ASPİRİN HER DİŞ AĞRISINI GEÇİRMEZ.

SAĞLIK-YAŞAM 29.10.2020 - 13:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1808+ kez okundu.
 

ASPİRİN HER DİŞ AĞRISINI GEÇİRMEZ.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, öncelikle ağrıyan diş üzerinde ve dişlerin arasında bulunan gıda artıklarının diş fırçası ve diş ipi kullanarak temizlenmesini ve yarım su bardağına yarım çay kaşığı tuz ilave ederek tuzlu su ile ağzın iyice çalkalanmasını tavsiye ediyor. Aspirin ya da herhangi bir ağrı kesici kullanılması halinde, bu ilaçlar diş etinde veya çevre yumuşak dokularda tahrişe yol açabilir ve bu da diş ağrısının yanında ikinci bir ağrının oluşmasına sebep olabilir. Tekrarlayan ve geçmeyen ağrının sebebinin bulunması için diş hekimine gitmeniz ve diş sağlığınızın devamlılığını sağlamak için 6 ayda bir hekim ziyaretlerini ihmal etmemeniz önerilir.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, öncelikle ağrıyan diş üzerinde ve dişlerin arasında bulunan gıda artıklarının diş fırçası ve diş ipi kullanarak temizlenmesini ve yarım su bardağına yarım çay kaşığı tuz ilave ederek tuzlu su ile ağzın iyice çalkalanmasını tavsiye ediyor.

Aspirin ya da herhangi bir ağrı kesici kullanılması halinde, bu ilaçlar diş etinde veya çevre yumuşak dokularda tahrişe yol açabilir ve bu da diş ağrısının yanında ikinci bir ağrının oluşmasına sebep olabilir.

Tekrarlayan ve geçmeyen ağrının sebebinin bulunması için diş hekimine gitmeniz ve diş sağlığınızın devamlılığını sağlamak için 6 ayda bir hekim ziyaretlerini ihmal etmemeniz önerilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.