, Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ndeki Avşar Sinemasında izlediler.

 

Çoğunluğu hayatında ilk kez sinemayla tanışan ve filmi izlerken adeta beyaz perdenin büyüsüne kapılan öğrencilere, patlamış mısır da ikram edildi. Öğrenciler, kendilerine bu imkânı sağlayanlara teşekkür etti.

 

FİLMDEN

 

Tuğçe Soysop'un yönetmenliğini üstlendiği “Bizim Köyün Şarkısı”, babalarının doğduğu köye geri dönme kararıyla birlikte şehir yaşamından köy hayatına adapte olmaya çalışan ve okulda yeni arkadaşlar edinmeye çalışan Çınar ve Zeynep'in hikâyesini anlatıyor.

 

İstanbul'da yaşayan Çınar, bir müzik yarışmasına katılmanın hayalini kurmaktadır. Fakat planları babasının köye geri dönme kararıyla altüst olur. Çınar ve ultra zeki kız kardeşi Zeynep, köydeki hayata adapte olmaya çalışırken birbirinden komik durumlara düşer. Sonunda şehirden uzakta edindikleri arkadaşları onlara dostluğun önemini gösterecektir. Çınar ve Zeynep, köy hayatına alışabilecek midir? Peki, yeni arkadaşlarıyla müzik yarışmasında şehirlileri alt edip hayallerine kavuşabilecekler midir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.