Atal: Koronavirüsün sebebi olan iklim değişikliğini durdurmak zorundayız

GÜNDEM 29.03.2020 - 16:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2389+ kez okundu.
 

Atal: Koronavirüsün sebebi olan iklim değişikliğini durdurmak zorundayız

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, ücretsiz kömür dağıtımının durdurularak halka ücretsiz elektrik verilmesi için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na karşı dava açtı. Atal, koronavirüs salgınına iklim değişikliği ve hava kirliliğinin sebep olduğunu ileri sürerek, “Koronavirüslerin nedeni olan iklim değişikliğini durduramadığımız takdirde ülkelerin salgın hastalıklara ayırdığı bütçe, açılan hastaneler, korona virüs testleri vs. sadece bataklıkta sinek avlamaya benzeyecektir” dedi.  Atal, Danıştay’a açtığı davada, şu hususları dile getirdi: “Gezegendeki  insan uygarlığını alt üst eden koronavirüsün iklim değişikliği sebebiyle mutasyona uğramış ve salgın hale gelmiştir. Ayrıca aşırı artan nüfus nedeniyle çok geniş alanlarda yapılan tarımsal faaliyetler ve hayvancılık bir hayvan türünde görülen bir hastalığın başka bir hayvan türüne geçmesine neden olmuştur. 2014 yılında yayınlanmış akademik bir çalışmada hayvanlardan insanlara geçen ve zoonotic salgın hastalıkların dünya genelinde artışta olduğu belirlenmiştir. Korona virüsün sebebi iklim değişikliği, iklim değişikliğinin sebebi ise kömür -petrol  tüketimidir. Kömür ve petrol kullanımı gezegen ekosisteminde bir dizi değişikliklere yol açarak iklim sisteminin bozulmasına neden olmaktadır. İklim değişikliğinin neden olduğu salgın hastalıklar ise ülkemizin ve insanlığın geleceğini tehdit eder hale gelmiştir ve artık kömür -petrol tüketme lüksümüz yoktur. Koronavirüslerin nedeni olan iklim değişikliğini durduramadığımız takdirde ülkelerin salgın hastalıklara ayırdığı bütçe, açılan hastaneler, korona virüs testleri vs. sadece bataklıkta sinek avlamaya benzeyecektir.”

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, ücretsiz kömür dağıtımının durdurularak halka ücretsiz elektrik verilmesi için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na karşı dava açtı. Atal, koronavirüs salgınına iklim değişikliği ve hava kirliliğinin sebep olduğunu ileri sürerek, “Koronavirüslerin nedeni olan iklim değişikliğini durduramadığımız takdirde ülkelerin salgın hastalıklara ayırdığı bütçe, açılan hastaneler, korona virüs testleri vs. sadece bataklıkta sinek avlamaya benzeyecektir” dedi. 

Atal, Danıştay’a açtığı davada, şu hususları dile getirdi: “Gezegendeki  insan uygarlığını alt üst eden koronavirüsün iklim değişikliği sebebiyle mutasyona uğramış ve salgın hale gelmiştir. Ayrıca aşırı artan nüfus nedeniyle çok geniş alanlarda yapılan tarımsal faaliyetler ve hayvancılık bir hayvan türünde görülen bir hastalığın başka bir hayvan türüne geçmesine neden olmuştur. 2014 yılında yayınlanmış akademik bir çalışmada hayvanlardan insanlara geçen ve zoonotic salgın hastalıkların dünya genelinde artışta olduğu belirlenmiştir. Korona virüsün sebebi iklim değişikliği, iklim değişikliğinin sebebi ise kömür -petrol  tüketimidir. Kömür ve petrol kullanımı gezegen ekosisteminde bir dizi değişikliklere yol açarak iklim sisteminin bozulmasına neden olmaktadır. İklim değişikliğinin neden olduğu salgın hastalıklar ise ülkemizin ve insanlığın geleceğini tehdit eder hale gelmiştir ve artık kömür -petrol tüketme lüksümüz yoktur. Koronavirüslerin nedeni olan iklim değişikliğini durduramadığımız takdirde ülkelerin salgın hastalıklara ayırdığı bütçe, açılan hastaneler, korona virüs testleri vs. sadece bataklıkta sinek avlamaya benzeyecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.