Akay’dan “19 Mayıs”mesajı

GÜNDEM 17.05.2020 - 09:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1399+ kez okundu.
 

Akay’dan “19 Mayıs”mesajı

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda “19 Mayıs, işgal altındaki Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde esareti reddedip, tam bağımsızlık yürüyüşüne başladığı gündür. 19 Mayıs 1919’da başlayan bu şanlı yürüyüş bitmedi, asla da bitmeyecektir.” dedi. Mustafa Kemal’in Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919'un emperyalistlerin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olarak kabul edildiğini vurgulayan Başkan Akay, mesajında şu görüşlere yer verdi; “GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER” “Birinci Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle çıkan Osmanlı Devleti, Mondros Mütarekesi ile vatanın tüm kapılarını düşmana açmış, bununla da kalmayıp vatan topraklarının işgali için yardım sözü vermişti. Bu durumu büyük bir üzüntüyle izleyen Mustafa Kemal, İstanbul’da limana yanaşan işgal kuvvetlerinin donanmasına bakıyor ve şu tarihi sözü söylüyordu; “geldikleri gibi giderler…” “UMUTSUZLUKLAR UMUDA DÖNÜŞTÜ” Mustafa Kemal Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919;  milletimizin kutlu başkaldırışını, destansı uyanışını, bağımsızlık uğruna her şeyi göze aldığını kanıtlayan muazzam bir diriliş olarak, tarihe damgasını vurmuştur. 19 Mayıs 1919, Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu ve özveriyle geleceğini kurma kararlılığının tarihe mal olmuş başlangıcıdır. Böylece, umutsuzluklar umuda dönüştürülmüş, tarihe yön vermek isteyen emperyalist güçler, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık kararlılığı karşısında bozguna uğramışlardır. “101’İNCİ YIL MİLLETİMİZE VE GENÇLİĞE KUTLU OLSUN” Kırgınlıklar onarılmış, fikir ayrılıkları giderilmiş, tasa ve kıvancın ortak paydasında buluşulmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bir dönüm noktası olan bu tarihi, Çağdaş Türkiye’yi sonsuza dek geliştirip koruması için gençlere bayram olarak armağan etmiştir. 101’inci yılını kutladığımız ve gurur günümüz olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız, aynı heyecan, coşku ve laik Türkiye Cumhuriyetini koruma kararlılığıyla tüm milletimize, gençliğe ve her zaman genç kalacak olan Cumhuriyetimize kutlu olsun. Gençlerimizi ve her zaman genç kalanları güven ve sevgiyle kucaklıyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için ölümü göze alan silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”  

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda “19 Mayıs, işgal altındaki Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde esareti reddedip, tam bağımsızlık yürüyüşüne başladığı gündür. 19 Mayıs 1919’da başlayan bu şanlı yürüyüş bitmedi, asla da bitmeyecektir.” dedi.

Mustafa Kemal’in Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919'un emperyalistlerin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olarak kabul edildiğini vurgulayan Başkan Akay, mesajında şu görüşlere yer verdi;

“GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER”

“Birinci Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle çıkan Osmanlı Devleti, Mondros Mütarekesi ile vatanın tüm kapılarını düşmana açmış, bununla da kalmayıp vatan topraklarının işgali için yardım sözü vermişti. Bu durumu büyük bir üzüntüyle izleyen Mustafa Kemal, İstanbul’da limana yanaşan işgal kuvvetlerinin donanmasına bakıyor ve şu tarihi sözü söylüyordu; “geldikleri gibi giderler…”

“UMUTSUZLUKLAR UMUDA DÖNÜŞTÜ”

Mustafa Kemal Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919;  milletimizin kutlu başkaldırışını, destansı uyanışını, bağımsızlık uğruna her şeyi göze aldığını kanıtlayan muazzam bir diriliş olarak, tarihe damgasını vurmuştur. 19 Mayıs 1919, Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu ve özveriyle geleceğini kurma kararlılığının tarihe mal olmuş başlangıcıdır. Böylece, umutsuzluklar umuda dönüştürülmüş, tarihe yön vermek isteyen emperyalist güçler, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık kararlılığı karşısında bozguna uğramışlardır.

“101’İNCİ YIL MİLLETİMİZE VE GENÇLİĞE KUTLU OLSUN”

Kırgınlıklar onarılmış, fikir ayrılıkları giderilmiş, tasa ve kıvancın ortak paydasında buluşulmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bir dönüm noktası olan bu tarihi, Çağdaş Türkiye’yi sonsuza dek geliştirip koruması için gençlere bayram olarak armağan etmiştir. 101’inci yılını kutladığımız ve gurur günümüz olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız, aynı heyecan, coşku ve laik Türkiye Cumhuriyetini koruma kararlılığıyla tüm milletimize, gençliğe ve her zaman genç kalacak olan Cumhuriyetimize kutlu olsun. Gençlerimizi ve her zaman genç kalanları güven ve sevgiyle kucaklıyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için ölümü göze alan silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.