Atatürk Yaşam Köyü Avrupalı konuklarını ağırladı

06.11.2019 - 17:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2031+ kez okundu.
 

Atatürk Yaşam Köyü Avrupalı konuklarını ağırladı

  Çukurova Belediyesi Atatürk Yaşam Köyü, öğrenci değişim programı kapsamında Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen 20 öğrenciyi ağırladı. Başkan Soner Çetin, Almanya, Litvanya, Romanya ve Belçika’dan gelen öğrencilere Atatürk Yaşam Köyü ile ilgili bilgiler verdi. Misafir öğrenciler; ahşap baskı ve cam boncuk yaptıkları ziyarette keyifli zaman geçirdiler. Öğrenci Değişim Programı-Erasmus kapsamında Adana’ya gelen Avrupa’nın değişik ülkelerinden 20 öğrenci Çukurova Belediyesi Atatürk Yaşam Köyü’nü ziyaret etti. Almanya, Litvanya, Romanya ve Belçika’dan Ramazan Atıl Anadolu Lisesi’nin projesi kapsamında Adana’ya gelen öğrencilere Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Atatürk Yaşam Köyü’ndeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediyesi olarak kadınlara yönelik pozitif ayrım yaptıklarını bununla ilgili örnek projeler hayata geçirdiklerini belirterek, “Sadece burada kadınlarımız 27 ayrı dalda kurs görüyor. Böylece hem hobilerine zaman ayırıyor hem de meslek öğreniyorlar” dedi. KADIN DOSTU BELEDİYEYİZ Çukurova Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmalarının sadece Atatürk Yaşam Köyü ile sınırlı kalmadığını anlatan Başkan Soner Çetin, “Bunun yanında Kadın Sohbet ve Dayanışma Evleri açtık. Kadınlarımız buralarda spor yapıyor, sohbet ediyor ve özel günlerini kutluyorlar. Ayrıca Türkiye’de semt kreşi açan ilk belediyeyiz. 8 semt kreşi ile bu alanda da Türkiye’de öncüyüz. Çukurova Belediyesi kadın dostu belediye olarak biliniyor” şeklinde konuştu. Avrupalı öğrenciler Atatürk Yaşam Köyü’ndeki çalışmaları ilgi ile takip ettiler. Özellikle ahşap baskı ve cam boncuk çalışmalarına ilgi gösteren misafir öğrenciler, kendileri de bu sanatları uygulamaları yaparak, keyifli zaman geçirdiler.

 

Çukurova Belediyesi Atatürk Yaşam Köyü, öğrenci değişim programı kapsamında Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen 20 öğrenciyi ağırladı. Başkan Soner Çetin, Almanya, Litvanya, Romanya ve Belçika’dan gelen öğrencilere Atatürk Yaşam Köyü ile ilgili bilgiler verdi. Misafir öğrenciler; ahşap baskı ve cam boncuk yaptıkları ziyarette keyifli zaman geçirdiler.

Öğrenci Değişim Programı-Erasmus kapsamında Adana’ya gelen Avrupa’nın değişik ülkelerinden 20 öğrenci Çukurova Belediyesi Atatürk Yaşam Köyü’nü ziyaret etti.

Almanya, Litvanya, Romanya ve Belçika’dan Ramazan Atıl Anadolu Lisesi’nin projesi kapsamında Adana’ya gelen öğrencilere Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Atatürk Yaşam Köyü’ndeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediyesi olarak kadınlara yönelik pozitif ayrım yaptıklarını bununla ilgili örnek projeler hayata geçirdiklerini belirterek, “Sadece burada kadınlarımız 27 ayrı dalda kurs görüyor. Böylece hem hobilerine zaman ayırıyor hem de meslek öğreniyorlar” dedi.

KADIN DOSTU BELEDİYEYİZ

Çukurova Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmalarının sadece Atatürk Yaşam Köyü ile sınırlı kalmadığını anlatan Başkan Soner Çetin, “Bunun yanında Kadın Sohbet ve Dayanışma Evleri açtık. Kadınlarımız buralarda spor yapıyor, sohbet ediyor ve özel günlerini kutluyorlar. Ayrıca Türkiye’de semt kreşi açan ilk belediyeyiz. 8 semt kreşi ile bu alanda da Türkiye’de öncüyüz. Çukurova Belediyesi kadın dostu belediye olarak biliniyor” şeklinde konuştu.

Avrupalı öğrenciler Atatürk Yaşam Köyü’ndeki çalışmaları ilgi ile takip ettiler. Özellikle ahşap baskı ve cam boncuk çalışmalarına ilgi gösteren misafir öğrenciler, kendileri de bu sanatları uygulamaları yaparak, keyifli zaman geçirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.