AK PARTLİ BELEDİYELER, YANDAŞ ŞİRKETLERE HİZMET EDİYOR

SİYASET 04.03.2019 - 14:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2253+ kez okundu.
 

AK PARTLİ BELEDİYELER, YANDAŞ ŞİRKETLERE HİZMET EDİYOR

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin düzenlediği “Nasıl bir yerel yönetim, nasıl bir Adana?” konulu toplantıya katıldı. AK Partili belediyelerin ranta dayalı belediyecilik anlayışının iflas ettiğini söyleyen CHP’li Bulut, ekonomik krizlerle savrulan ülkenin önünün açılması, vatandaşın evine ekmek götürebilmesi için yeni bir yerel yönetim anlayışına ihtiyacı olduğunu kaydetti.   17 yıllık AK Parti iktidarlarında vatandaşın değil, iktidara yakın müteahhit ve şirketlerin merkeze alındığını bildiren Bulut, “AK Partili belediyeler vatandaşa, kente hizmet etmeyi bıraktı, halkın vergileriyle oluşan bütçeyi yandaşlarına akıttı. AK Partili belediyelerin yönettiği kentlerin hali ortada. Rutin belediyecilik faaliyetlerinin dışında, vatandaşı odaklayan sosyal belediyeciliğe yönelik hiçbir proje yapılmıyor. İstihdama yönelik hiçbir projeleri yok.  Belediyecilik sadece yol açmak, asfalt dökmek, alt yapı hizmetleri değildir. Vatandaşın ihtiyaçlarına yanıt vermektir” dedi. MZIRAK ÇUVALA SIĞMIYOR Kasım 2017’de 3 milyon 275 bin olan dar tanımlı işsiz sayısının bir önceki yıla göre 706 bin kişi artarak 3 milyon 981 bine yükseldiğini belirten Bulut, geniş tanımlı işsiz sayısının 7,5 milyona yaklaştığını bildirdi. Bulut, “Mızrak çuvala sığmıyor. Resmi rakamlarla bile saklanamayan bir işsizlik gerçeği karşımızda duruyor. Ekonomik kriz ortamında vatandaş iş istiyor, aş istiyor. Bu tabloda AK Parti belediyeciliği iflas ettiğini görüyoruz ” ifadelerini kullandı. ÜRETİMİ MERKEZE ALACAĞIZ 31 Mart sonrası CHP’li belediyelerde istihdam yaratan projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Bulut, ülkenin üretimi merkeze alan;insanı ve halkın refahını temel alan; istihdam alanı yaratan; herkese adil, tarafsız ve etkin hizmet sunan CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışına ihtiyacı olduğunu kaydetti. YEREL YÖNETİMİ ÜRETİM ÜZERİNE KURACAĞIZ Halkçı belediyecilik anlayışıyla yerel yönetimi üretim, istihdam, kültür ve sosyal yaşam üzerine kuracaklarını kaydeden Bulut,  “Yerel yönetimler öncülüğünde iş geliştirme faaliyetleri ve mesleki eğitim etkinlikleri düzenleyeceğiz. Yatırımcılar, sivil toplum ve iş çevreleri ile birlikte, istihdam olanaklarını geliştireceğiz. Kente katma değer yaratmak, yatırımın ve istihdamın önünü açmak için her türlü kolaylığı sağlayacağız. Rutin belediyecilik hizmetleriyle yetinmeyerek ağırlığı istihdam ve yatırıma vereceğiz. Üreten, hakça paylaşan güzel bir Türkiye'yi, yaşanabilir bir Türkiye'yi yerel yönetimlerden başlayarak inşa edeceğiz ” dedi. ORTAK AKLI HAKİM KILACAĞIZ Bulut, halkın ihtiyaçlarından kopuk projeler yerine; yaşam kalitesini geliştiren projeler hayata geçireceklerini kaydetti.  Kenti, ben yaptım oldu anlayışıyla değil, vatandaşlarla, ortak bir akılla yöneteceklerini kaydeden Bulut, çoğulcu demokrasiyi ve katılımcılığı, yerel yönetimde hâkim kılacaklarını bildirdi.              

