ARTANKARA 4.ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANAT FUARINDA SEPA SANAT GALERİSİNE YOĞUN İLGİ

25.03.2018 - 15:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1534+ kez okundu.
 

ARTANKARA 4.ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANAT FUARINDA SEPA SANAT GALERİSİNE YOĞUN İLGİ

Haber: Ayça ÖZTORUN Sepa Sanat Galerisi,15-18 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşen Art Ankara 4.uluslararası çağdaş sanat fuarında sergiledikleri resimlerle dikkatleri üzerine çekti. Sepa Sanat Galerisi standı, sanat danışmanı Mira Koldaş eşliğinde on Ressam,  iki Heykeltıraş katıldı. Mira Koldaş, Emre Lüle, Kadir Akyol, Mustafa Yüce, İzzet Temel, Burçin Etdi, Bülent Yavuz Yılmaz, Burhan Alkar eserlerini Sepa Sanat Galerisinde sergilediler.   Mira Koldaş’ın eserleri “Mira’nın kadınları olarak sergilendi.   “Kadınlar; Kelebek kadar özgür kanadı kadar renkli Tıpkı Mira’nın tuvalinde ki renkler gibi...”   Sepa Sanat Galerisi sanatseverleri büyülü bir dünyaya davet ediyor. Ressam Mira Koldaş’ın tuvaline yansıttığı resimlere baktığımızda bizi ilk önce vurucu renkler karşılar. Çalışmalarının her ne kadar soyut figüratif olduğu söylense de biz bu çalışmalarda bir dönem eserlerini incelediği büyük usta, köylü Tanrı Picasso’nun, kübizm etkilerini ve Henri de Toulese Lautrec’in empresyonist (izlenimcilik) dokunuşlarını yer yer ekspresyonizmin (dışavurumculuk) çılgın haykırışlarını zarif bir kadının bedeninde şekillendiğini görürüz. Mira Koldaş, eserleriyle bizi alıp bambaşka bir boyuta ve renklerin büyülü dünyasına taşır. Yaşadığımız toplumda erk egemen zihniyetin dayatmalarıyla acı bedel ödeyen, acımasızca şiddet gören kadınların hayatları da Sanatçı Koldaş’ın renk cennetinde yer alır. Ressam Mira Koldaş; “Dünyayı güzelliklerin ve kadınların kurtaracağına inanlardanım” der.  Çok sayıda kişisel ve karma sergiye katılan Koldaş’ın, yurt içinde ve dışındaki birçok özel koleksiyonda resimleri bulunmaktadır. Ressamın bedensel sermayeler çalışması, kadının meta olmaması gerektiğini yansıtan bir başkaldırıdır. Reel hayattaki sıkıntıları kadın figürleri ile işlerken, kafasındaki oluşturduğu kompozisyonu renkleri özgürleştirerek tuvale aktarır. “Sanatçıların misyonu sanatını icra ederken toplumu da aydınlatmak olmalıdır” diyen Mira Koldaş, kadının, rengin ve müziğin estetiğini birbirine harmanlayarak imgeler yaratan, umudu yansıtan eserleriyle de kadına destek veren duyarlı bir ressamdır. Mekânların en güzel köşesini süsleyen Mira Koldaş resimleri, sanatseverlere kadınların hikâyelerini sunar. Ressamın tabloları birçok hikâyeyi de içinde barındırır. Farklı gözlerden farklı hikâyeler ortaya çıkar. Çünkü Ressam Mira Koldaş anlatmak istediklerini çok güzel ve anlamlı figürlerle tuvale işlemiştir. Hatay doğumlu olan Mira Koldaş, Üniversite döneminin ardından, uzun yıllar ileri düzeyde resim eğitimi alır. Bu süre zarfında önemli resim atölyelerinde, usta çırak olarak çalışır. 2010 yılından bu yana kendi atölyesinde fırçasını nakış gibi tuvale işleyen Koldaş, muhteşem eserler ortaya çıkarır.                                                                                                                  

Haber: Ayça ÖZTORUN

Sepa Sanat Galerisi,15-18 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşen Art Ankara 4.uluslararası çağdaş sanat fuarında sergiledikleri resimlerle dikkatleri üzerine çekti. Sepa Sanat Galerisi standı, sanat danışmanı Mira Koldaş eşliğinde on Ressam,  iki Heykeltıraş katıldı.

Mira Koldaş, Emre Lüle, Kadir Akyol, Mustafa Yüce, İzzet Temel, Burçin Etdi, Bülent Yavuz Yılmaz, Burhan Alkar eserlerini Sepa Sanat Galerisinde sergilediler.

 

Mira Koldaş’ın eserleri “Mira’nın kadınları olarak sergilendi.

 

“Kadınlar;

Kelebek kadar özgür kanadı kadar renkli

Tıpkı Mira’nın tuvalinde ki renkler gibi...”

 

Sepa Sanat Galerisi sanatseverleri büyülü bir dünyaya davet ediyor.

Ressam Mira Koldaş’ın tuvaline yansıttığı resimlere baktığımızda bizi ilk önce vurucu renkler karşılar.

Çalışmalarının her ne kadar soyut figüratif olduğu söylense de biz bu çalışmalarda bir dönem eserlerini incelediği büyük usta, köylü Tanrı Picasso’nun, kübizm etkilerini ve Henri de Toulese Lautrec’in empresyonist (izlenimcilik) dokunuşlarını yer yer ekspresyonizmin (dışavurumculuk) çılgın haykırışlarını zarif bir kadının bedeninde şekillendiğini görürüz.

Mira Koldaş, eserleriyle bizi alıp bambaşka bir boyuta ve renklerin büyülü dünyasına taşır.

Yaşadığımız toplumda erk egemen zihniyetin dayatmalarıyla acı bedel ödeyen, acımasızca şiddet gören kadınların hayatları da Sanatçı Koldaş’ın renk cennetinde yer alır.

Ressam Mira Koldaş; “Dünyayı güzelliklerin ve kadınların kurtaracağına inanlardanım” der.

 Çok sayıda kişisel ve karma sergiye katılan Koldaş’ın, yurt içinde ve dışındaki birçok özel koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

Ressamın bedensel sermayeler çalışması, kadının meta olmaması gerektiğini yansıtan bir başkaldırıdır. Reel hayattaki sıkıntıları kadın figürleri ile işlerken, kafasındaki oluşturduğu kompozisyonu renkleri özgürleştirerek tuvale aktarır.

“Sanatçıların misyonu sanatını icra ederken toplumu da aydınlatmak olmalıdır” diyen Mira Koldaş, kadının, rengin ve müziğin estetiğini birbirine harmanlayarak imgeler yaratan, umudu yansıtan eserleriyle de kadına destek veren duyarlı bir ressamdır.

Mekânların en güzel köşesini süsleyen Mira Koldaş resimleri, sanatseverlere kadınların hikâyelerini sunar. Ressamın tabloları birçok hikâyeyi de içinde barındırır. Farklı gözlerden farklı hikâyeler ortaya çıkar. Çünkü Ressam Mira Koldaş anlatmak istediklerini çok güzel ve anlamlı figürlerle tuvale işlemiştir.

Hatay doğumlu olan Mira Koldaş, Üniversite döneminin ardından, uzun yıllar ileri düzeyde resim eğitimi alır.

Bu süre zarfında önemli resim atölyelerinde, usta çırak olarak çalışır. 2010 yılından bu yana kendi atölyesinde fırçasını nakış gibi tuvale işleyen Koldaş, muhteşem eserler ortaya çıkarır.

                                                                                                               

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.