Ameliyatsız estetik gerçekten avantajlı mı?

MAGAZİN 03.07.2017 - 15:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1503+ kez okundu.
 

Ameliyatsız estetik gerçekten avantajlı mı?

  Bıçak altına yatmak ya da narkoz almak istemeyen pek çok kişi, güzelliğini korumak için ameliyatsız estetik tekniklerine yöneliyor   Estetik cerrahinin bireylerin psikolojisini tamamlayan, kaybolan veya eksilen özgüvenini tekrar kazandırmaya fayda sağlayan bir tıp dalı olduğunu söyleyen Estetik Plastik Cerrahi Uzamnı Op. Dr. Bülent Cihantimur, son dönemlerde geliştirdiği ameliyatsız tekniklere artan talebin arkasında, insanların güzelliklerini koruma bilinci olduğunu söyledi: “Bireyler artık yaşlanmadan koruyucu önlemler almak istiyorlar. Bu bilinç hızlı bir şekilde gelişti ve gençlik son derece eğitimli ve donanım sahibi. Yaşlanınca neler yaşayacağını, cildinde ne gibi değişimlerin olacağını çok iyi biliyor ve 30’lu yaşlarda henüz ince çizgileri oluşmadan önlemler almaya bakıyorlar. Geliştirdiğim ameliyatsız cilt yenileme tekniği Örümcek Ağı Estetiğinin bu kadar sevilmesinin nedenlerinden birisi de bu aslında”.   Estetik Cerrahi ruha hitap eder   “Estetik cerrahiyi sağlık unsurlarının dışında tutmak, sağlık boyutunda olmadığını düşünmek bir yanılgı olur zira insan ruhuna hitap eden, insanı mutsuz kılan bedensel ihtiyaçlarına karşılık verir” diyen Cihantimur, bu ihtiyaçların en temelinde “güzel, genç kalma” olgusunun yattığını ve insanlar yüzyıllardır bu konunun peşinden koştuğunun altını çizdi ve ekledi: “Genç kalabilmek bir ütopya gibi düşünülse de, bugün estetik cerrahinin geldiği teknolojik donanım, yeni yapılan çalışmalar, vücudun asıl neye ve nasıl ihtiyacının olduğunun çok daha iyi bilinmesi, güzel ve genç kalmayı hayal boyutundan çıkarıyor.”   İyileşme süreci kısa, kesi yapılmayan teknikler   “Tüm bu saydıklarıma ek olarak artık zamanın son derece önemli olduğu ve çoğu zaman zamansızlıktan dem vuran modern dünyamıza, iyileşme süreci kısa, kesi yapılmayan ve cerrahi işlemlerin olası risklerini ortadan kaldıran teknikler geliştiriyorum. Lokal anestezi ya da bölgesel uyuşturma ile yapılan ameliyatsız teknikler ayrıca kesi yapılmadan ya da mikro girişlerle uygulanabiliyor. İple kepçe Kulak Estetiği, Basit Burun Estetiği, Örümcek Ağı Estetiği, Genital Güzelleştirme gibi tekniklerin ortak noktası, kişilere iyileşme döneminde sorun çıkarmayan, çoğu kesi yapılmadan gerçekleştirilen teknikler olmasıdır” ifadesinde bulunan Cihantimur, ameliyatsız estetik uygulamalara olan talebin ileriki dönemlerde çok daha fazla artacağını düşündüğünü söyledi.  

 

Bıçak altına yatmak ya da narkoz almak istemeyen pek çok kişi, güzelliğini korumak için ameliyatsız estetik tekniklerine yöneliyor

 

Estetik cerrahinin bireylerin psikolojisini tamamlayan, kaybolan veya eksilen özgüvenini tekrar kazandırmaya fayda sağlayan bir tıp dalı olduğunu söyleyen Estetik Plastik Cerrahi Uzamnı Op. Dr. Bülent Cihantimur, son dönemlerde geliştirdiği ameliyatsız tekniklere artan talebin arkasında, insanların güzelliklerini koruma bilinci olduğunu söyledi: “Bireyler artık yaşlanmadan koruyucu önlemler almak istiyorlar. Bu bilinç hızlı bir şekilde gelişti ve gençlik son derece eğitimli ve donanım sahibi. Yaşlanınca neler yaşayacağını, cildinde ne gibi değişimlerin olacağını çok iyi biliyor ve 30’lu yaşlarda henüz ince çizgileri oluşmadan önlemler almaya bakıyorlar. Geliştirdiğim ameliyatsız cilt yenileme tekniği Örümcek Ağı Estetiğinin bu kadar sevilmesinin nedenlerinden birisi de bu aslında”.

 

Estetik Cerrahi ruha hitap eder

 

“Estetik cerrahiyi sağlık unsurlarının dışında tutmak, sağlık boyutunda olmadığını düşünmek bir yanılgı olur zira insan ruhuna hitap eden, insanı mutsuz kılan bedensel ihtiyaçlarına karşılık verir” diyen Cihantimur, bu ihtiyaçların en temelinde “güzel, genç kalma” olgusunun yattığını ve insanlar yüzyıllardır bu konunun peşinden koştuğunun altını çizdi ve ekledi: “Genç kalabilmek bir ütopya gibi düşünülse de, bugün estetik cerrahinin geldiği teknolojik donanım, yeni yapılan çalışmalar, vücudun asıl neye ve nasıl ihtiyacının olduğunun çok daha iyi bilinmesi, güzel ve genç kalmayı hayal boyutundan çıkarıyor.”

 

İyileşme süreci kısa, kesi yapılmayan teknikler

 

“Tüm bu saydıklarıma ek olarak artık zamanın son derece önemli olduğu ve çoğu zaman zamansızlıktan dem vuran modern dünyamıza, iyileşme süreci kısa, kesi yapılmayan ve cerrahi işlemlerin olası risklerini ortadan kaldıran teknikler geliştiriyorum. Lokal anestezi ya da bölgesel uyuşturma ile yapılan ameliyatsız teknikler ayrıca kesi yapılmadan ya da mikro girişlerle uygulanabiliyor. İple kepçe Kulak Estetiği, Basit Burun Estetiği, Örümcek Ağı Estetiği, Genital Güzelleştirme gibi tekniklerin ortak noktası, kişilere iyileşme döneminde sorun çıkarmayan, çoğu kesi yapılmadan gerçekleştirilen teknikler olmasıdır” ifadesinde bulunan Cihantimur, ameliyatsız estetik uygulamalara olan talebin ileriki dönemlerde çok daha fazla artacağını düşündüğünü söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.