ASİM GÖNÜLLÜLERİ İDLİB VE ELAZIĞ'I UNUTMADI

GÜNDEM 27.01.2020 - 13:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1158+ kez okundu.
 

ASİM GÖNÜLLÜLERİ İDLİB VE ELAZIĞ'I UNUTMADI

Adana'da yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) düzenlediği kahvaltı ile İdlib'te kötü hava koşullarından dolayı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olan sivillere 2 TIR ve bin battaniye yardım topladı.    ASİM bileşeni dernek ve vakıfların yönetici ve gönüllüleri pazar günü Rahmet ve İMH Adana Dernek binalarında gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda buluştu.    İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız' organizasyonuna destek olmak için bir araya gelen gönüllüler çorba, simit ve çaydan oluşan kahvaltı sonrasında güçleri yettiğince maddi yardımda bulundu.    Bir battaniye bedelinin 20 TL olarak belirlendiği kahvaltıda bin battaniye bağışı toplandı. Ayrıca hafta içinde İdlib'e iki TIR dolusu insani yaşam malzemesi gönderilmesi kararı alındı.    ASiM Başkanı Mahmut Eraslan konuyla ilgili yaptığı açıklama İdlib'teki sivil insanların çok zor durumda olduğunu hatırlatarak; "Sınırlarımızda yüzbinlerce insan var. Bu insanların çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşuyor. Yaşadıkları travmaların yanında olumsuz hava koşullarından da etkilendikleri için acil yardıma ihtiyaçları var. Göç dalgası başladığından bu yana ASİM ve bileşenleri olarak yaklaşık on TIR yaşam malzemesini bölgeye göndermiştik. Gerek Kızılay, gerekse İHH aracılığı ile bu malzemelerin dağıtımını gerçekleştirdik. Bugün toplanan yardımlar ve alınan karar Adanalıların ne kadar yardımsever bir halk olduğunu göstermesi açısından da çok önemli" diye konuştu.    Geçtiğimiz günlerde Elazığ merkezli bir deprem yaşandığını ve depremin ardından ortaya çıkan görüntünün tüm Türkiye'yi olduğu gibi kendilerini de derinden sarstığını ifade eden ASİM Başkanı Mahmut Eraslan; "Deprem olur olmaz Adana'dan arama kurtarma ekiplerimiz yola çıktı ve deprem bölgesine ulaşır ulaşmaz çalışmaya başladılar. Hala orada canla başla görev yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde Elazığ için de bir yardım kampanyası başlatacağız. İhtiyaç olması halinde Adana'daki diğer gönüllü ekiplerimiz de bölgeye göndermeye hazırız" dedi.    İdlib için toplanan yardımlar bu hafta içinde bölgeye gönderilecek. Bölgedeki mazlumlar için hafta boyunca yardımlar kabul edilecek.    Ayrıca Adana Vakıflar Çarşısı tespihçiler esnafının depremzedeler için yardım amacıyla yaptığı mezatta toplanan gelirin de ASİM bileşenlerinden İHH aracılığıyla bölgeye gönderileceği öğrenildi.  

Adana'da yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) düzenlediği kahvaltı ile İdlib'te kötü hava koşullarından dolayı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olan sivillere 2 TIR ve bin battaniye yardım topladı. 

 

ASİM bileşeni dernek ve vakıfların yönetici ve gönüllüleri pazar günü Rahmet ve İMH Adana Dernek binalarında gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda buluştu. 

 

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız' organizasyonuna destek olmak için bir araya gelen gönüllüler çorba, simit ve çaydan oluşan kahvaltı sonrasında güçleri yettiğince maddi yardımda bulundu. 

 

Bir battaniye bedelinin 20 TL olarak belirlendiği kahvaltıda bin battaniye bağışı toplandı. Ayrıca hafta içinde İdlib'e iki TIR dolusu insani yaşam malzemesi gönderilmesi kararı alındı. 

 

ASiM Başkanı Mahmut Eraslan konuyla ilgili yaptığı açıklama İdlib'teki sivil insanların çok zor durumda olduğunu hatırlatarak; "Sınırlarımızda yüzbinlerce insan var. Bu insanların çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşuyor. Yaşadıkları travmaların yanında olumsuz hava koşullarından da etkilendikleri için acil yardıma ihtiyaçları var. Göç dalgası başladığından bu yana ASİM ve bileşenleri olarak yaklaşık on TIR yaşam malzemesini bölgeye göndermiştik. Gerek Kızılay, gerekse İHH aracılığı ile bu malzemelerin dağıtımını gerçekleştirdik. Bugün toplanan yardımlar ve alınan karar Adanalıların ne kadar yardımsever bir halk olduğunu göstermesi açısından da çok önemli" diye konuştu. 

 

Geçtiğimiz günlerde Elazığ merkezli bir deprem yaşandığını ve depremin ardından ortaya çıkan görüntünün tüm Türkiye'yi olduğu gibi kendilerini de derinden sarstığını ifade eden ASİM Başkanı Mahmut Eraslan; "Deprem olur olmaz Adana'dan arama kurtarma ekiplerimiz yola çıktı ve deprem bölgesine ulaşır ulaşmaz çalışmaya başladılar. Hala orada canla başla görev yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde Elazığ için de bir yardım kampanyası başlatacağız. İhtiyaç olması halinde Adana'daki diğer gönüllü ekiplerimiz de bölgeye göndermeye hazırız" dedi. 

 

İdlib için toplanan yardımlar bu hafta içinde bölgeye gönderilecek. Bölgedeki mazlumlar için hafta boyunca yardımlar kabul edilecek. 

 

Ayrıca Adana Vakıflar Çarşısı tespihçiler esnafının depremzedeler için yardım amacıyla yaptığı mezatta toplanan gelirin de ASİM bileşenlerinden İHH aracılığıyla bölgeye gönderileceği öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.