“Asgari ücret işçiyi memnun etti”

EKONOMİ 01.01.2019 - 16:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1530+ kez okundu.
 

“Asgari ücret işçiyi memnun etti”

  Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, yeni yıldan itibaren geçerli olacak asgari ücretin genel olarak işçi tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.       Ağar, “Asgari ücret tespit komisyonunun tarihinde 4 defa oy birliği ile asgari ücret belirlendi. Bundan önce genelde Türk-İş olarak şerh koymuştuk. 4’ncü kez oy birliğiyle imzalanmasının sebebi asgari ücretin bundan önceki dönemlere baktığımızda hemen, hemen en fazla artan asgari ücret oldu ancak çok yeterli mi elbette değil, işçi arkadaşlarımızdan aldığımız tepkiler olumlu, bundan memnun olduklarını ifade ediyorlar” diye konuştu. ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜ AÇILMALI Yeni yılda hükümetten beklentilerini de dile getiren Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Sendikal örgütlenmenin önü mutlaka açılmalı. Bir iş yerinde örgütlenme olduğu zaman önce devlet kazançlı olur çünkü yüzde yüze varan kayıt dışının önüne geçilir. İşveren kazançlı olur çünkü verim artar. Ama ülkemizde işçi sayısı arttığı halde sendikalaşma geriye düşmekte örnek vermek gerekirse 1980’li yıllarda sendikal örgütlenme yüzde 55 iken, bu gün yüzde 10’lara düşmüş durumda” dedi. TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR 2019-2021 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin önümüzdeki günlerde başlayacağını da ifade eden Ramazan Ağar, “TİS görüşmeleri Ocak ayında başlayacak olan ve bir de Mart ayında başlayacak olan var. Bununla ilgili Türk-İş olarak hazırlıklarımızı yaptık. En kısa sürede Koordinasyon Kurulu oluşturacağız. Bu kurul yaptığı çalışma ile istenecek ücreti belirleyecek. Geçtiğimiz dönem kamuda çalışan 157 bin kişi için görüşmeler yapmıştık. Diğer konfederasyonlara bağlı çalışan 30 bin kişi içinde biz toplu iş sözleşmelerine katılmıştık genel anlamda baktığımızda bu yıl bu rakamın 150 bin dolayında olacaktır” şeklinde konuştu. Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, yeni yılla birlikte çalışma hayatındaki sorunların bittiği, iş kazalarının olmadığı temennisinde de bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni yıl ülkemize, milletimize, alın teri ile çalışan işçi kardeşlerimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Acıların azaldığı, paylaşımların arttığı bir yıl diliyorum.”  

 

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, yeni yıldan itibaren geçerli olacak asgari ücretin genel olarak işçi tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

 

 

 

Ağar, “Asgari ücret tespit komisyonunun tarihinde 4 defa oy birliği ile asgari ücret belirlendi. Bundan önce genelde Türk-İş olarak şerh koymuştuk. 4’ncü kez oy birliğiyle imzalanmasının sebebi asgari ücretin bundan önceki dönemlere baktığımızda hemen, hemen en fazla artan asgari ücret oldu ancak çok yeterli mi elbette değil, işçi arkadaşlarımızdan aldığımız tepkiler olumlu, bundan memnun olduklarını ifade ediyorlar” diye konuştu.

ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜ AÇILMALI

Yeni yılda hükümetten beklentilerini de dile getiren Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Sendikal örgütlenmenin önü mutlaka açılmalı. Bir iş yerinde örgütlenme olduğu zaman önce devlet kazançlı olur çünkü yüzde yüze varan kayıt dışının önüne geçilir. İşveren kazançlı olur çünkü verim artar. Ama ülkemizde işçi sayısı arttığı halde sendikalaşma geriye düşmekte örnek vermek gerekirse 1980’li yıllarda sendikal örgütlenme yüzde 55 iken, bu gün yüzde 10’lara düşmüş durumda” dedi.

TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

2019-2021 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin önümüzdeki günlerde başlayacağını da ifade eden Ramazan Ağar, “TİS görüşmeleri Ocak ayında başlayacak olan ve bir de Mart ayında başlayacak olan var. Bununla ilgili Türk-İş olarak hazırlıklarımızı yaptık. En kısa sürede Koordinasyon Kurulu oluşturacağız. Bu kurul yaptığı çalışma ile istenecek ücreti belirleyecek. Geçtiğimiz dönem kamuda çalışan 157 bin kişi için görüşmeler yapmıştık. Diğer konfederasyonlara bağlı çalışan 30 bin kişi içinde biz toplu iş sözleşmelerine katılmıştık genel anlamda baktığımızda bu yıl bu rakamın 150 bin dolayında olacaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, yeni yılla birlikte çalışma hayatındaki sorunların bittiği, iş kazalarının olmadığı temennisinde de bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni yıl ülkemize, milletimize, alın teri ile çalışan işçi kardeşlerimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Acıların azaldığı, paylaşımların arttığı bir yıl diliyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.