AvivaSA, 20 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu

EKONOMİ 29.08.2019 - 12:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1288+ kez okundu.
 

AvivaSA, 20 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu

    AvivaSA, toplam BES fon büyüklüğünde 20 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu.  Yapılan açıklamada, BES ve Otomatik Katılım gibi bireysel tasarruf araçlarının, ülkemizin tasarruf açığını azaltmadaki önemine dikkat çekildi. Sabancı Holding ve 300 yıllık dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, fark yaratan öncü ürün ve hizmetleri ile Otomatik Katılım ve devlet katkısı dahil toplam BES fon büyüklüğünde 20 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca: “Fon büyüklüğünde ulaştığımız bu başarı gerçekten çok sevindirici. Bugün 18 şirketin faaliyet gösterdiği bu alanda gelinen toplam fon büyüklüğü 109 milyar TL’yi aşmış durumda. Ancak OECD ülkeleriyle kıyaslandığında BES fonları hem ülkeler, hem de ülkedeki tasarruf araçları sıralamasında oldukça gerilerde. Bu da bize ülke ve sektör olarak daha gidecek çok yolumuz olduğunu gösteriyor. Hem bireysel emeklilik sistemi hem de Otomatik Katılım; bireysel ve ülke tasarruf açığının azaltılmasına,  sürdürülebilir büyümenin finansmanı için yerli kaynak yaratılmasına katkı sağlayacak sistemlerdir. Kamu ve özel sektör yatırımlarının finansmanına, sermaye piyasalarının derinleşmesine ve büyümesine destek olması açısından da son derece önemlidir. Emeklilik döneminde daha iyi bir yaşam standardına sahip olabilmek için bütün dünyada bireysel emeklilik sistemine benzer sistemler hayata geçirilmiş ve geçirilmektedir.” dedi. Liderliğe devam   Kuruca, 2019 hedeflerinin, mevcut BES’de 2015 yılında yakaladıkları fon büyüklüğü ve Otomatik Katılımda ise, 2018 yılı ortasında yakaladıkları, kamu hariç özel sektör kapsamındaki sektör liderliklerini güçlendirerek devam ettirmek olduğunu, hayat pazarında ise pazar payını büyütmeyi hedeflediklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.   AvivaSA hakkında: Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, 31 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’nin öncü kuruluşlarından Sabancı Holding ile üç yüz yılı aşan köklü bir geçmişe sahip İngiliz sigorta devi Aviva plc.’nin eşit ortaklık ilkesiyle kurulan AvivaSA’nın hisselerinin yüzde 20’lik bölümü ise “AVISA” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. AvivaSA, “bireysel emeklilik”, “hayat sigortası”, ve “ferdi kaza sigortası” alanlarında yenilikçi ürünlerini, benzersiz çoklu dağıtım kanalı yapılanması ile müşterilerine sunmakta; Türkiye’nin en büyük direkt satış kadrosunun yanı sıra, Akbank işbirlikleri bulunan güçlü bankasürans ağı, acenteleri, tele satış kanalı ve Kurumsal Projeler ekibi ile hizmet vermektedir. www.avivasa.com.tr

 

 

AvivaSA, toplam BES fon büyüklüğünde 20 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu.  Yapılan açıklamada, BES ve Otomatik Katılım gibi bireysel tasarruf araçlarının, ülkemizin tasarruf açığını azaltmadaki önemine dikkat çekildi.

Sabancı Holding ve 300 yıllık dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, fark yaratan öncü ürün ve hizmetleri ile Otomatik Katılım ve devlet katkısı dahil toplam BES fon büyüklüğünde 20 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca: “Fon büyüklüğünde ulaştığımız bu başarı gerçekten çok sevindirici. Bugün 18 şirketin faaliyet gösterdiği bu alanda gelinen toplam fon büyüklüğü 109 milyar TL’yi aşmış durumda. Ancak OECD ülkeleriyle kıyaslandığında BES fonları hem ülkeler, hem de ülkedeki tasarruf araçları sıralamasında oldukça gerilerde. Bu da bize ülke ve sektör olarak daha gidecek çok yolumuz olduğunu gösteriyor. Hem bireysel emeklilik sistemi hem de Otomatik Katılım; bireysel ve ülke tasarruf açığının azaltılmasına,  sürdürülebilir büyümenin finansmanı için yerli kaynak yaratılmasına katkı sağlayacak sistemlerdir. Kamu ve özel sektör yatırımlarının finansmanına, sermaye piyasalarının derinleşmesine ve büyümesine destek olması açısından da son derece önemlidir. Emeklilik döneminde daha iyi bir yaşam standardına sahip olabilmek için bütün dünyada bireysel emeklilik sistemine benzer sistemler hayata geçirilmiş ve geçirilmektedir.” dedi.

Liderliğe devam

 

Kuruca, 2019 hedeflerinin, mevcut BES’de 2015 yılında yakaladıkları fon büyüklüğü ve Otomatik Katılımda ise, 2018 yılı ortasında yakaladıkları, kamu hariç özel sektör kapsamındaki sektör liderliklerini güçlendirerek devam ettirmek olduğunu, hayat pazarında ise pazar payını büyütmeyi hedeflediklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

 

AvivaSA hakkında: Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, 31 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’nin öncü kuruluşlarından Sabancı Holding ile üç yüz yılı aşan köklü bir geçmişe sahip İngiliz sigorta devi Aviva plc.’nin eşit ortaklık ilkesiyle kurulan AvivaSA’nın hisselerinin yüzde 20’lik bölümü ise “AVISA” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. AvivaSA, “bireysel emeklilik”, “hayat sigortası”, ve “ferdi kaza sigortası” alanlarında yenilikçi ürünlerini, benzersiz çoklu dağıtım kanalı yapılanması ile müşterilerine sunmakta; Türkiye’nin en büyük direkt satış kadrosunun yanı sıra, Akbank işbirlikleri bulunan güçlü bankasürans ağı, acenteleri, tele satış kanalı ve Kurumsal Projeler ekibi ile hizmet vermektedir. www.avivasa.com.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.