ASKON ADANA’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

GÜNDEM 28.10.2020 - 12:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2272+ kez okundu.
 

ASKON ADANA’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, “ Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandil’ine kavuşmayı beklerken İskenderun’da meydana gelen terör saldırısını kınıyor, hain teröristlere geçit vermeyen kahraman emniyet güçlerimizi yürekten kutluyorum. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz” dedi. Çalışkan, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Mevlid Kandili, Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız ve insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir zaman dilimidir. Bu mübarek geceler, manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan müstesna gecelerdir.  Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in doğduğu gün insanlık için tertemiz bir sayfa açılmıştı. Bugün de özellikle pandemi sürecinde yaşananlar da her şeyi apaçık gösterdi ki tüm insanlığın yeniden tertemiz bir sayfaya ihtiyacı var. Bu sayfaya adalet, barış, hoşgörü ve huzur ilk sırada yazılmalıdır. Suriye’de, Doğu Türkistan’da ve Dünya’nın birçok coğrafyasında zulüm altında inleyen insanlarımızın feryatlarını dindirerek onların elinden tutmalı ve bu yeni başlangıçta onlara da yer verilmeli. Tüm insanlığın yeniden tertemiz bir sayfaya ihtiyacı olduğunu bahsetmekle birlikte, bu yeni sayfaya Macron ve onun gibi düşünen zihniyetlerden arınarak başlamalıyız. Mevlid Kandiline günler kala Fransa’da Macron’un Peygamber Efendimize hakaret ettiği karikatür ile İslam düşmanlığını ilan etmiş oldu. Biz Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu küstahlığa dur demeliyiz. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede yapacağımız ibadet ve yalvarışlar, umulur ki insanlık için tertemiz bir sayfa açılmasına vesile olur. Bu vesile ile tüm Adanalı hemşerilerimin kandilini tebrik eder, şehrimizde, ülkemizde ve tüm İslam âleminde hayırlı gelişmelere vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, “ Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandil’ine kavuşmayı beklerken İskenderun’da meydana gelen terör saldırısını kınıyor, hain teröristlere geçit vermeyen kahraman emniyet güçlerimizi yürekten kutluyorum. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz” dedi.

Çalışkan, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Mevlid Kandili, Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız ve insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir zaman dilimidir. Bu mübarek geceler, manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan müstesna gecelerdir.  Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in doğduğu gün insanlık için tertemiz bir sayfa açılmıştı. Bugün de özellikle pandemi sürecinde yaşananlar da her şeyi apaçık gösterdi ki tüm insanlığın yeniden tertemiz bir sayfaya ihtiyacı var. Bu sayfaya adalet, barış, hoşgörü ve huzur ilk sırada yazılmalıdır. Suriye’de, Doğu Türkistan’da ve Dünya’nın birçok coğrafyasında zulüm altında inleyen insanlarımızın feryatlarını dindirerek onların elinden tutmalı ve bu yeni başlangıçta onlara da yer verilmeli.

Tüm insanlığın yeniden tertemiz bir sayfaya ihtiyacı olduğunu bahsetmekle birlikte, bu yeni sayfaya Macron ve onun gibi düşünen zihniyetlerden arınarak başlamalıyız. Mevlid Kandiline günler kala Fransa’da Macron’un Peygamber Efendimize hakaret ettiği karikatür ile İslam düşmanlığını ilan etmiş oldu. Biz Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu küstahlığa dur demeliyiz.

Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede yapacağımız ibadet ve yalvarışlar, umulur ki insanlık için tertemiz bir sayfa açılmasına vesile olur. Bu vesile ile tüm Adanalı hemşerilerimin kandilini tebrik eder, şehrimizde, ülkemizde ve tüm İslam âleminde hayırlı gelişmelere vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.