AKKUYU NGS SAHASINDA LIEBHERR LR13000 VİNCİNİN MONTAJI YAPILDI

27.08.2019 - 14:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1608+ kez okundu.
 

AKKUYU NGS SAHASINDA LIEBHERR LR13000 VİNCİNİN MONTAJI YAPILDI

  Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından inşası devam eden Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS inşaat sahasında Liebherr LR13000 paletli mobil vincin hareket edeceği özel levhalar üzerine montajı tamamlandı.     Vincin montaj işlemleri "TİTAN-2" Holdingi uzmanları tarafından gerçekleştirildi ve gerekli olan bütün testlerden geçirilerek hizmete alındı.   Yük kaldırma mekanizmasının ağırlığı 3,5 bin ton olan vincin maksimum kaldırma yüksekliği 149 metreyi, maksimum kaldırma mesafesi 129 metreyi bulacak. Vinç, inşaat sahasına deniz yoluyla getirildi. İlave ekipman da dahil olmak üzere gemi ile taşınan yükün toplam ağırlığı, yaklaşık 4 bin tona ulaştı. Vinçte, Almanya'da Liebherr imalat tesisinde eğitim görmüş makine mühendisleri ve vinç operatörleri çalışacak.   LR13000 vinci kullanılarak, Akkuyu NGS'nin 1 No'lu Güç Ünitesinde Kor Tutucu ekipmanının kurulumu yapılacak. İlerleyen süreçte ise Liebherr LR13000 vinci Nükleer Ada içerisinde diğer büyük boyutlu ekipmanları (reaktör kabı, buhar jeneratörleri, basınç kompansatörü) ve reaktör binasının kubbe kısmının montajı için de kullanılacak.   Liebherr LR13000, dünyada klasik tasarımına sahip kendi yük kapasitesi sınıfında derrick ağırlığı kullanmadan çalışabilen tek ve en güçlü paletli vinç olarak dikkat çekiyor. Sağlam şasisine monte edilerek pekiştirilmiş yapıya sahip olan vinç, ağırlığı 3 bin tona varan çok ağır yükleri kaldırabiliyor. Yük kaldırma mesafesi, aynı anda Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat aşamasında olan iki güç ünitesinde kurulum işlemlerine izin verecek. LR13000'in en önemli avantajı tam yükte hareket edebilmesi olarak öne çıkıyor. Vinç, dünyanın her yerinde, tek parça halinde ağır yüklerin kaldırılması ve taşınması gereken enerji santralleri ve diğer büyük sanayi tesislerinin yapımında yaygın olarak kullanılıyor. “TİTAN-2” Holdingi uzmanları, LR13000 modeli vinci kullanarak, Leningradskaya NGS-2'nin 1. ve 2. Güç Ünitelerinin inşaatında en büyük montaj işlemlerini tamamlamıştı.       Akkuyu NGS Hakkında: Akkuyu NGS, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk nükleer güç santralidir. Proje, 12 Mayıs 2010 tarihinde imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Akkuyu Sahası’nda Bir Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşma kapsamında gerçekleştirilmektedir. Akkuyu NGS, en modern teknolojik çözümleri temsil eden güçlendirilmiş güvenlik sistemli 3+ nesil, her biri 1200 MW güce sahip Rus tasarımı VVER-1200 tipi 4 güç ünitesinin inşaatını kapsamaktadır. Hâlihazırda Proje finansmanının tamamı Rusya tarafından sağlanmaktadır. Rosatom Devlet Kuruluşu, Akkuyu Nükleer Şirketinin ana hissedarı olup, nükleer santralin tasarlanması, yapımı, bakımı, işletmesi ve işletmeden çıkarılmasını üstlenmiştir. Akkuyu NGS, dünya nükleer sektöründe "Yap-Sahip Ol-İşlet" (Build-Own-Operate) modeli ile gerçekleştirilen ilk projedir.  

 

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından inşası devam eden Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS inşaat sahasında Liebherr LR13000 paletli mobil vincin hareket edeceği özel levhalar üzerine montajı tamamlandı.  

 

Vincin montaj işlemleri "TİTAN-2" Holdingi uzmanları tarafından gerçekleştirildi ve gerekli olan bütün testlerden geçirilerek hizmete alındı.

 

Yük kaldırma mekanizmasının ağırlığı 3,5 bin ton olan vincin maksimum kaldırma yüksekliği 149 metreyi, maksimum kaldırma mesafesi 129 metreyi bulacak. Vinç, inşaat sahasına deniz yoluyla getirildi. İlave ekipman da dahil olmak üzere gemi ile taşınan yükün toplam ağırlığı, yaklaşık 4 bin tona ulaştı. Vinçte, Almanya'da Liebherr imalat tesisinde eğitim görmüş makine mühendisleri ve vinç operatörleri çalışacak.

 

LR13000 vinci kullanılarak, Akkuyu NGS'nin 1 No'lu Güç Ünitesinde Kor Tutucu ekipmanının kurulumu yapılacak. İlerleyen süreçte ise Liebherr LR13000 vinci Nükleer Ada içerisinde diğer büyük boyutlu ekipmanları (reaktör kabı, buhar jeneratörleri, basınç kompansatörü) ve reaktör binasının kubbe kısmının montajı için de kullanılacak.

 

Liebherr LR13000, dünyada klasik tasarımına sahip kendi yük kapasitesi sınıfında derrick ağırlığı kullanmadan çalışabilen tek ve en güçlü paletli vinç olarak dikkat çekiyor. Sağlam şasisine monte edilerek pekiştirilmiş yapıya sahip olan vinç, ağırlığı 3 bin tona varan çok ağır yükleri kaldırabiliyor. Yük kaldırma mesafesi, aynı anda Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat aşamasında olan iki güç ünitesinde kurulum işlemlerine izin verecek. LR13000'in en önemli avantajı tam yükte hareket edebilmesi olarak öne çıkıyor. Vinç, dünyanın her yerinde, tek parça halinde ağır yüklerin kaldırılması ve taşınması gereken enerji santralleri ve diğer büyük sanayi tesislerinin yapımında yaygın olarak kullanılıyor. “TİTAN-2” Holdingi uzmanları, LR13000 modeli vinci kullanarak, Leningradskaya NGS-2'nin 1. ve 2. Güç Ünitelerinin inşaatında en büyük montaj işlemlerini tamamlamıştı.

 

 

 

Akkuyu NGS Hakkında:

Akkuyu NGS, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk nükleer güç santralidir. Proje, 12 Mayıs 2010 tarihinde imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Akkuyu Sahası’nda Bir Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşma kapsamında gerçekleştirilmektedir. Akkuyu NGS, en modern teknolojik çözümleri temsil eden güçlendirilmiş güvenlik sistemli 3+ nesil, her biri 1200 MW güce sahip Rus tasarımı VVER-1200 tipi 4 güç ünitesinin inşaatını kapsamaktadır. Hâlihazırda Proje finansmanının tamamı Rusya tarafından sağlanmaktadır. Rosatom Devlet Kuruluşu, Akkuyu Nükleer Şirketinin ana hissedarı olup, nükleer santralin tasarlanması, yapımı, bakımı, işletmesi ve işletmeden çıkarılmasını üstlenmiştir. Akkuyu NGS, dünya nükleer sektöründe "Yap-Sahip Ol-İşlet" (Build-Own-Operate) modeli ile gerçekleştirilen ilk projedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.