Ayhan Barut'tan su ürünleri için yasa teklifi

GÜNDEM 27.01.2020 - 13:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2771+ kez okundu.
 

Ayhan Barut'tan su ürünleri için yasa teklifi

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, su ürünleri ve denizlerin korunması için harekete geçerek Meclis'e yasa değişikliği teklifinde bulundu
ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, trol ile balık avcılığının her yıl 1 Ekim'de başlaması, ticari amaçlı su ürünlerinin gırgır avcılığı ile Karadeniz'de kıyıdan itibaren 24 metre, diğer denizlerde 30 metre ile sınırlandırılması için yasa değişikliği teklifinde bulundu. "SORUMLULUK DUYGUSUYLA HAREKET EDELİM" Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) 'Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Değişikliği Teklifi'nde bulunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, geçtiğimiz aylarda yapılan yasa değişikliğine karşın ihtiyacın karşılanamadığını belirtti. Su ürünlerinin ve deniz yaşamının korunması, balıkçılığın geliştirilmesi için herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesini isteyen Ayhan Barut, Meclis'e sunduğu yasa teklifine siyasi ayrım gözetmeden herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti.   "TEBLİĞ YERİNE KANUNLA BELİRLENSİN" Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Değişikliği Teklifi'nin gerekçelerini paylaşan Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Denizlerimizde avlanılan balık miktarının düşmesi ve derinliğin azaltılarak yaşam alanlarının bozulmasına yol açan gırgır ile avcılığın tebliğ ile düzenlenmesi yerine kanun ile belirlenmesi amaçlanmıştır. Türkiye'de trol avcılığı her yılın 1 Eylül tarihinde başlamaktadır. Oysa bu tarihte deniz sıcaklığı yüksek olduğu için 3 milin dışında balık olmadığından trol avcıları yasağa rağmen 3 milin altında avcılık yapmaktadırlar. Teklif ile yasa dışı trol avcılığının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır." İŞTE O TEKLİF CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Meclis'e sunduğu Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin yasa değişikliği teklifinde, "Denizlerimizde ticari amaçlı su ürünlerinin gırgır avcılığı ile Karadeniz'de kıyıdan itibaren 24 metre, diğer denizlerimizde 30 metre ile avcılık yapılması yasaktır. Denizlerimizde trol avcılığının yasak olduğu yerler dışındaki bölgelerde yapılan trol ile balık avcılığı her yıl 1 Ekim tarihinde başlar" ifadeleri yer alıyor.  
CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, su ürünleri ve denizlerin korunması için harekete geçerek Meclis'e yasa değişikliği teklifinde bulundu


ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, trol ile balık avcılığının her yıl 1 Ekim'de başlaması, ticari amaçlı su ürünlerinin gırgır avcılığı ile Karadeniz'de kıyıdan itibaren 24 metre, diğer denizlerde 30 metre ile sınırlandırılması için yasa değişikliği teklifinde bulundu.

"SORUMLULUK DUYGUSUYLA HAREKET EDELİM"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) 'Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Değişikliği Teklifi'nde bulunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, geçtiğimiz aylarda yapılan yasa değişikliğine karşın ihtiyacın karşılanamadığını belirtti. Su ürünlerinin ve deniz yaşamının korunması, balıkçılığın geliştirilmesi için herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesini isteyen Ayhan Barut, Meclis'e sunduğu yasa teklifine siyasi ayrım gözetmeden herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti.  

"TEBLİĞ YERİNE KANUNLA BELİRLENSİN"

Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Değişikliği Teklifi'nin gerekçelerini paylaşan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Denizlerimizde avlanılan balık miktarının düşmesi ve derinliğin azaltılarak yaşam alanlarının bozulmasına yol açan gırgır ile avcılığın tebliğ ile düzenlenmesi yerine kanun ile belirlenmesi amaçlanmıştır. Türkiye'de trol avcılığı her yılın 1 Eylül tarihinde başlamaktadır. Oysa bu tarihte deniz sıcaklığı yüksek olduğu için 3 milin dışında balık olmadığından trol avcıları yasağa rağmen 3 milin altında avcılık yapmaktadırlar. Teklif ile yasa dışı trol avcılığının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır."

İŞTE O TEKLİF

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Meclis'e sunduğu Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin yasa değişikliği teklifinde, "Denizlerimizde ticari amaçlı su ürünlerinin gırgır avcılığı ile Karadeniz'de kıyıdan itibaren 24 metre, diğer denizlerimizde 30 metre ile avcılık yapılması yasaktır. Denizlerimizde trol avcılığının yasak olduğu yerler dışındaki bölgelerde yapılan trol ile balık avcılığı her yıl 1 Ekim tarihinde başlar" ifadeleri yer alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.