“AYÇİÇEK TABAN FİYATI NEDEN AÇIKLANMIYOR?”

EKONOMİ 08.08.2019 - 14:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2609+ kez okundu.
 

“AYÇİÇEK TABAN FİYATI NEDEN AÇIKLANMIYOR?”

    ANKARA - CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, taban fiyatı açıklanmadığı için tüccarları insafına bırakılan ayçiçek üreticilerinin sorunlarını Meclis’e taşıdı. Sümer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Ayçiçek taban fiyatının neden açıklanmadığını sordu.   Adana başta olmak üzere tüm Türkiye’nin sorunlarını sık sık gündeme getiren Sümer, Ayçiçek üreticilerinin de Meclis’teki sesi oldu. Sümer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.   Önergesinde Türkiye'de 795 bin 215 hektarlık bir alanda 2 milyon ton ayçiçeği hasadı yapıldığını belirten Sümer, bu üretimin 195 bin tonunun Adana’da gerçekleştiğini kaydetti.   VERİM DÜŞTÜ Sümer, son yıllarda büyük bir kriz içinde olan çiftçilerin az masraflı ürün ekimine yöneldiğini belirterek “Ayçiçek ekiminden de çiftçiler yeteri kadar verim alamamışlardır. Ziraat Mühendisleri Odası’nın verilerine göre Adana’da 323 kilo olması gereken dönüm başına ortalama verim bu yıl 160 kiloya kadar düşmüştür” dedi.   Tüm bu olumsuzluklara karşın halen ayçiçeğin kilo taban fiyatı açıklandığını, çiftçilerin tüccarların istediği fiyatlardan ürününü satmak durumunda kaldığını belirten Sümer, Bakan Pakdemirli’ye şu soruları sordu:   -Ayçiçek taban alım fiyatı neden açıklanmamıştır?   -Başta Çukurova olmak üzere ülke genelinde ektiği hemen her üründen zarar eden çiftçilerin zararlarını gidermek için bir çalışmanız var mıdır?

 

 

ANKARA - CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, taban fiyatı açıklanmadığı için tüccarları insafına bırakılan ayçiçek üreticilerinin sorunlarını Meclis’e taşıdı. Sümer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Ayçiçek taban fiyatının neden açıklanmadığını sordu.

 

Adana başta olmak üzere tüm Türkiye’nin sorunlarını sık sık gündeme getiren Sümer, Ayçiçek üreticilerinin de Meclis’teki sesi oldu. Sümer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

 

Önergesinde Türkiye'de 795 bin 215 hektarlık bir alanda 2 milyon ton ayçiçeği hasadı yapıldığını belirten Sümer, bu üretimin 195 bin tonunun Adana’da gerçekleştiğini kaydetti.

 

VERİM DÜŞTÜ

Sümer, son yıllarda büyük bir kriz içinde olan çiftçilerin az masraflı ürün ekimine yöneldiğini belirterek “Ayçiçek ekiminden de çiftçiler yeteri kadar verim alamamışlardır. Ziraat Mühendisleri Odası’nın verilerine göre Adana’da 323 kilo olması gereken dönüm başına ortalama verim bu yıl 160 kiloya kadar düşmüştür” dedi.

 

Tüm bu olumsuzluklara karşın halen ayçiçeğin kilo taban fiyatı açıklandığını, çiftçilerin tüccarların istediği fiyatlardan ürününü satmak durumunda kaldığını belirten Sümer, Bakan Pakdemirli’ye şu soruları sordu:

 

-Ayçiçek taban alım fiyatı neden açıklanmamıştır?

 

-Başta Çukurova olmak üzere ülke genelinde ektiği hemen her üründen zarar eden çiftçilerin zararlarını gidermek için bir çalışmanız var mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.