ARÇELİK BULUŞÇULARINDAN HAYATI KOLAYLAŞTIRAN TEKNOLOJİLER

GÜNDEM 14.07.2018 - 12:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1570+ kez okundu.
 

ARÇELİK BULUŞÇULARINDAN HAYATI KOLAYLAŞTIRAN TEKNOLOJİLER

  Türkiye’nin Ar-Ge lideri Arçelik, bu yıl 20’ncisini düzenlediği ‘Buluş Günü’nde geliştirdikleri ürün ve teknolojilerle tüketicinin hayatını kolaylaştıran ve değer yaratan 600 buluşçusuna ödül verdi. Geçen 20 yılda Arçelik buluşçuları önemli bir kültürel değerimiz olan Türk kahvesi makinesinden buzdolaplarında tazelik ölçere kadar fark yaratan pek çok teknolojiye imza attı. 2500 Arçelik çalışanı, 3300’e yakın patent aldı.   Arçelik, Ar-Ge ve inovasyon alanında başarılı projelerden ortaya çıkan buluşları  çalışanlarını bu yıl da ödüllendirdi. Divan Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen 20’nci Buluş Günü’nde 600 Arçelik buluşçusuna ödülleri takdim edildi.   Buluş Günü’nün açılışında konuşan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Arçelik’in 145’ten fazla ülkede faaliyet gösteren başarılı bir şirket olmasında köklü Ar-Ge mirasımızın büyük bir payı bulunuyor.  30 yıla yakın Ar-Ge geçmişimizle tüketicilerimizi ilkler ve enlerle buluşturuyoruz. Arçelik’in başarılarının arkasında işlerini aşkla yapan buluşçularımız var; onların bu çabaları tüketicilerimizin markalarımıza olan sarsılmaz güveni ve sevgisi olarak bizlere geri dönüyor. Şirketimizin gururu buluşçu arkadaşlarımızı kutluyor ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.   Bulgurlu: WIPO’da 71’inci sıraya yükseldik Şirketin Ar-Ge alanında bu yıl gösterdiği başarılara dikkat çeken Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu da, “Arçelik olarak sürekli yeniliğin peşinden koşuyoruz; en güçlü olduğumuz alanların başında inovasyon ve Ar-Ge geliyor. Ülkemizden yurt dışına yapılan her üç patent başvurusunda Arçelik çalışanlarının imzası var. Bu alandaki en prestijli kuruluş olan Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirket sıralamasında bu yıl 3 sıra daha yukarı çıkarak 71’inci sıraya yükseldik. İlk 100’deki tek Türk şirketiyiz. İngiltere, ABD, Tayvan, Portekiz ve Türkiye’deki toplam 14 Ar-Ge merkezimizle global bir Ar-Ge ekosistemini yönetiyoruz. Uluslararası tecrübemizin ve birikimimizin yanı sıra İpek Yolu üzerine yayılmış üretim tesislerimiz ve alanında uzman 1300 Ar-Ge çalışanımızla müşterilerimizin yaşamlarına değer katmaya devam edeceğiz” dedi. Buluş Günü’nde karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun yaptığı “Çizginin Sahne Arkası” başlıklı sunum büyük beğeni topladı.  

 

Türkiye’nin Ar-Ge lideri Arçelik, bu yıl 20’ncisini düzenlediği ‘Buluş Günü’nde geliştirdikleri ürün ve teknolojilerle tüketicinin hayatını kolaylaştıran ve değer yaratan 600 buluşçusuna ödül verdi. Geçen 20 yılda Arçelik buluşçuları önemli bir kültürel değerimiz olan Türk kahvesi makinesinden buzdolaplarında tazelik ölçere kadar fark yaratan pek çok teknolojiye imza attı. 2500 Arçelik çalışanı, 3300’e yakın patent aldı.

 

Arçelik, Ar-Ge ve inovasyon alanında başarılı projelerden ortaya çıkan buluşları  çalışanlarını bu yıl da ödüllendirdi. Divan Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen 20’nci Buluş Günü’nde 600 Arçelik buluşçusuna ödülleri takdim edildi.

 

Buluş Günü’nün açılışında konuşan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik’in 145’ten fazla ülkede faaliyet gösteren başarılı bir şirket olmasında köklü Ar-Ge mirasımızın büyük bir payı bulunuyor.  30 yıla yakın Ar-Ge geçmişimizle tüketicilerimizi ilkler ve enlerle buluşturuyoruz. Arçelik’in başarılarının arkasında işlerini aşkla yapan buluşçularımız var; onların bu çabaları tüketicilerimizin markalarımıza olan sarsılmaz güveni ve sevgisi olarak bizlere geri dönüyor. Şirketimizin gururu buluşçu arkadaşlarımızı kutluyor ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 

Bulgurlu: WIPO’da 71’inci sıraya yükseldik

Şirketin Ar-Ge alanında bu yıl gösterdiği başarılara dikkat çeken Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu da, “Arçelik olarak sürekli yeniliğin peşinden koşuyoruz; en güçlü olduğumuz alanların başında inovasyon ve Ar-Ge geliyor. Ülkemizden yurt dışına yapılan her üç patent başvurusunda Arçelik çalışanlarının imzası var. Bu alandaki en prestijli kuruluş olan Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirket sıralamasında bu yıl 3 sıra daha yukarı çıkarak 71’inci sıraya yükseldik. İlk 100’deki tek Türk şirketiyiz. İngiltere, ABD, Tayvan, Portekiz ve Türkiye’deki toplam 14 Ar-Ge merkezimizle global bir Ar-Ge ekosistemini yönetiyoruz. Uluslararası tecrübemizin ve birikimimizin yanı sıra İpek Yolu üzerine yayılmış üretim tesislerimiz ve alanında uzman 1300 Ar-Ge çalışanımızla müşterilerimizin yaşamlarına değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Buluş Günü’nde karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun yaptığı “Çizginin Sahne Arkası” başlıklı sunum büyük beğeni topladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.