Ağaç kabuğundan çantanız olsun!

25.08.2019 - 15:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2389+ kez okundu.
 

Ağaç kabuğundan çantanız olsun!

  Suya dayanaklı ve hafif bir çantanız ve ayakkabınız olsun istemez misiniz? Adana’da işadamı Galip Pehlivan, mantar meşesi kabuğundan elde edilen kumaşla ürettiği çanta ve ayakkabıları yurt dışına ihraç etmeyi başardı. Mantar meşesinden ayrıca kemer, cüzdan, parke, duvar kaplamaları, sörf tahtaları da yapılıyor.  Pehlivan, Portekiz, İtalya ve İspanya’da yetiştirilen mantar meşesinin dünyada en fazla Portekiz’de bulunduğunu ve dünya üretiminin yüzde 34’ünü bu ülkenin karşıladığını bildirdi. Mantar meşesinden 9 yılda bir hasat alınabildiğini anlatan Pehlivan, şişe mantarları için ise 28 yıl beklendiğini hatırlattı. Pehlivan, Türkiye’ye ağacın 2. Abdulhamit döneminde girdiğini ancak üretim konusunda bir ilerleme sağlanmadığını son zamanlarda özellikle Bursa ve çevresinde yetiştirildiğini vurguladı. Mantar meşesinden üretilen ürünlerin tamamen doğal olduğunun altını çizen Pehlivan, “Ülkemizde, mantar meşesinden üretilen çanta ve benzer ürünler İstanbul ve İzmir’de de bulunuyor. Adana’da tek üretici olarak biz varız” dedi.  Çanta ve ayakkabıları en üst segmentte Gaziantep’te ürettiklerini aktaran Galip Pehlivan, şu an için Bulgaristan, Yunanistan ile Romanya’ya ihraç ettiklerini dile getirdi. Eski bir sporcu olan Pehlivan, şunları anlattı: “Mantar meşesinden üretilen malzemeler tamamen doğal, sağlıklı, ayrıca suya dayanıklı. Hafif olmasından ötürü de çanta kolunuzda, ayakkabı ayağınızda yokmuş hissi veriyor. Dünya artık tamamen çevreci ürünlere yönelmiş halde. Biz de farkındalık oluşturacak bu ürünle dünyaya açıldık. Alerjisi olanlar için de çok ideal. Ayrıca mantar meşesinden üretilen parke ve duvar kaplamaları satışı da yapıyoruz.”

 

Suya dayanaklı ve hafif bir çantanız ve ayakkabınız olsun istemez misiniz? Adana’da işadamı Galip Pehlivan, mantar meşesi kabuğundan elde edilen kumaşla ürettiği çanta ve ayakkabıları yurt dışına ihraç etmeyi başardı. Mantar meşesinden ayrıca kemer, cüzdan, parke, duvar kaplamaları, sörf tahtaları da yapılıyor. 
Pehlivan, Portekiz, İtalya ve İspanya’da yetiştirilen mantar meşesinin dünyada en fazla Portekiz’de bulunduğunu ve dünya üretiminin yüzde 34’ünü bu ülkenin karşıladığını bildirdi. Mantar meşesinden 9 yılda bir hasat alınabildiğini anlatan Pehlivan, şişe mantarları için ise 28 yıl beklendiğini hatırlattı. Pehlivan, Türkiye’ye ağacın 2. Abdulhamit döneminde girdiğini ancak üretim konusunda bir ilerleme sağlanmadığını son zamanlarda özellikle Bursa ve çevresinde yetiştirildiğini vurguladı. Mantar meşesinden üretilen ürünlerin tamamen doğal olduğunun altını çizen Pehlivan, “Ülkemizde, mantar meşesinden üretilen çanta ve benzer ürünler İstanbul ve İzmir’de de bulunuyor. Adana’da tek üretici olarak biz varız” dedi. 
Çanta ve ayakkabıları en üst segmentte Gaziantep’te ürettiklerini aktaran Galip Pehlivan, şu an için Bulgaristan, Yunanistan ile Romanya’ya ihraç ettiklerini dile getirdi. Eski bir sporcu olan Pehlivan, şunları anlattı: “Mantar meşesinden üretilen malzemeler tamamen doğal, sağlıklı, ayrıca suya dayanıklı. Hafif olmasından ötürü de çanta kolunuzda, ayakkabı ayağınızda yokmuş hissi veriyor. Dünya artık tamamen çevreci ürünlere yönelmiş halde. Biz de farkındalık oluşturacak bu ürünle dünyaya açıldık. Alerjisi olanlar için de çok ideal. Ayrıca mantar meşesinden üretilen parke ve duvar kaplamaları satışı da yapıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.