Alışverişte hareket yüzde 75 geriledi

EKONOMİ 06.04.2020 - 10:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1444+ kez okundu.
 

Alışverişte hareket yüzde 75 geriledi

Google tarafından hazırlanan “Koronavirüs Topluluk Hareketliliği” raporuna göre, Türkiye’de, 16 Şubat-29 Mart tarihlerinde, restoranlar, kafeler, alışveriş merkezleri, tema parklar, müzeler, kütüphaneler ve sinemaları içeren alışveriş ve eğlence alanlarında topluluk hareketliliği yüzde 75 azaldı. Salgın ile mücadele etmeyi amaçlayan politikalara yanıt olarak neyin değiştiğine ilişkin bilgiler sağlamayı amaçlayan raporda, alışveriş ve eğlence, market ve eczaneler, parklar, toplu taşıma istasyonları istasyonları, iş yerleri ve ikamet yerleri olmak üzere 6 farklı kategoride ülkelere göre zaman içerisinde değişen hareket eğilimleri gösteriliyor. Raporda, birkaç hafta boyunca süren hareketlilik eğilimlerinin yaklaşık 2-3 gün önce sunulan en güncel verilerle gösterildiği ve verilerin 3 Ocak- 6 Şubat’ta beş haftalık süre boyunca haftanın ilgili günü için ortalama değer olan taban çizgisi rakamıyla karşılaştırıldığı kaydedildi. ULAŞIM YÜZDE 71 DÜŞTÜ Rapora göre, 16 Şubat-29 Mart’ta, marketler, gıda depoları, çiftçi pazarları, özel gıda mağazaları, ilaç depoları gibi market ve eczane alanında ise topluluk hareketliliği yüzde 39 azalırken, yine aynı zaman diliminde milli parklar, halk plajları, marinalar, köpek parkları, plazalar ve halk bahçeleri gibi parklar da ise topluluk hareketliliği yüzde 58 azaldı. Metro, otobüs ve tren istasyonları gibi toplu taşıma merkezlerini içeren toplu taşıma istasyonları alanında topluluk hareketliliğinin yüzde 71 azaldığı belirtilen raporda, iş yerlerindeki topluluk hareketliliğinin yüzde 45 azaldığı ve ikamet yerlerindeki topluluk hareketliliği eğilimin ise yüzde 17 arttığı kaydedildi.

Google tarafından hazırlanan “Koronavirüs Topluluk Hareketliliği” raporuna göre, Türkiye’de, 16 Şubat-29 Mart tarihlerinde, restoranlar, kafeler, alışveriş merkezleri, tema parklar, müzeler, kütüphaneler ve sinemaları içeren alışveriş ve eğlence alanlarında topluluk hareketliliği yüzde 75 azaldı.

Salgın ile mücadele etmeyi amaçlayan politikalara yanıt olarak neyin değiştiğine ilişkin bilgiler sağlamayı amaçlayan raporda, alışveriş ve eğlence, market ve eczaneler, parklar, toplu taşıma istasyonları istasyonları, iş yerleri ve ikamet yerleri olmak üzere 6 farklı kategoride ülkelere göre zaman içerisinde değişen hareket eğilimleri gösteriliyor. Raporda, birkaç hafta boyunca süren hareketlilik eğilimlerinin yaklaşık 2-3 gün önce sunulan en güncel verilerle gösterildiği ve verilerin 3 Ocak- 6 Şubat’ta beş haftalık süre boyunca haftanın ilgili günü için ortalama değer olan taban çizgisi rakamıyla karşılaştırıldığı kaydedildi.

ULAŞIM YÜZDE 71 DÜŞTÜ

Rapora göre, 16 Şubat-29 Mart’ta, marketler, gıda depoları, çiftçi pazarları, özel gıda mağazaları, ilaç depoları gibi market ve eczane alanında ise topluluk hareketliliği yüzde 39 azalırken, yine aynı zaman diliminde milli parklar, halk plajları, marinalar, köpek parkları, plazalar ve halk bahçeleri gibi parklar da ise topluluk hareketliliği yüzde 58 azaldı. Metro, otobüs ve tren istasyonları gibi toplu taşıma merkezlerini içeren toplu taşıma istasyonları alanında topluluk hareketliliğinin yüzde 71 azaldığı belirtilen raporda, iş yerlerindeki topluluk hareketliliğinin yüzde 45 azaldığı ve ikamet yerlerindeki topluluk hareketliliği eğilimin ise yüzde 17 arttığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.