ANALI KIZLI TESCİL

GÜNDEM 08.01.2018 - 15:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1501+ kez okundu.
 

ANALI KIZLI TESCİL

Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, esnafın oyunu alarak güven tazeledi. Aslan, Adana kebabı gibi Adana’ya özgü lezzetleri tescilleteceklerini bildirdi.
Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan Aslan, içli köfte, analı kızlı, şırdan, börek, aşlama ve bicibici gibi Adana'ya ait lezzetlere coğrafi işaret almak için Patent Enstitüsü’ne başvurduklarını söyledi.  ASLAN GÜVEN TAZELEDİ  Adana’da esnaf odalarının seçimleri sürüyor. Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanlığı’na Şefik Aslan yeniden seçildi. Aslan, 4 yıl boyunca bu görevi sürdürecek. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimlere tek listeyle gidildi. Başkan Aslan, burada yaptığı konuşmada,  Adana kebabının tescillenmesindeki katkıları ile kebabın tanıtımı için yaptıklarını anlattı.  Adana Ticaret Odası ile birlikte kebap eğitimi ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Aslan, bu uygulamalarla gerek şehir içi gerekse ulusal alanda kebabın tanıtımına katkı sağladıklarını vurguladı.  Aslan, meslek sahibi olmayan veya meslek sahibi olup iş bulamayan kadınlara, gençlere yardımcı olan sosyal sorumluluk projelerine ortak olduklarına dikkat çekerek, kayıt dışı çalışan iş yerlerini tespit ederek bunlarla ilgili çalışma yaptıklarını vurguladı.  Lokantacı ve kebapçı esnafının istekleri doğrultusunda işyerlerine standart kazandırmak amacıyla fiyat tarifesi uygulaması getirdiklerini dile getiren Aslan, iş ve işçi arayan işletmelere ve kişilere hiçbir ücret talep etmeden aracılık yaptıklarını dile getirdi. Esnafların oylarıyla yeniden seçilmesiyle kalifiye elaman sıkıntısını gidermek için Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışacaklarını kaydeden Aslan, kayıt dışını da önleyeceklerini aktardı. Aslan, “İş güvenliğinin sağlanması için iş güvenliği ile ilgili eğitimler düzenleyeceğiz. Üyelerimizin ustalık ve usta eğitici belge almalarına devam edeceğiz” dedi.  AT KESENLERİ ŞİKAYET EDİN  Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ise son zamanlarda Adana’da ortaya çıkan at ve eşek kesimlerine dikkat çekti. Sözütek, “Bu konuyla herkes mücadele ediyor ancak başarılı olamıyor” dedi. Sözütek, vatandaşın bu konuyla ilgili şikayette bulunarak vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti.  KEBAPÇILAR ODASI’NDA YENİ YÖNETİM  Aslan, lokantacı ve kebapçıların oylarıyla güven tazeledi. Aslan başkan olurken yönetim kurulu üyeleri şu isimler oldu:  Mehmet Gencer, Muhsin Silindir, İbrahim Uyanık, Cem Çoban, Gürgin Oğuz, Şehmus Uludağ, Metin Çolak, Osman Polat. Denetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Özgün Aslan, Ali Özü, Erdal Karaçizmeli. Bu arada, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, güven tazeleyen Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan Aslan’ı tebrik etti.
Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, esnafın oyunu alarak güven tazeledi. Aslan, Adana kebabı gibi Adana’ya özgü lezzetleri tescilleteceklerini bildirdi.

Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan Aslan, içli köfte, analı kızlı, şırdan, börek, aşlama ve bicibici gibi Adana'ya ait lezzetlere coğrafi işaret almak için Patent Enstitüsü’ne başvurduklarını söyledi. 

ASLAN GÜVEN TAZELEDİ 
Adana’da esnaf odalarının seçimleri sürüyor. Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanlığı’na Şefik Aslan yeniden seçildi. Aslan, 4 yıl boyunca bu görevi sürdürecek. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimlere tek listeyle gidildi. Başkan Aslan, burada yaptığı konuşmada,  Adana kebabının tescillenmesindeki katkıları ile kebabın tanıtımı için yaptıklarını anlattı.  Adana Ticaret Odası ile birlikte kebap eğitimi ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Aslan, bu uygulamalarla gerek şehir içi gerekse ulusal alanda kebabın tanıtımına katkı sağladıklarını vurguladı. 
Aslan, meslek sahibi olmayan veya meslek sahibi olup iş bulamayan kadınlara, gençlere yardımcı olan sosyal sorumluluk projelerine ortak olduklarına dikkat çekerek, kayıt dışı çalışan iş yerlerini tespit ederek bunlarla ilgili çalışma yaptıklarını vurguladı.  Lokantacı ve kebapçı esnafının istekleri doğrultusunda işyerlerine standart kazandırmak amacıyla fiyat tarifesi uygulaması getirdiklerini dile getiren Aslan, iş ve işçi arayan işletmelere ve kişilere hiçbir ücret talep etmeden aracılık yaptıklarını dile getirdi. Esnafların oylarıyla yeniden seçilmesiyle kalifiye elaman sıkıntısını gidermek için Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışacaklarını kaydeden Aslan, kayıt dışını da önleyeceklerini aktardı. Aslan, “İş güvenliğinin sağlanması için iş güvenliği ile ilgili eğitimler düzenleyeceğiz. Üyelerimizin ustalık ve usta eğitici belge almalarına devam edeceğiz” dedi. 
AT KESENLERİ ŞİKAYET EDİN 
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ise son zamanlarda Adana’da ortaya çıkan at ve eşek kesimlerine dikkat çekti. Sözütek, “Bu konuyla herkes mücadele ediyor ancak başarılı olamıyor” dedi. Sözütek, vatandaşın bu konuyla ilgili şikayette bulunarak vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti. 
KEBAPÇILAR ODASI’NDA YENİ YÖNETİM 
Aslan, lokantacı ve kebapçıların oylarıyla güven tazeledi. Aslan başkan olurken yönetim kurulu üyeleri şu isimler oldu:  Mehmet Gencer, Muhsin Silindir, İbrahim Uyanık, Cem Çoban, Gürgin Oğuz, Şehmus Uludağ, Metin Çolak, Osman Polat. Denetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Özgün Aslan, Ali Özü, Erdal Karaçizmeli.
Bu arada, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, güven tazeleyen Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan Aslan’ı tebrik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.