ATDSK’ya 2 turnuvada 5 şampiyonluk

SPOR 04.02.2021 - 13:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1843+ kez okundu.
 

ATDSK’ya 2 turnuvada 5 şampiyonluk

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası tenis akademisinde şampiyon tenisçiler yetiştiren Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) sporcuları, yeni yılın ilk turnuvalarını şampiyonluklarla tamamladılar. Türkiye Tenis Federasyonu’nun 23-29 Ocak 2021 tarihlerinde yapılan Kış Kupası Tenis Turnuvaları’nda ATDSK sporcuları 14 ve 18 yaşta teklerde ve çiftlerde 5 şampiyonluk, 4 ikincilik kupası elde ettiler. Adana’da yapılan 18 Yaş Kış Kupası Tenis Turnuvası’nda erkeklerde Furkan Keriöz teklerde ve çiftlerde şampiyon oldu. Kadınlarda ise Billur Gönlüşen turnuvayı finalist olarak tamamladı. Didim Tenis Kulübü’nde yapılan 14 Yaş Kış Kupası’nda ise ATDSK sporcularından Utku Kerem Biberli, turnuvanın 1 numaralı seri başı oyuncuyu 6-2 ve 6-1’lik setlerle yenerek şampiyon oldu. Biberli ve ATDSK’lı partneri Yiğit Ünal, çiftlerde de şampiyonluk kupasının sahipleri oldular. Aynı turnuvada kadınlarda ATDSK’lı sporculardan Esila Bilir teklerde finalist, Bilir ve partneri ATDSK’lı Dicle İzgi, çiftlerde finalist oldular. Adanalı şampiyon tenisçiler, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası Tenis akademisi olan High Performance Tennis Academy’nin (HPTC) ve ATDSK’nın Baş Antrenörü Mehmet Savrun, Alt Yapıdan Sorumlu Baş Antrenör Aydın Bozan ve antrenörleri ile birlikte ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin’e şampiyonluk ve ikincilik kupalarını takdim ettiler. Sporcularını kutlayan Başkan Keskin, pandeminin tenis antrenmanlarını olumsuz etkilemesine rağmen elde edilen başarıdan memnun olduğunu söyledi. HPTC’de 1 Şubat itibariyle yeniden antrenmanlara başlandığını kaydeden Keskin, “ATDSK olarak, Türkiye’nin 1 numaralı kulübü olma sorumluluğuyla yeni şampiyonlar çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürmeye, Türk Tenisi’ne hizmet etmeye devam ediyoruz. Yeni yılın ilk turnuvasında bizleri 5 şampiyonluk ve 4 ikincilik kupasıyla ödüllendiren sporcularımızı, antrenörlerini ve ailelerini kutluyorum” dedi.

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası tenis akademisinde şampiyon tenisçiler yetiştiren Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) sporcuları, yeni yılın ilk turnuvalarını şampiyonluklarla tamamladılar. Türkiye Tenis Federasyonu’nun 23-29 Ocak 2021 tarihlerinde yapılan Kış Kupası Tenis Turnuvaları’nda ATDSK sporcuları 14 ve 18 yaşta teklerde ve çiftlerde 5 şampiyonluk, 4 ikincilik kupası elde ettiler. Adana’da yapılan 18 Yaş Kış Kupası Tenis Turnuvası’nda erkeklerde Furkan Keriöz teklerde ve çiftlerde şampiyon oldu. Kadınlarda ise Billur Gönlüşen turnuvayı finalist olarak tamamladı. Didim Tenis Kulübü’nde yapılan 14 Yaş Kış Kupası’nda ise ATDSK sporcularından Utku Kerem Biberli, turnuvanın 1 numaralı seri başı oyuncuyu 6-2 ve 6-1’lik setlerle yenerek şampiyon oldu. Biberli ve ATDSK’lı partneri Yiğit Ünal, çiftlerde de şampiyonluk kupasının sahipleri oldular.

Aynı turnuvada kadınlarda ATDSK’lı sporculardan Esila Bilir teklerde finalist, Bilir ve partneri ATDSK’lı Dicle İzgi, çiftlerde finalist oldular. Adanalı şampiyon tenisçiler, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası Tenis akademisi olan High Performance Tennis Academy’nin (HPTC) ve ATDSK’nın Baş Antrenörü Mehmet Savrun, Alt Yapıdan Sorumlu Baş Antrenör Aydın Bozan ve antrenörleri ile birlikte ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin’e şampiyonluk ve ikincilik kupalarını takdim ettiler.

Sporcularını kutlayan Başkan Keskin, pandeminin tenis antrenmanlarını olumsuz etkilemesine rağmen elde edilen başarıdan memnun olduğunu söyledi. HPTC’de 1 Şubat itibariyle yeniden antrenmanlara başlandığını kaydeden Keskin, “ATDSK olarak, Türkiye’nin 1 numaralı kulübü olma sorumluluğuyla yeni şampiyonlar çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürmeye, Türk Tenisi’ne hizmet etmeye devam ediyoruz. Yeni yılın ilk turnuvasında bizleri 5 şampiyonluk ve 4 ikincilik kupasıyla ödüllendiren sporcularımızı, antrenörlerini ve ailelerini kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.