ARA GÜLER’İN ARDINDAN

19.10.2018 - 16:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2154+ kez okundu.
 

ARA GÜLER’İN ARDINDAN

Ara Güler’in Erdoğan hakkında konuşma videosu tartışılıyor... Ara Güler’in yapısını, konuşmalarındaki nükteli, esprili ironi yapan yanını biraz biliyor olsak bu kadar acımasızca eleştirmezdik... Ara Güler’i eleştirmeden önce fotoğraf sanatçısı olduğunun bilincine varmak lazım. Geçmişten bu yana, bir bakıma halkın aynası olarak gördüğüm sokakları fotoğrafladığı gibi, ülkenin tüm Başbakanları, Cumhurbaşkanları, onun deklanşöründen geçmiş ve tarihi resmetmiştir. Ara Güler, Saray’a fotoğraf çekse ne olur çekmese ne olur? Bunu korteksten süzerek tartışmak lazım. Sokaklara kompozisyon yüklemeyi iyi bilip, fotoğraflayan sanatçı, sarayın ne olduğunu bilecek kadar da zekidir. Eğer can almadıysa, eğer mazlum hakkı yemediyse, vurgun, yalan talan, katliam yapmadıysa, ölenin ardından ver yansın etmenin her zaman çirkin olduğuna inananlardanım. Bir olay, bir durum, bir eylemi, araştırmadan okumadan, kişilerin karakteristik yapısını bilmeden, masa başı klavyeşörlüğüne soyunan kişiler, Sol haber Portalda Ara Güler’le yapılan röportajı okusalardı, “düzeni nasıl buluyorsunuz” diye soran muhabire; “şimdiki düzeni bokt.an” buluyorum diyebilecek kadar boyun eğmez bir kişiliğe sahip olduğunu da anlarlardı. Okumadan, araştırmadan eleştirmeyi vasıf sayan insanların karanlık dünyası sanatçının aydınlığına gölge düşüremez. Onlar saygısız ve acımasız eleştirileriyle hemen unutulup giden olurken, Sanatçının ardında bıraktığı eseri sonsuza kadar can bulmaya devam eder. Bize film şeridi gibi geçen ömrümüzü fotoğraflayarak miras bırakan Ara Güler’in ölümünün hemen ardından dedikodu kazanının kaynaması, art niyetli çevrelere malzeme olmasına izin verilmesidir. Ara Güler bir değerdir, bir fotoğraf sanatçısıdır,  Ara Güler; 1950-2018 ARA'sında 68 yıl durmaksızın fotograf çekmiş ve tarihi bugüne taşıyarak resmetmiştir. Emeğine saygı ile...



Ara Güler’in Erdoğan hakkında konuşma videosu tartışılıyor...

Ara Güler’in yapısını, konuşmalarındaki nükteli, esprili ironi yapan yanını biraz biliyor olsak bu kadar acımasızca eleştirmezdik...

Ara Güler’i eleştirmeden önce fotoğraf sanatçısı olduğunun bilincine varmak lazım. Geçmişten bu yana, bir bakıma halkın aynası olarak gördüğüm sokakları fotoğrafladığı gibi, ülkenin tüm Başbakanları, Cumhurbaşkanları, onun deklanşöründen geçmiş ve tarihi resmetmiştir.

Ara Güler, Saray’a fotoğraf çekse ne olur çekmese ne olur? Bunu korteksten süzerek tartışmak lazım. Sokaklara kompozisyon yüklemeyi iyi bilip, fotoğraflayan sanatçı, sarayın ne olduğunu bilecek kadar da zekidir.

Eğer can almadıysa, eğer mazlum hakkı yemediyse, vurgun, yalan talan, katliam yapmadıysa, ölenin ardından ver yansın etmenin her zaman çirkin olduğuna inananlardanım.
Bir olay, bir durum, bir eylemi, araştırmadan okumadan, kişilerin karakteristik yapısını bilmeden, masa başı klavyeşörlüğüne soyunan kişiler, Sol haber Portalda Ara Güler’le yapılan röportajı okusalardı, “düzeni nasıl buluyorsunuz” diye soran muhabire; “şimdiki düzeni bokt.an” buluyorum diyebilecek kadar boyun eğmez bir kişiliğe sahip olduğunu da anlarlardı.

Okumadan, araştırmadan eleştirmeyi vasıf sayan insanların karanlık dünyası sanatçının aydınlığına gölge düşüremez. Onlar saygısız ve acımasız eleştirileriyle hemen unutulup giden olurken, Sanatçının ardında bıraktığı eseri sonsuza kadar can bulmaya devam eder.
Bize film şeridi gibi geçen ömrümüzü fotoğraflayarak miras bırakan Ara Güler’in ölümünün hemen ardından dedikodu kazanının kaynaması, art niyetli çevrelere malzeme olmasına izin verilmesidir.

Ara Güler bir değerdir, bir fotoğraf sanatçısıdır, 

Ara Güler; 1950-2018 ARA'sında 68 yıl durmaksızın fotograf çekmiş ve tarihi bugüne taşıyarak resmetmiştir.

Emeğine saygı ile...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.