Araştırma enstitülerindeki her 3 işçiden 1’i mevsimlik

SİYASET 28.06.2018 - 12:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2483+ kez okundu.
 

Araştırma enstitülerindeki her 3 işçiden 1’i mevsimlik

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlıklarına bağlı 49 araştırma enstitüsünde 3 bin 200 işçi ve 1087 mevsimlik işçinin çalıştığını açıkladı. Bakan Fakıbaba’nın verdiği bilgiye göre, enstitülerde görev yapan her 3 işçiden 1’inin mevsimlik olarak çalıştığı ortaya çıktı.    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle, bakanlık bünyesindeki enstitülerde görev yapan personelin çalışma koşullarını gündeme getirdi.    Gürer, “Ülkemizde bakanlık bünyesinde bulunan tarımsal araştırma enstitülerinin sayısı kaçtır? Kaç kişi çalışmaktadır? Eğitimlerine göre dağılımları nedir? Mevsimlik işçi var mıdır? Var ise kaç kişidir? 2017 yılı boyunca kaç proje bu kurumlarda uygulamaya alınmıştır? Devam eden proje sayısı kaçtır?” şeklindeki sorulara yanıt verilmesini istedi.    Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba ise “Bakanlığımıza bağlı faaliyet gösteren 49 Araştırma Enstitüsü ve 1 Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü bulunmakta olup, çalışan personel sayısı 6.285'dir” açıklamasında bulundu.    Bakan Fakıbaba, personelin 2.230'unun araştırmacı, 495'ininyardımcı personel, 360'ının memur ve 3.200'ünün işçi olarak görev yaptığını, ayrıya enstitülerde 1.087 mevsimlik işçi çalıştığını bildirdi.   Fakıbaba, 2017 yılında 45 projenin başladığını, devam eden proje sayısının ise 321 olduğunu açıkladı.    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Taşeron olarak kalan kamu çalışanları ile mevsimlik işçilerin daimi kadroya alınması gerektiğini ifade ederek, “Emeğin karşılığı verilecek düzenlemeler şart” dedi.  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlıklarına bağlı 49 araştırma enstitüsünde 3 bin 200 işçi ve 1087 mevsimlik işçinin çalıştığını açıkladı. Bakan Fakıbaba’nın verdiği bilgiye göre, enstitülerde görev yapan her 3 işçiden 1’inin mevsimlik olarak çalıştığı ortaya çıktı. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle, bakanlık bünyesindeki enstitülerde görev yapan personelin çalışma koşullarını gündeme getirdi. 

 

Gürer, “Ülkemizde bakanlık bünyesinde bulunan tarımsal araştırma enstitülerinin sayısı kaçtır? Kaç kişi çalışmaktadır? Eğitimlerine göre dağılımları nedir? Mevsimlik işçi var mıdır? Var ise kaç kişidir? 2017 yılı boyunca kaç proje bu kurumlarda uygulamaya alınmıştır? Devam eden proje sayısı kaçtır?” şeklindeki sorulara yanıt verilmesini istedi. 

 

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba ise “Bakanlığımıza bağlı faaliyet gösteren 49 Araştırma Enstitüsü ve 1 Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü bulunmakta olup, çalışan personel sayısı 6.285'dir” açıklamasında bulundu. 

 

Bakan Fakıbaba, personelin 2.230'unun araştırmacı, 495'ininyardımcı personel, 360'ının memur ve 3.200'ünün işçi olarak görev yaptığını, ayrıya enstitülerde 1.087 mevsimlik işçi çalıştığını bildirdi.

 

Fakıbaba, 2017 yılında 45 projenin başladığını, devam eden proje sayısının ise 321 olduğunu açıkladı. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Taşeron olarak kalan kamu çalışanları ile mevsimlik işçilerin daimi kadroya alınması gerektiğini ifade ederek, “Emeğin karşılığı verilecek düzenlemeler şart” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.