ARA TATİLİ EKSİKLERİN TAMAMLANACAĞI BİR ZAMAN DİLİMİ OLARAK GÖRMELİYİZ

GÜNDEM 17.01.2020 - 14:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1218+ kez okundu.
 

ARA TATİLİ EKSİKLERİN TAMAMLANACAĞI BİR ZAMAN DİLİMİ OLARAK GÖRMELİYİZ

  ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı ilk döneminin sona ermesi nedeniyle yayımladığı mesajda, “Ara tatilin bir boşluk değil aksine eksikliklerin tamamlanacağı bir zaman dilimi olarak değerlendirilmeli.” dedi. “2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona eriyor. Yorucu bir yarı dönem geçiren, geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve onları geleceğe hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni ediyorum.” Diyerek sözlerine başlayan Çalışkan, Tatiller bir boşluk olarak değil aksine eksikliklerin tamamlanacağı, kitap okuyup, faydalı bilgiler edinilecek bir zaman dilimi olarak değerlendirilmeli. Unutmayınız ki, ‘İlim talebi için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır.’ (Tirmizi, İlim 2, (2649) Çağımız bilgi çağı. Bu nedenle okuyan, araştıran, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olmanız geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Hiçbir başarı tesadüfi değildir, başarı düzenli ve sürekli çalışmayla gelir. Evlatlarımızın başarılı bir öğrenci olabilmesi kadar iyi bir insan olması ve nitelikli bir insan olarak yetişmesi de bizim için çok önemli... Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirmeliyiz. Önemli olan güzel ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Ahlak bilinci yerinde olan bir öğrencinin hayatta başarısız olması düşünülemez. Hz. Ali'nin ‘İnsanlarla iyi geçin, güzel ahlak ile muhatap ol.’ sözü ile Yunus Emre'nin ‘İlla edep, illa edep.’ sözü ahlak kavramını insani değerler içinde birinci sıraya koymaktadır. Yavrularımızı doğruluktan ayrılmayan, kimsenin hakkını ve hukukunu gasp etmeyen, vatanına milletine hayırlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz.     Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize ve velilerine, öğretmenlerimize sağlıklı ve hayırlı bir tatil diliyorum.” Dedi.

 

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı ilk döneminin sona ermesi nedeniyle yayımladığı mesajda, “Ara tatilin bir boşluk değil aksine eksikliklerin tamamlanacağı bir zaman dilimi olarak değerlendirilmeli.” dedi.

“2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona eriyor. Yorucu bir yarı dönem geçiren, geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve onları geleceğe hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni ediyorum.” Diyerek sözlerine başlayan Çalışkan,

Tatiller bir boşluk olarak değil aksine eksikliklerin tamamlanacağı, kitap okuyup, faydalı bilgiler edinilecek bir zaman dilimi olarak değerlendirilmeli. Unutmayınız ki, ‘İlim talebi için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır.’ (Tirmizi, İlim 2, (2649)

Çağımız bilgi çağı. Bu nedenle okuyan, araştıran, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olmanız geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Hiçbir başarı tesadüfi değildir, başarı düzenli ve sürekli çalışmayla gelir.

Evlatlarımızın başarılı bir öğrenci olabilmesi kadar iyi bir insan olması ve nitelikli bir insan olarak yetişmesi de bizim için çok önemli... Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirmeliyiz. Önemli olan güzel ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Ahlak bilinci yerinde olan bir öğrencinin hayatta başarısız olması düşünülemez. Hz. Ali'nin ‘İnsanlarla iyi geçin, güzel ahlak ile muhatap ol.’ sözü ile Yunus Emre'nin ‘İlla edep, illa edep.’ sözü ahlak kavramını insani değerler içinde birinci sıraya koymaktadır. Yavrularımızı doğruluktan ayrılmayan, kimsenin hakkını ve hukukunu gasp etmeyen, vatanına milletine hayırlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz.    

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize ve velilerine, öğretmenlerimize sağlıklı ve hayırlı bir tatil diliyorum.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.