Avustralya’da Koronavirüstwen hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a çıktı

GÜNDEM 04.04.2020 - 08:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2494+ kez okundu.
 

Avustralya’da Koronavirüstwen hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a çıktı

Son gelen bilgilere göre Avustralya’nın Canberra ve Melbourne kentlerinde iki kişinin daha yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 30’a yükseldi. Avustralya Başkent Bölgesi Sağlık Şefi Kerryn Coleman ve Victoria Eyalet Sağlık Bakanı Jenny Mikakos tarafından yapılan açıklamalara göre, Kovid-19'a yakalanan 80'li yaşlardaki erkek hasta başkent Canberra'da, 70'li yaşlardaki kadın hasta Melbourne'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yaşanan can kayıplarıyla birlikte Avustralya genelindeki koronavirüsten ölenlerin sayısı 30'a çıkarken, 280 binden fazla kişiye yapılan testler sonucunda Kovid-19 nedeniyle hastalananların sayısı 5 bin 529'a ulaştı. SAĞLIK BAKANI HUNT: "HER BİRİMİZ BİR HAYATI KURTARABİLİRİZ" Kovid-19'un yayılmasına karşı alınan tedbirlere uyarak evde kalan Avustralyalıların binlerce kişinin hayatını kurtardığını dile getiren Avustralya Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt, "Her birimiz bir hayatı kurtarabiliriz ya da herhangi birimiz yanlış bir şey yaparak bir hayatı riske atabiliriz." ifadelerini kullandı. Bakan Hunt, virüse karşı verilen mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için, Avustralyalıların alınan önlemlere uymalarının önemli olduğunu belirtti. QANTAS VE JETSTAR'IN 50 PERSONELİ VİRÜSE YAKALANDI Mart sonundan itibaren uluslararası uçuşlarını durduran Avustralya'nın ulusal havayolu şirketi Qantas ve iştiraki Jetstar'da çalışan 8 pilot ve 19 kabin görevlisi olmak üzere toplam 50 personelde Kovid-19 tespit edildiği açıklandı.

Son gelen bilgilere göre Avustralya’nın Canberra ve Melbourne kentlerinde iki kişinin daha yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 30’a yükseldi.

Avustralya Başkent Bölgesi Sağlık Şefi Kerryn Coleman ve Victoria Eyalet Sağlık Bakanı Jenny Mikakos tarafından yapılan açıklamalara göre, Kovid-19'a yakalanan 80'li yaşlardaki erkek hasta başkent Canberra'da, 70'li yaşlardaki kadın hasta Melbourne'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yaşanan can kayıplarıyla birlikte Avustralya genelindeki koronavirüsten ölenlerin sayısı 30'a çıkarken, 280 binden fazla kişiye yapılan testler sonucunda Kovid-19 nedeniyle hastalananların sayısı 5 bin 529'a ulaştı.

SAĞLIK BAKANI HUNT: "HER BİRİMİZ BİR HAYATI KURTARABİLİRİZ"

Kovid-19'un yayılmasına karşı alınan tedbirlere uyarak evde kalan Avustralyalıların binlerce kişinin hayatını kurtardığını dile getiren Avustralya Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt, "Her birimiz bir hayatı kurtarabiliriz ya da herhangi birimiz yanlış bir şey yaparak bir hayatı riske atabiliriz." ifadelerini kullandı.

Bakan Hunt, virüse karşı verilen mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için, Avustralyalıların alınan önlemlere uymalarının önemli olduğunu belirtti.

QANTAS VE JETSTAR'IN 50 PERSONELİ VİRÜSE YAKALANDI

Mart sonundan itibaren uluslararası uçuşlarını durduran Avustralya'nın ulusal havayolu şirketi Qantas ve iştiraki Jetstar'da çalışan 8 pilot ve 19 kabin görevlisi olmak üzere toplam 50 personelde Kovid-19 tespit edildiği açıklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.