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin düzenlediği “Nasıl bir yerel yönetim, nasıl bir Adana?” konulu toplantıya katıldı. AK Partili belediyelerin ranta dayalı belediyecilik anlayışının iflas ettiğini söyleyen CHP’li Bulut, ekonomik krizlerle savrulan ülkenin önünün açılması, vatandaşın evine ekmek götürebilmesi için yeni bir yerel yönetim anlayışına ihtiyacı olduğunu kaydetti.

 

17 yıllık AK Parti iktidarlarında vatandaşın değil, iktidara yakın müteahhit ve şirketlerin merkeze alındığını bildiren Bulut, “AK Partili belediyeler vatandaşa, kente hizmet etmeyi bıraktı, halkın vergileriyle oluşan bütçeyi yandaşlarına akıttı. AK Partili belediyelerin yönettiği kentlerin hali ortada. Rutin belediyecilik faaliyetlerinin dışında, vatandaşı odaklayan sosyal belediyeciliğe yönelik hiçbir proje yapılmıyor. İstihdama yönelik hiçbir projeleri yok.  Belediyecilik sadece yol açmak, asfalt dökmek, alt yapı hizmetleri değildir. Vatandaşın ihtiyaçlarına yanıt vermektir” dedi.

MZIRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Kasım 2017’de 3 milyon 275 bin olan dar tanımlı işsiz sayısının bir önceki yıla göre 706 bin kişi artarak 3 milyon 981 bine yükseldiğini belirten Bulut, geniş tanımlı işsiz sayısının 7,5 milyona yaklaştığını bildirdi. Bulut, “Mızrak çuvala sığmıyor. Resmi rakamlarla bile saklanamayan bir işsizlik gerçeği karşımızda duruyor. Ekonomik kriz ortamında vatandaş iş istiyor, aş istiyor. Bu tabloda AK Parti belediyeciliği iflas ettiğini görüyoruz ” ifadelerini kullandı.

ÜRETİMİ MERKEZE ALACAĞIZ

31 Mart sonrası CHP’li belediyelerde istihdam yaratan projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Bulut, ülkenin üretimi merkeze alan;insanı ve halkın refahını temel alan; istihdam alanı yaratan; herkese adil, tarafsız ve etkin hizmet sunan CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışına ihtiyacı olduğunu kaydetti.

YEREL YÖNETİMİ ÜRETİM ÜZERİNE KURACAĞIZ

Halkçı belediyecilik anlayışıyla yerel yönetimi üretim, istihdam, kültür ve sosyal yaşam üzerine kuracaklarını kaydeden Bulut,  “Yerel yönetimler öncülüğünde iş geliştirme faaliyetleri ve mesleki eğitim etkinlikleri düzenleyeceğiz. Yatırımcılar, sivil toplum ve iş çevreleri ile birlikte, istihdam olanaklarını geliştireceğiz. Kente katma değer yaratmak, yatırımın ve istihdamın önünü açmak için her türlü kolaylığı sağlayacağız. Rutin belediyecilik hizmetleriyle yetinmeyerek ağırlığı istihdam ve yatırıma vereceğiz. Üreten, hakça paylaşan güzel bir Türkiye'yi, yaşanabilir bir Türkiye'yi yerel yönetimlerden başlayarak inşa edeceğiz ” dedi.

ORTAK AKLI HAKİM KILACAĞIZ

Bulut, halkın ihtiyaçlarından kopuk projeler yerine; yaşam kalitesini geliştiren projeler hayata geçireceklerini kaydetti.  Kenti, ben yaptım oldu anlayışıyla değil, vatandaşlarla, ortak bir akılla yöneteceklerini kaydeden Bulut, çoğulcu demokrasiyi ve katılımcılığı, yerel yönetimde hâkim kılacaklarını bildirdi.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.