Afet’te STK’ların duyarlılığı

GÜNDEM 07.01.2020 - 13:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1731+ kez okundu.
 

Afet’te STK’ların duyarlılığı

    Seyhan Kent Konseyi ile Adana Eczacı Odası, selden zarar gören ailelere kıyafet desteği verdi.   KARAKAYA, “YARALARIMIZI BİRLİKTE SARALIM” KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTIR” Seyhan Kent Konseyi Genel Sekreteri Esen Zor, Kadın Meclisi Başkanı Zuhal Özbelli’ninde katıldığı, Eczacı Odası’nın sel felaketinden etkilenenlere yaptığı yardım nedeniyle teşekkür eden Seyhan Kent Konseyi Başkanı Mimar Erkan Karakaya, konuşmasında “Kentimizde meydana gelen sel felaketi sebebiyle çok sayıda ev hasar görmüş ve çok sayıda aile mağdur olmuştur. Mağdur ailelerimizin evleri giysileri ve temel yaşam eşyaları su altında kalmıştır. Kardeşlerimizin temel ihtiyaçları olan yastık, battaniye- mont, bot gibi ihtiyaçlarını Adanalılar olarak el ele karşılayabilmek adına Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisimizce “Yaralarımızı Birlikte Saralım” kampanyası başlatılmıştır. Adana 4. Bölge Eczacı Odası tarafından bu kampanyamıza çocuklar için 10 koli bot ve mont ile destek vermişlerdir. Bu desteklerinden dolayı Adana Eczacı Odası Başkanı Mursel Yalbuzdağ şahsında odanıza teşekkürlerimizi borç biliriz. Eczacı Odamızca temin edilen bu yardım malzemeleri Seyhan Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzce ihtiyaç sahiplerine iletilecektir.” dedi.   ECZ. YALBUZDAĞ, “KAYITSIZ KALMADIK” ADEO Genel Sekreteri Ecz. Oğuzhan Sürme, Sayman Ecz. Sühendan Toksöz, YK Üyesi Uzm. Ecz. Tuğçe Dalkır ile Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Hakan  Deniz‘in hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Adanamızda yaşanan sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza kayıtsız kalamazdık. Belli kesimlerde bir çok çocuğun yaşanan bu felaket sonrası üst başlarında pek bir şeyler olmadığı farkettik. Elbette devletimiz gerekli desteği bu insanlara veriyor ama insani olarak biz eczacılar bu duruma kayıtsız kalamazdık. Yoğun yağan yağmurdan dolayı en çok ihtiyaç duyulacağını düşündüğümüz bot ve mont’tan oluşan giysileri ihtiyacı olan kişilere ulaştırmak için Seyhan Kent Konseyi yetkililerine teslim ettik. Seyhan Belediyesi ile bu işbirliğinden mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.” diye konuştu.   BALTACI, “İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK” İhtiyaç sahibi insanlar adına Adana Eczacı Odası yönetimine teşekkür eden Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Zeynep Serap Baltacı, “Seyhan ilçemiz, birçok kesimi sosyo ekonomik durumu düşük ailelerin yaşadığı bir bölge. Yaşanan sel felaketinden sonra daha da muzdarip oldular. En çok da çocuklar mağdur oluyor. Bağışlarınız onları çok sevindirecek. Hepsi ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Emekleriniz için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi. Koliler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

 

 

Seyhan Kent Konseyi ile Adana Eczacı Odası, selden zarar gören ailelere kıyafet desteği verdi.

 

KARAKAYA, “YARALARIMIZI BİRLİKTE SARALIM” KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTIR”

Seyhan Kent Konseyi Genel Sekreteri Esen Zor, Kadın Meclisi Başkanı Zuhal Özbelli’ninde katıldığı, Eczacı Odası’nın sel felaketinden etkilenenlere yaptığı yardım nedeniyle teşekkür eden Seyhan Kent Konseyi Başkanı Mimar Erkan Karakaya, konuşmasında “Kentimizde meydana gelen sel felaketi sebebiyle çok sayıda ev hasar görmüş ve çok sayıda aile mağdur olmuştur. Mağdur ailelerimizin evleri giysileri ve temel yaşam eşyaları su altında kalmıştır. Kardeşlerimizin temel ihtiyaçları olan yastık, battaniye- mont, bot gibi ihtiyaçlarını Adanalılar olarak el ele karşılayabilmek adına Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisimizce “Yaralarımızı Birlikte Saralım” kampanyası başlatılmıştır.

Adana 4. Bölge Eczacı Odası tarafından bu kampanyamıza çocuklar için 10 koli bot ve mont ile destek vermişlerdir. Bu desteklerinden dolayı Adana Eczacı Odası Başkanı Mursel Yalbuzdağ şahsında odanıza teşekkürlerimizi borç biliriz. Eczacı Odamızca temin edilen bu yardım malzemeleri Seyhan Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzce ihtiyaç sahiplerine iletilecektir.” dedi.

 

ECZ. YALBUZDAĞ, “KAYITSIZ KALMADIK”

ADEO Genel Sekreteri Ecz. Oğuzhan Sürme, Sayman Ecz. Sühendan Toksöz, YK Üyesi Uzm. Ecz. Tuğçe Dalkır ile Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Hakan  Deniz‘in hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Adanamızda yaşanan sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza kayıtsız kalamazdık. Belli kesimlerde bir çok çocuğun yaşanan bu felaket sonrası üst başlarında pek bir şeyler olmadığı farkettik. Elbette devletimiz gerekli desteği bu insanlara veriyor ama insani olarak biz eczacılar bu duruma kayıtsız kalamazdık.

Yoğun yağan yağmurdan dolayı en çok ihtiyaç duyulacağını düşündüğümüz bot ve mont’tan oluşan giysileri ihtiyacı olan kişilere ulaştırmak için Seyhan Kent Konseyi yetkililerine teslim ettik. Seyhan Belediyesi ile bu işbirliğinden mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.” diye konuştu.

 

BALTACI, “İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK”

İhtiyaç sahibi insanlar adına Adana Eczacı Odası yönetimine teşekkür eden Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Zeynep Serap Baltacı, “Seyhan ilçemiz, birçok kesimi sosyo ekonomik durumu düşük ailelerin yaşadığı bir bölge. Yaşanan sel felaketinden sonra daha da muzdarip oldular. En çok da çocuklar mağdur oluyor. Bağışlarınız onları çok sevindirecek. Hepsi ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Emekleriniz için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Koliler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.